[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Elodeea (Egeria) Densa+ Cabomba Aquatica.  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari lume.
Mi-am cumparat acum 2 zile cate doua fire din plantele mai sus mentionate(1 leu bucata-zic eu destul de ieftin). Insa am si eu cateva intrebari. Imi dau seama ca nu am sanse prea mari de reusita cu Cabomba pentru ca am inteles ca e doritoare de lumina multa si CO2-ceea ce eu nu am. Asadar mizez cel putin pe Elodeea.
Plantele au destul de putine frunze pe treimea inferioara a tulpinei pentru ca au fost tinute intr-un acvariu foarte prost luminat. Mai mult nici una din plante nu are nici un pic de radacini.
Prima intrebare: Cum e mai bine sa le tin la inceput, in substrat sau legate de ceva pietre(pana dezvolta radacini)?
A doua intrebare: Pentru ca au stat in acvarii cu inaltime mica si prost luminate nu au frunze pe treimea de jos a tulpinii(am mai zis asta) si s-au si cam curbat un pic pentru ca au ajuns la suprafata apei. Asadar ma gandeam ca la amandoua plantele sa le tai 1\3 din tulpina (treimea de jos) pentru ca dupa aia sa creasca mai drepte si sa scap de acele tulpini golase.E ok planul meu?
Astept raspunsuri pentru ambele plante.
Merci

Bine ati venit in Turnul Babel
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Slaut!
Nu mi se par scumpe plantele care le-ai cumparat, cred ca e o afacere buna.
Elodea cred ca o sa-ti mearga si la lumina mai putina. Cabomba Aquatica s-ar putea sa nu-ti mearga insa ai sanse sa se dezvolte totusi, dar cu distanta mare intre frunze si fruzele mici.
Chiar daca nu au radacini plantele trebuie sa le plantezi pentru ca o sa le creasca radacini in substrat. O sa le creasca si daca le lasi plutitoare insa nu are rost sa te complici daca le-ai luat pentru plantat, plus de asta radacinilie din substrat o sa fie mai dese si mai puternice.
E bine sa rupi portiunea fara frunze insa daca planta ramane prea mica si nu are lumina suficienta s-ar putea sa ai probleme cu ea. E cred ca 15-20 de cm ar trebui sa mai ramana din planta ca sa continue sa creasca normal.
[Email]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Pai daca ai un acvariu cu coloana apei mica, numai bine cu plantele gen elodea sau cabomba
Elodea va merge bine daca ai un minim de conditii
Dar cu cabomba este cam o treapta mai sus decat pretentiile fata de elodea
La cabomba trebuie apa limpede si lumina multa dar nu in exces , ca daca da alga in ea nu ai nici o solutie de rezolvare , co2 si mai noul NPK
daca ai pune si vallisneria cred ca te-ai descurca bine pentru inceput

Ogar batrin dar.... cu miros fin
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Merci mult de raspunsuri oameni.
Coloana de apa este cam de 25 de cm. Deci poate fi considerata destul de mica. Apa este limpede asa ca poate poate o sa am sorti de izbanda. Am sa fac "amputarile" de rigoare si o sa vad cum o sa mearga lucrurile.Daca nu merg mai incerc.....si iar incerc....si tot asa....

[Yahoo!]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Veste buna.
De dimineata am facut o mica inspectie la Cabomba si am observat cu multa satisfactie ca una din plante a dezvoltat cateva radacinii :bguit: . Totusi cealalta planta de cabomba avea cam 2 mm din tulpina in stare avansata de degradare smilie . Oricum sper sa se dea si ea pe brazda si sa dezvolte radacini.

Am si o intrebare si ma folosesc de topicul asta sa nu mai deschid altul. Mai vreau sa-mi iau cateva fire de elodeea (cele 2 pe care le aveam au aterizat in acvariul prietenei mele ). Si acum m-am trezit si eu sa realizez ca acvariile de la pet-shop-ul sursa sunt cam mizerabile(un pic de alge, apa murdara, mai cate un peste mort). Asa ca macar de data asta sa-mi iau niste masuri de precautie sa nu ma trezesc cu ceva boli la pesti sau ceva alga fantastica.
Asa ca ce substanta asi putea folosii pentru "dezinfectarea" plantelor? Cineva recomanda permanganat de potasiu de la farmacie(vezi topicul Plante din garla). E ok substanta asta. Astept si alte solutii.
Merci

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

bob_de_grau wrote:
Asa ca ce substanta asi putea folosii pentru "dezinfectarea" plantelor? Cineva recomanda permanganat de potasiu de la farmacie(vezi topicul Plante din garla). E ok substanta asta. Astept si alte solutii.
Merci

Substanta respectiva se pare ca a cam disparut din farmacii sau nu se da decit cu reteta. Asa ca nu ai prea multe solutii - ori nu cumperi din magazinele "suspecte" - cel putin din cele in care vezi pesti morti smilie Ori o baie rapida cu albastru de metil diluat si apoi tinute in carantina pina dau o frunza/tulpina noua. Asta e valabil pentru plantele gen Elodeea care sunt si de suprafata. La celelate, vezi cum se dezvolta si apoi e decizia ta daca le plantezi sau nu.

Cel mai sigur ar fi sa faci rost de pante de la cineva care are de donat.
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Am sa incerc totusi la o farmacie(sa vad ce raspuns primesc) si daca nu gasesc substanta respectiva am sa renunt sa cumpar de la Pet-Shop-ul cu pricina. Merci mult Dolly

[Yahoo!]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt de acord cu opinia ta despre personalul pet shop-urilor.
Problema e ca nu stiu numele complet al plantei. Denumirea asta mi-au spus-o cei de la magazinul de acvaristica. Insa avand in vedere ca am dat 1 leu pe fir nu poate sa fie ceva varianta exotica.

[Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

tine plantele in bicarbonat de sodiu vreo 2 zile shi numai ai probleme

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

ok....e un inceput. Poti sa-mi dai te rog mai multe detalii.

[Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

pai e simplu. Cand cumperi plante noi inainte sa le bagi in acvariu le pui intr-o galeata cu apa (10l) shi bagi un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, le pui la lumina shi le lasi maxim 2 zile, spoi le scoti shi le bagi in acvariu

e plina tara de escroci.......e plina tara de oameni naivi.......hai sa-i ajutam pe cei din urma
[Email] [Yahoo!]
dark_one
Junior member

IP:

in apa da , omoara toti paraziti shi bacterile care provoaca ciuperci, o explicatie amanuntita nu pot sa iti dau pt. ca nu stiu exact ce reactii chimice se intampla , nu ma interesat partea acesta de chimie, folosesc de mult bicarbonatul, majoritatea acvaristilor din judet il folosesc, functioneaza metoda , nu are efecte secundare neplacute daca nu se exagereaza cu dozajul.

[Email] [Yahoo!]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

pai bicarbonatul de sodiu schimba aciditatea solutiei (apei) si socul distruge bacteriile si microorganismele, parca asa era

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dark_one wrote:omoara toti paraziti shi bacterile care provoaca ciuperci
Care ar fi bacteriile care provoaca ciuperci ?

dark_one wrote:majoritatea acvaristilor din judet il folosesc, functioneaza metoda , nu are efecte secundare neplacute daca nu se exagereaza cu dozajul.
Si eu folosesc bicarbonatu' de sodiu pentru a corecta scaderile de pH. Da' n-am observat niciodata sa vindece vreo boala. In nici un caz in cantitatile in care se foloseste pentru tinerea sub control a pH-ului.
Cit bicarbonat pui in acvariu (in mg/litru) cind il folosesti ca dezinfectant? Intreb pentru ca un virf de cutit la 10 litri de apa cred ca nu ajuta cu nimic.

aqva wrote:pai bicarbonatul de sodiu schimba aciditatea solutiei (apei) si socul distruge bacteriile si microorganismele
Socul de pH iti poate face varza pestii si plantele. Si am senzatia ca vietatile "rele" din acvariu sint mai rezistente la socu' de pH decit pestii.

Poze: smilie ... Poze cu plante
dark_one
Junior member

IP:

Care ar fi bacteriile care provoaca ciuperci ?

sporii ciupercilor shi alte bacteri printre care shi pe alea bune asta fiind una din cauzele schimbarilor zilnice de apa, dar aici nu e cazul pt. ca e vorba de o galeata cu plante care sta max 2 zile. Bicarbonatul vindeca grishul, ceatza, negreala de pe cap, puful, cum? nu stiu exact care ar fi explicatia, pur shi simplu se intampla asa.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: