Author |
Message |
osmosess
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/04/2006 21:04:13
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
osmosess
Junior member
IP:
|
am probleme cu higrophila. si anume i-au aparut niste pete(ca rugina), care dupa un timp evolueaza in gauri  . care sa fie problema? ph-ul e pe la 7.5, gh=2, iluminare 2x18w daylight, 2x 18w tl-d/840 philips, co2 de la bomba. vol 100l net.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/04/2006 22:57:06
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
osmosess wrote:am probleme cu higrophila. si anume i-au aparut niste pete(ca rugina), care dupa un timp evolueaza in gauri  . care sa fie problema? ph-ul e pe la 7.5, gh=2, iluminare 2x18w daylight, 2x 18w tl-d/840 philips, co2 de la bomba. vol 100l net.
Fertilizanti folosesti?
|
|
 |
osmosess
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/04/2006 23:53:32
|
osmosess
Junior member
IP:
|
plantamin de la tetra
|
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2006 19:16:04
|
Intros
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51c4f63240439a9c5a819.jpg)
IP:
|
Intre acvariile lui osmosess si iugussss (fratilor da ce nume v-ati alesss ...) sunt diferente majore de iluminare, in primul OK, la al doilea 20w/10 ore / 100L mi se pare ca e cam la limita critica si e primul lucru ce trebuie corectat. In al doilea rand problemele voastre sigur nu sunt de la CO2. In cazul lui osmosess nu avem KH, dar la un GH =2, nici KH nu poate fi mai mare, deci la un pH 7,5 ai cam 3ppm CO2, adica mai nimic. Exista situatii in care dupa aditia CO2 apar semne de carente la plante, dar acestea sunt produse NU de CO2, ci de faptul ca o concentratie buna de Co2 si o iluminare corecta duc la un ritm de crestere masiv al plantelor si mentinerea vechilor doze de fertilizanti nu mai este suficienta, trebuind crescute paralel cu noile necesitati ale plantelor. Revenind la petele brune, intr-un acvariu slab iluminat, daca apar pe frunze dar si pe geamuri, si se iau cu mana sub forma unui norulet/ pulbere, in apa, poate fi vorba si de alge brune - diatomee, acestea dispar la cresterea iluminarii si sunt mancate (astea da, chiar f repede) de pesti tip Ancistrus. Daca apar doar pe frunzele vechi, sunt pete brun-galbui care apoi se transforma in gauri, poate fi vorba de o carenta de potasiu sau si magneziu, cu conditia ca lumina, nitratii sa fie OK. E greu de spus de la distanta ce ar fi in cazul vostru, sunt f multi factori pe care nu ii stim in acvariile noastre, dar in principiu, simplificand, ar trebui sa va asigurati ca aveti OK 1) lumina, 2) macronutrienti (nitratii, fosfatii - care cred ca sunt OK ca aveti destul de multi pesti- , si potasiul 3) CO2 4) microelementele. Eu nu le am inca pe toate OK. Despre carentele unor factori de crestere si simptomele lor puteti citi aici.
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2006 22:45:34
|
Intros
Senior member
IP:
|
Incearca daca vrei tot din gama "glo" pe cel cu spectru de plante. Toate simptomele ce le descrii tu sunt semne clare de lipsa de lumina. Dupa ce bagi min 0,5w/l mai te gandesti la fertilizanti si CO2.
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2006 12:10:17
|
Intros
Senior member
IP:
|
Iti mai spun un ultim pont (din motive evidente nu voi mai insista aici cu sfaturi), e adevarat putin stiut - in lipsa luminii plantele nu mai pompeaza suficient oxigen spre radacini, care intr-un mediu organic anaerob (care dupa 3-4 luni se formeza din detritusuri in substrat) se "sufoca" si putezesc. In al doilea rand, dupa 4-6 luni curba de intensitate luminoasa a tuburilor fluorescente obisnuite incepe sa scada, la 6-8 luni ar trebui schimbate (la acvarii plantate). Prima cerinta la plante este lumina, apoi in functie de lumina se echilibreaza si restul nutrientilor. Eu atat am avut de spus.
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/07/2006 11:50:29
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Treaba sta cam asa: pina nu respecti cerintele de lumina, nu mai exista sfaturi de dat.
Daca vrei solutii cum sa creasca plantele in conditiile in care ai doar tubu' ala sa stii ca nu prea se poate  . Nu te lega de faptu' ca au mers 3-4 luni, era ceva instabil si de scurta durata. Sursa de energie (lumina) e insuficienta, plantele fac eforturi mari s-o valorifice si inevitabil mor epuizate. In afara de asta, sint suficiente citeva fire care sa se intinda spre suprafata si sa fure putina lumina existenta.
Ilumineaza corect acvariu' (0,5-1 W/l in functie de ce plante vrei sa tii), baga CO2-u' si pe urma cresti treptat doza de fertilizant pe masura ce creste masa vegetala din acvariu. Toate astea le faci cu efectivu' de pesti redus un pic. Mi se par prea multi si o sa-ti strice munca. Eu as renunta la gurami.
P.S.: Uita de Nutrivitu' ala, nu-i bun de nimic.
P.S. bis: Plantele rosii sint cunoscute ca deosebit de pretentioase la lumina.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/07/2006 18:51:01
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
Stimabililor, domni osmosses si iugusss sper ca am scris bine , acvariile dumneavoastra trebuie regandite din temelie
Ca sa spun asa voi vreti sa va mearga plantele in conditiile care le aveti fara un substrat fara nutrienti si fara o lumina corespunzatoare , nemai vorbind de co2
Trebuie sa va stabiliti prioritatile ; PLANTE SAU PESTI
Si in functie de ce vreti va axati pe respectiva directie
Cand vrei plante sa creasca din piatra seaca nu se prea poate nu cred ca se va putea vreodata ? cine stie
Mai intai stabiliti pe ce linie vreti sa mergeti si in functie de ce hotarati adaptatii sfaturile de pe forum care sunt detul de consistente
Cu privire la neoane daca nu aveti cerinte prea mari cu plantele e bun si un daylight ,daca da , si aveti bani de investit ne mai auzim
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/07/2006 20:41:32
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
Da ,pai mai baieti sper ca nu va-ti suparat pe mine ca doar eu cred ca faceti ce puteti
Si de altfel nimeni nu va obliga la mai mult , sfaturile au fost ca un mini ghid
Ca asa o sa aveti satisfactii din aceasta pasiune stiind de la inceput pe ce drum sa o lua-ti
Stiu foarte multi acvaristii catre din start au plecat gresit si pana la urma sau lasat de acest"sport'
Si la drept vorbind m-as bucura ca in Romania zilnic cineva sa inceapa cu aceast hobby ca numai asa vom fi si noi aproape de varful acvaristicii
Nu pot sa va critic eu cu 28 de ani de acvaristica pe voi , ca si eu uneori mai fac greseli de incepator si la urma ,urmei toti invatam pana murim
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
|