[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Mie gsp-ul mi se deschidea si cand salinitatea eram1.031!
Cand am scazut salinitatea a facut 10 zile pauza si s-a deschis, si la mine e exact ca si la Aure, ba se deschide unul ba altul, ba altul!
Vorbeste cu cei de la tropheus sau comanda de pe sewatec.de!
Adica sa renunti la tate acvariile si sa il incepi pe asta si sa cumperi alti corali/pesti etc, am dreptate?
E bine ca stai la casa, la mine daca sa zicem imi fac un acvariu de 500 litri in casa si ma mut cel mai rentabil e sa fac alt bazin si sa transfer treptat vietatiile ca ar fi foarte greu cu caratul de la etajul 1 al acvariului plus ca ar fi foarte greu cu transportul vietatilor asa ca nu ma duc spre un up grade asa mare!
Succes cu cumparaturile!
Nu sunt sigur!
Mai faci upgrade?
Ce mai face cubul?
Am luat pauza ca trebuie sa invat la Roamana!
Chiestia cu nisipul am citit-o de la donpisote...
Misto!
Nu il dai cu silicon negru pe spate?
A mai crescut, nu s-a mai inmultit ca nu a mai avut loc pe piatra, se inalta!
80 lei!
Cumpar un test po4 salifert in Constanta!
M-am lamurit ca in lipsa de alceva e suficient!
De acum fac schimburi de 20%, am citit ca uneori nisipul viu da cyano si diatome, as renunta la nisip o luna.....
georgemonda wrote:bunavointa ai sa-ti intretii topicul!!!!!!!!nu acvariul

Eu fac de obicei schimburi de apa de 40% in loc de 20, ar fi asta o problema?
Am consumat doua kg de sare intr-o luna la acvariul asta, deci am facut schimb de 200% intr-o luna!
Deci cu intretinut acvariul chiar fac schimburi de apa dar m-am calicit la antifosfat sau am lampa prea puternica, o sa ii trimit lui Shubi odata cu aparatul si niste apa sa imi masoare po4 ca s-ar putea sa nu existe in apa si sa fie lampa prea puternica (oricum maine o ridic mai sus ca am drum la geplast....).
dan.pavelescu wrote:Tu pana la urma, ai protein skimmer? Ca degeaba adaugi nopox/vodka/zahar si toate cele.
Ia un sfat de la incepatorul Pavelescu: un protein skimmer + schimburi regulate de apa = mana cereasca.

De unde stiu? Pentru ca am facut aproximativ aceleasi greseli ca si tine. Diferenta e ca la mine exista bunavointa si progrese

Deci daca nu am skimmer nu au efect prostioarele astea?
Am skimmer dar e prea mare si sa il bag in dysplay!
Parca nu as da 70 lei pentru 2-3 saptamani....
Si inca o chiestie, inca sunt in dubiu daca sa pastrez bazinul asta sau sa fac upgrade la un 150-200 litri, diferenta de pret nu e mare dar am stabilitate mai mare.....ca oricat de mult m-as chinui la volumul asta e greu de tinut stabil un bazin.....
La mine exista bunavointa numai ca nu am facut progrese momentan
Se poate daca am no3 0 sa nu imi scada po4?
georgemonda wrote:de alaltaieri gsp-ul nu se mai deschide.
ceilalti corali sunt foarte ok.care ar putea fi cauza??? parametrii apei........

Asa face gsp-ul, nu iti face probleme!
La mine e 3-4 zile deschis, una-2 zile inchis....
S-ar putea sa nu ai nutrimenti suficienti....
E super nasol curentatul la 220, am patit-o acum un an:
Aveam un amplificator care facea semnalul la tv mai bun (nu decodor) si nu se mai vedea bine, nu m-am gandit sa il scot din priza si pun mana pe el: am simtit ca imi trece curentul prin coloana si prin toate oasele ca un junghi puternic, nu am lesinat si n-am patit nimic dupa....
ocean wrote:
mugurel wrote:Eu la pozitia anemonei fata de pompa ma ingrijorez, dac-o prinde pompa nu un pui ci mii de flenduri ti-o face.
Iar acvariul va cunoaste Armaghedon-ul.

Mut-o repede sau pune o plasa fina pe pompa ...

++++ Exact la asta ma gandeam cand am vazut poza, nea mugurel smilie

Deci toti ne gandim la asta!
Eu as renunta la anemona ca nu prea are ce cauta in recif.....
Superb!
Ai grija sa nu te trezesti cu pompa mancata de anemona!
Mai faci upgrade?
Acum s-a stabilit!
Abea acum am vazut ca ai zis ca ai avut pietrele in acvariul vechi si ai avut apa in el, era circulata apa din el?
Daca nu ai umblat in el atunci sigur aveai cine stie ce salinitate de marea moarta deci nu mai are activitate piatra!

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: