[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Nici chiar asa!
Am uitat sa zic ca o sa imi modific putin lampa sa fie full spectru, ceva in genul AI prime numai ca la albastru, alb si albastru royal folosesc leduri cree si nu osram (ca le am deja), mai adaug uv si cyan, lime , green, red si un controller Aquatopi!
A, nu mi-o modifica Shubi, o modific singur!
Bine, mai bine decat filtru extern iti cumperi un alt hang on care e mult mai bun decat un extern la marin....
Vorbeste cu Shubi (Aquatopia pe facebook) sa iti faca lampa, daca nu cu Dorin ca inca se mai ocupa....
Piatra vie s-ar putea sa aiba Elvan (Alex Ionita Pe facebook)....
Cand termini ciclarea daca vrei iti trimit niste creveti de Marea Neagra....
ocean wrote:Deocamdata

Mai dureaza!
100 lei!
Da, ciudata privire!
Noroc ca unii avem gresie, ca daca aveam parchet trebuia schimbat de 10 ori pe an!!
georgemonda wrote:domn Pavelescu iar l-ai bulit pe Blue
auzi tu .....1 decembrie
eu zic 1 iunie, de ziua copilului, la anul si la ..........

No, cam mult!
Lasam 1 Decembrie!
Foarte frumos!
dan.pavelescu wrote:Mai bine 1 decembrie, dar sa treci cu bine evaluarea, ce zici?

Pai daca nu trec cu bine evaluarea nici un leu nu mai imi permit sa bag in acvariu!!!!
Bine, cel mai bine ma abtin pana la 1 decembrie!
Normal ca o sa am!
Promit, jur ca il stabilizez pana la 1 septembrie!
georgemonda wrote:
kirucd wrote:Rabdarea ta a tinut aproximativ 1 ora...

si ce?????o ora pentru blue e enorm
saptamana viitoare baga acropore....

Nu, oricum trebuia sa imi iau skimmer si ato.....
Va arat ca nu bag acropore mai repede de 1 septembrie!
Sa fac o evaluare a ceea ce imi iau la acest acvariu, nu mai schimb nimic:
Skimmer tunze 9004
Stand 40/40/100 cm , sump 30/30/30 cm compartimentat corespunzator, sistem ato-Shubi
La capitolul pompa de valuri pscilex intre Vortech mp 10 WQD sau jebao rw 4.....ma mai gandesc daca are rost sa dau 1000 lei in plus doar pentru faptul ca nu am fir in apa.
Un test de fosfor hanna!
Dupa ce mai strang niste bani proteus controller magic.
Bineanteles, ceea ce cumpar v-a fi completat de schimburi de apa de 20%/ saptamana, testat apa, curatat zilnic geamurile de alge, folosit rowa carbon, rowa phos, bio nitrat ex si alte medii de filtrare si diverse aditii....
Ca si stoc viu cred ca renunt la clown si imi iau 2 goby mici, un pepermint si alti 2-3 creveti, atat!
O sa incerc si cu acropore dupa ce il stabilizez bine dar deocamdata nu vorbesc despre asta ca mai dureaza putin pana o sa fie 100% stabil!
Sa raman la overflow-l asta care e super silentios (nu aud decat pompa) sau sa imi fac BA cu cutie externa?
georgemonda wrote:mai Blue, fi si tu ceva mai hotarat
nu te tot schimba ca vantul vara. fa un plan concret cu acvariul si du-l la final.
ai printre cele mai mari topicuri,dar acvariul......vai de mama lui.
pune-te pe treaba si fa-l sa arate bine ca sfaturi ai primit slava domnului

Bine, sunt mai hotarat si pastrez bazinul asta pana cand va arata ca la carte!
Deci rabdare!
Bine!
Ma corectez si citesc regulile!
Nu le fac le dos!
Shubi nu e nume, e nickname...o sa scriu cu litera mare....
Avand un suport de hydrometru jbl l-am modificat ca un mame skimmer....
Trebuie sa cresc nivelul apei in sump si il pun in functiune pana imi cumpar tunze-le...
Pricep, acum am reactor diy deci nu mai am saculetul aruncat.....
Astept momentan sa vad daca are vreun efect clearmax-ul.....
Am vorbit cu shubi si o sa imi faca un sump gata compartimentat, un sistem ato si un nou stand, imi iau si tunze 9004 si un reactor facut tot de shubi deci filtrarea o inbunatatesc....
Edit: de ce as zice nu la un asemenea sfat?!?
Nu cred ca mai are rost ca oricum stand-ul asta e neancapator pe interior, vreau stand nou si sump marca Aquatopia!
De la lipsa circulatiei aerului in stand se produce condens sau ce-o fi si standul e plin de apa!!!!
dan.pavelescu wrote:Mai, acvariul arata bine, dpdv al aranjamentului.

Dar depisteaza o data pentru totdeauna care e problema reala cu algele/cyano/ce ai pe pietre si pe nisip.

Stiu care e, lumina exagerata!, daca nu vrea mama azi sa mearga cu mine la geplast ma apuc si modific lampa la 2 leduri alb/albastru/albastru royal in loc de cate 3 ca dureaza 10 minute sa caut colofoniul in casa si 2 minute sa schimb legaturile!!
Acum cand imi iau skimmer (tunze 9004) imi iau si un test de fosfor hanna si daca e sa am diatome bag dynoxal....
De ieri am pus niste fluval clearmax in reactor, mi-a dat system cand mi-a trimis skimmerul ... desi nu cred ca am po4....

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: