Message |
|
betta93cosmin wrote:si mei mi sa mai intamplat ca inainte sa fete sa moara dar nici eu nu prea stiu cauza
Poate a aflat colegul providra18. Ca in 6 luni cate au trecut de la ultimul post, avea tot timpul.
|
 |
|
kmol wrote:Din cate am citit si am mai intrebat cunostintele pufferi sunt destul de agresivi, au tendinta de a ciupi orice le flutura prin fata ochilor, cum zice si bobesku au si cu ce  . Am mai aflat ceva relativ "nou", in lipsa unei alimentatii care sa ii permita sa isi toceasca dintii acestia trebuie scurtati la o anumita perioada.
Stiu de obiceiul lor de a fi mai neastamparati, dar pot fi o solutie in lipsa altora  . Si da, la cat sunt de frumosi, ar merge un acvariu doar pentru ei.
Si cum sa le scurtezi dintii? Cum se scurteaza unghiile la caini?
|
 |
|
Radu.U wrote:imi amintesc ca aveam parca 1 bar in conditii bune de functionare
Auci
Destul de mult, dupa gustul meu.
|
 |
|
Sa stii ca melcii devin invazivi atunci cand au conditii. Intr-un Ph scazut, cu cat mai putina hrana ajunsa pe substrat, iti garantez ca-ti va fi dor de ei. In rest poti aplica diverse metode discutate pe aici. Melci vei avea oricum in acvariu.
Mai poti scapa de ei cu un Botia (dar asta e peste de card si mai creste si mare) sau cu doi trei Pufferi. Astia din urma sunt si frumosi foc, dar nu mai retin cam cum vor sa fie apa.
|
 |
|
Cipriandeco wrote:La sfarsitul saptamanii........................voi spala filtrul in apa pe care o scot....
De ce sa faci asta? Lasa filtrul in pace nu-l zapaci de...bureti. Adica de mediile de filtrare. Serios acum, umbli la filtru doar atunci cand vezi ca ii scade semnificativ debitul. In rest, lasa-l sa munceasca, el si bacteriile din el.
|
 |
|
vereb wrote:no comment
Nici eu.
Nu trebuie sa aprinzi luminile foarte devreme. Poate n-o sa-ti vina sa crezi, dar plantele au si ele un ceas biologic si nu vor face fotosinteza atat de devreme. De asemenea si seara trebuiesc stinse cam pana in ora 22. Colegii te-au sfatuit foarte bine. Iar acvariile facute de Radu.U nu prea au cusur.
Un acvariu foarte bine plantat este un acvariu in care daca arunci un ac, acesta nu va ajunge pe substrat.
|
 |
|
MUltumim frumos domnu
|
 |
|
Cam mare timpul de iluminare. 8-10 ore pe zi sunt suficiente. Poti rezolva cu o priza programabila.
|
 |
|
Buuuun, inca o fata printre noi. Bine ai venit.
Cateva sfaturi.
Daca te-ai hotarat sa faci un acvariu cat de cat plantat, tin sa te anunt ca esti pe drumul cel bun. Spun asta deoarece vad ca esti preocupata de substrat si de lumina. Dar ca sa iasa ecuatia, trebuie sa mai iei in calcul fertilizarea in masa apei si CO2-ul. Poti folosi Ferropol si Ferropol 24 tot de la JBL, mai ales ca substratul este tot de la ei.
Acuma referitor la intrebarile tale.
Lumina o poti face cu tuburi T5 sau T8, niste Osram Fluora, 830, 865. Ti-as recomanda sa te apropii de valoarea de 0,7-0,8 W/l. Vei vedea mai tarziu ca pentru plante mai pretentioase, ai nevoie de asta.
Ca plante iti recomand ca la inceput sa pui plante cu crestere rapida si care se hranesc masiv din masa apei. Ecest lucru este necesar pentru a fenta algele ce pot exploda in primele saptamani, ca urmare a excesului de nutrienti. Poti pune Limnophilla sessiliflora, Ceratopteris cornuta, Elodeea si
Daca vrei sa nu te umpli de pui, va trebui sa te feresti de vivipari, cum ar fi Platy, Guppi, Molly sau Xipho. Poti pune cativa Corydoras, vreo doi Ancistrus, si un banc de Arlequin rasbora, Paracheirodon innesi sau axelrodi. Dar despre pesti mai avem timp sa discutam.
Peste stratul de Manado nu mai pui absolut nimic.
JBL filter start este bun, ajuta la formarea coloniilor de bacterii, iar Tetra AquaSafe fixeaza metalele grele din apa.
|
 |
|
Neritinele ca si alti melci dealtfel, mai au obiceiul de a iesi din apa. Dar daca tratamentul pe care l-ai facut contine verde de malachit, adica cupru, atunci au un motiv in plus sa evadeze. Daca mai apuca, desigur.
Legat de intrebarea referitoare la transmiterea bolilor de la melci la pesti si viciversa, chiar nu stiu ce sa spun. @minnardy esti prin zona?
|
 |
|
laur98 wrote:Ca sa scapi de melcii maronii trebuie sa cumperi niste Anentome Helena, melcul asasin. Ei mananca alti melci! Eu am luat 4 de pe Nevertebrate.ro
Vezi si tu ce poti face cu acesti melci. Iti recomand sa ai 2 (tot isi fac treaba).
Dace vrei mai mult calciu in apa cumpara niste broscute din calciu (la mine la magazin au asa ceva, poate la tine nu au).
Cati litri are acvariul tau?
Am la tine marea rugaminte de a fi foarte atent ce mai scrii de aici in colo. Topicul acesta are alt subiect si este epuizat acum cativa ani buni.
Fara rautate, dar ai vreo afacere cu melci? Ca altceva vad ca nu stii.
Vezi ca te invarti pe langa..ban.
|
 |
|
Ok, multumesc.
|
 |
|
laur98 wrote:Foloseste un magnet de alge (nu e gluma). Am vazut in Honmback (nu stiu daca asa se scrie). Poti sa iei si melci de acvariu.
Nu m-as hazarda sa dau aemenea sfaturi. Ce poate sa facu un magnet cand apa este verde, nu geamul. Iar introducerea unor alte vietuitoare intr-o apa secatuita de oxigen (intrucat algele alea asta fac) este un sfat nepotrivit. Plus ca melcii nu filtreaza apa verde, cel putin dupa stiinta mea.
|
 |
|
Poti incerca niste Marsilea hirsuta sau niste Lilaeopsis brasiliens. Poti pune si ceva Heminthus calitricoides (cuba) sau Utriculria. Cele dim urma sunt mai pretentioase. Trebuie sa tii cont doar de conditiile pe care le poti oferi plantelor (lumina, CO2, fertilizare) si de modul in care vrei tu sa arate gazonul.
|
 |
|
In primul rand revino cu ceva amanunte legate de iluminare. M-ai bagat in ceata cu aia 55 de kW.
As vrea sa mai stiu cate ceva legat de filtrare. Ai spus ca ai piatra de aer, dar filtrarea cum o faci?
Acuma despre plante. Te sfatuiesc sa mai pui niste pietris, stratul pe care il ai tu este insuficient pentru ca plantele sa-si dezvolte niste radacini. Asta daca nu cumva vrei sa pui un substrat fertil.
Fara CO2 iti va fi cam greu sa tii plantele alea. Macar o bomba poti face, vei fi uimit de rezultat. Ar fi bune si niste bile fertilizante, daca nu pui alt substrat, si putin fertilizant in masa apei.
Dar trebuie sa ne lamurim mai intai cu lumina. Fara o lumina corespunzatoare, plantele nu pot face fotosinteza, deci nu se hranesc.
Si deschide totusi un topic nou. Este mai usor de urmarit. Daca mai are si @maniacu creo nelamurire iese o ciorba
|
 |
|
laur98 wrote:Eu stiu sa ii inmultesc!
Dar tu cine esti?
O prezentare, ceva vedem si noi? Ca topicuri unde nu este cazul si topicuri dezgropate dupa o suta de ani vad ca ne pricepem sa facem.
|
 |
|
Poate sa tina acvariul ala si in intuneric. 9 carasi in 90 de litri, cu filtru intrn, ala nu este acvariu usor de tinut stabil.
|
 |
|
Ai spus ca nu vrei sa dai din pesti. Ok. Dar fa-le un acvariu muuuuult mai mare. Recomndarea este dr 50 de litri pentru un caras. Asa caaaaaa... De asemenea si filtrarea va trebui sa fie pe masura. Asa cum ai observat carasii murdaresc foarte mult.
Abia apoi poti spara ca vei scapa de probleme si nu ma refer doar la alga. In inghesuiala aia pot aparea cu usurinta probleme de sanatate.
Am mutat eu topcul unde ii este locul.
|
 |
|
Intrebari:
Ce faci cu incalzitorul de substrat? Daca nu ai un controler de temperatura care sa controleze temperatura apei si pe cea a substratului nu rezolvi nici o branza.
Ce substrat ai? Sau n-am citit eu cu atentie?
Observatii:
As mi scade ph-ul pana pe la 6,3.
As mai pune macar un tub.
As incepe sa fertilizez si ceva macro. Si un test de fier bun, macar sa te orientezi putin.
|
 |
|
Devii enervant de insistent, din toate punctele de vedere.
Coptu-ti-s-ar fructele din cuba si sa le vedem mari si sanatoase
Si mai baga poze, sa-mi intepeneasca si mie gatu'
|
 |
|