RaresLuc wrote:
Ca si lumina folosesc un bec economic Philips de 23W care-l pun sa bata, pe cat posibil, pe planta. Acvariu de 70 de litri. Nu am CO2.
Ar fi o idee, dar eu din pacate n-am cum sa mai bag un bec economic in plus. Capacul nefiind DIY nu se poate negocia cu el asa ceva

(partea interioara a capacului este si suficient de apropiata de suprafata apei incat sa nu-mi poata veni idei).
RaresLuc wrote:
O problema ar putea fi la tine spectrul tuburilor fluorescente care nu prea place plantelor tale.
Tubul din spate (sub care e planta) este Philips Aquarelle iar cel din fata e tot Philips dar nu-mi amintesc acum numele modelului (oricum nu e pentru plante ci este ceva gen daylight).
RaresLuc wrote:
O a treia problema ar putea fi nivelul scazut de nitrati.
NO3=10mg/l, traiasca neonii! Cred ca este suficient. Asta daca nu ma pacaleste testul de la Tetra (e putin mai galbui decat prima treapta care e la 12.5mg/l)
Va multumesc amandurora pentru feedback, dar pana una alta constat ca sunt

si ca v-am indus in eroare in mod fundamental

fapt pentru care imi cer scuze. Se pare ca ce am eu e Limnophila, nu Cabomba. Asa e daca te iei dupa spusele vanzatorilor. M-am prins de diferenta abia dupa un research mai amanuntit pe Google Images, dar sunt si multe poze neclare sau identificate gresit.
Ca sa nu mai faca si altii aceeasi greseala ca si mine redau niste poze elocvente de unde se vede foarte clar diferenta (sper ca sunt identificate corect in aceste poze):
Cabomba caroliniana:
Limnophila sessiliflora (din asta am eu):
Sper sa reusesc in final sa le fac sa arate si la mine ca in ultima poza, daca nu, o sa ma consolez cu ideea ca oricum era anevoios sa le tot tai si replantez saptamanal sau in cel mai rau caz la fiecare doua saptamani (strugurii sunt acri

).