[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lazar Ginel
Forum Index » Profile for Lazar Ginel » Messages posted by Lazar Ginel
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by Lazar Ginel
Marite faroane , cand ai timp sa arunci si la mine in gradina cateva fire si daca mai ai ceva interesant de dat astept cu nerabdare ca doar am promis ca te vom cinsti cu bere
Pot sa o pun la rece de pe acuma
Mai baieti nu asa se face , se ia o bucata de plasa din plastic cu ochiurile fine se prind capetele plasei cu niste pietre se lipeste plasa cu silicon si sub ea se pun firele de planta daca plasa are ochiuri fine se poate pune si o planta in fiecare ochi de plasa si se seaza pe fundul acvariului in timp ce plantele se dezvolta plasa se va acoperi si plantele vor prinde radacini destul de solide
Si sa nu credeti ca daca este o planta mica la fel sunt si radacinile radcinile pot sa fie si de 2 ori lungimea plantei
Dara far co2 cam greu i-ti va merge aceasta planta si cam 1 w / litru
Pai daca ai un acvariu cu coloana apei mica, numai bine cu plantele gen elodea sau cabomba
Elodea va merge bine daca ai un minim de conditii
Dar cu cabomba este cam o treapta mai sus decat pretentiile fata de elodea
La cabomba trebuie apa limpede si lumina multa dar nu in exces , ca daca da alga in ea nu ai nici o solutie de rezolvare , co2 si mai noul NPK
daca ai pune si vallisneria cred ca te-ai descurca bine pentru inceput
Da ,pai mai baieti sper ca nu va-ti suparat pe mine ca doar eu cred ca faceti ce puteti
Si de altfel nimeni nu va obliga la mai mult , sfaturile au fost ca un mini ghid
Ca asa o sa aveti satisfactii din aceasta pasiune stiind de la inceput pe ce drum sa o lua-ti
Stiu foarte multi acvaristii catre din start au plecat gresit si pana la urma sau lasat de acest"sport'
Si la drept vorbind m-as bucura ca in Romania zilnic cineva sa inceapa cu aceast hobby ca numai asa vom fi si noi aproape de varful acvaristicii
Nu pot sa va critic eu cu 28 de ani de acvaristica pe voi , ca si eu uneori mai fac greseli de incepator si la urma ,urmei toti invatam pana murim
Draga, roby eu am facut cred ca vreo 5-6 reactoare de co2 si vrei sa afli rezultatul ( ce am gasit pe net proiecte si chiar un proiect de al meu ) personal
REZULTATUL A FOST timp pierdut banii mai multi cheltuiti, calitate indoielnica (eu fiind un tip pretentios) , rezultate sub asteptari
Asa ca apeleaza la firme care , au timp ,CA doar sunt in timpul serviciului si crede- ma stiu ce fac si fac mult mai bine
Stimabililor, domni osmosses si iugusss sper ca am scris bine , acvariile dumneavoastra trebuie regandite din temelie
Ca sa spun asa voi vreti sa va mearga plantele in conditiile care le aveti fara un substrat fara nutrienti si fara o lumina corespunzatoare , nemai vorbind de co2 smilie
Trebuie sa va stabiliti prioritatile ; PLANTE SAU PESTI

Si in functie de ce vreti va axati pe respectiva directie
Cand vrei plante sa creasca din piatra seaca nu se prea poate nu cred ca se va putea vreodata ? cine stie
Mai intai stabiliti pe ce linie vreti sa mergeti si in functie de ce hotarati adaptatii sfaturile de pe forum care sunt detul de consistente
Cu privire la neoane daca nu aveti cerinte prea mari cu plantele e bun si un daylight ,daca da , si aveti bani de investit ne mai auzim
Exista solutia 'ciocanel' sau bolovan , spargi geamul si i-ti tai altul si asa nu mai cureti la el deloc
Nu exista decat sfanta lama sau cuter precum au zis si cei de mai sus
Si muLta RABDARE
Si am uitat sa va mai dau inca un site care livreaza si in Romania
http://www.aquaristic.net/
Pai sa stii ca nu este chiar asa de scump eu am luat un produs de la ei si ma ajuns la pret la fel cat l-as fi luat din Romania in acel pret era inclus si transportul dar daca vrei ceva anume cred ca merita
Am observat cam tarziu aceasta discutie dar va dau un site care livreaza si in romania ce doriti
Eu am luat de la iei 3 comenzi in 4 luni
http://www.aquaristikshop.com/
Bravo asteptam cu interes continuarea povestii acestei plante
Si cand lucrurile vor merge bine sa arunci si pe la noi prin gradina cateva fire
Ca te vom cinsti cu bere si ..... iar bere
Da pentru maternitate sta treaba altfel depinde ce pestii vrea sa reproduca, daca sunt pestii mai sensibili cu apa din acvariu nu prea o dai pe bune cu noul puiet ca se stie ca sistemul lor imunitar este slab dezvolta si bacterii care in acvariul comunitar ( unde sunt pestii maturi ) nu prea afecteaza sanatatea pestiilor (adulti) numai cand numarul lor depaseste o anumita limita
In acvariul maternitate acelasi numar de virusi ,bacterii pe cm 3 de apa pot fi fatale noului puiet
Daca scoti vivipari atunci nu e nici o
problema si chiar si unele chiprinide sau characide nu sunt asa de pretentioase , dar altele da
Atat timp cat nu a avut apa in el (acvariul de carantina ) nu este nici o problema bacteriile care traiesc in mediul umed nu traiesc si in mediul uscat si invers cu conditia sa nu il folosesti mai devreme de 24 de ore sau ca sa fii mai sigur il dezinfectezi cu clor si apoi il speli bine chiar foarte bine si asa nu vei mai avea probleme ,pentrul viitorul acvariu
Oricum ciclarea este ciclare si aici nu se discuta timpul este cel care decide
"Coane " g.g inca o dat i-ti multuim " Mare om Mare caracter conu g g
lansez o noua comanda de neritina cu gandul la cei care au ramas fara acesti melci si sau inscris pe vechea lista
Deci daca g,g mai poate aduce sa incepem cu o noua comanda
Personal eu mai vreau 25 de bucati
Pai da mai baieti ,BRAVO asa discutii chiar i-mi merg la suflet
Discutii la care are de invatat si al cu baraba sura si al cu tata in gura
Pai mai baieti eu ce sa mai spun ca apa din IASI DE LA MINE din zona Copou(cartier in iasi ) are duritatea de 16 dgh si am avut si perioade cand a venit cu 22 dgh si mereu trebuie sa stau cu galeti sa adun apa de ploaie sa pot sa scad duritatea macar la 7-8 dgh
L-as ruga pe MARELE ALB sa i-mi trimita si mie o cisterna de apa daca se poate la schimb cu o cisterna de bere
Revenind la discutia de baza in general plantele gen "fir " se tin in acvarii cu inaltimea coloanei de apa in jur de 30-35 de cm numai asa se poate obtine o cat de cat uniformitate in crestere si culoare a plantei bine inteles si o intensitate luminoasa chiar foarte mare si nelipsitul co2

Dar sa nu uitam si de asocierea de plante ca unele plante nu pot trai in aceleasi conditii cu alte plante :

1 Diferente de temperatura
2 Diefrente de substrat si aici ma refer la gradul de porozitate unele prefera un substrat mai fin altele mai grosier , unele mai bogat in elemente nutritive altele mai putin .
3 Diferente de chimismul apei ph ,dgh kh , conductivitate etc
4 Diferente de intensitate luminoasa si chiar unele sensibile la variatii ale spectrului luminos
5 diferente de nivelul de co2
Bine inteles si alte elemente pot fi luate in considerare , inclusiv si calitatea fertilizantului folosit este de mare importanta . Personal nu am avut tonina sau cabomba deci nu pot emite o parere pertinenta in acest sens dar stiu ca sunt specii de plante din aceiasi familie care nu au aceleasi conditii de crestere
Deci ideal ar fi sa avem cam 15-20 de acvarii fiecare cu specii de plante compatibile intre ele si conditii specifice pentru fiecare grup de plante
Dar asa ceva cam greu cu parere de rau va anunt ca nu eu am castigat la loto 6/49 ca altfel aveam macar 10 asemenea acvarii
Pai sa stii ca asa se intampla cu toate plantele gen "firaraie " adica cabomba , bacopa, ludwigia etc coloana de apa nu trebuie sa fie mai mare de 35 de cm ca altfel frunzele de la baza nu primesc suficienta lumina si distanta dintre noduri se mareste .
Acest lucru se mai poate vedea si prin faptul ca plantele cand ajung la suprafata apei au alta culoare si alta densitate de frunze sunt plante care necesita intensitati luminoase de dreptul fantastic de mari ,care inca neoanele actuale si tehnologia nu le-au inca inventat .
Sa nu uitam ca soarele la tropice are undeva la 60.000-80.000 de lux bine inteles ca in acvariu acest lucru ar fi o bomba dar noi nu nu putem copia natura ,oricat ne-am stradui
Personal am avut un fir de ludwigia glandulosa si cand a ajuns la suprafata apei era cu totul deosebita fata de restul plantei , frunze dese de un rosu rubiniu si a si inflorit ,iar baza plantei era de culoare verde si frunze rare
Deci trebuie sa te orientiezi spre plante cu necesitati de lumina mai mici
Da chiar si asa in timp ii va da radacini . sau s-ar putea sa ti-se topeasca daca difera mult conditiile tale de cele in care a trait planta pana la tine
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index