[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: daniel12
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Intrerupatorul ala cu flotor nu poate fi improvizat? Daca tot comandam voltajul mare cu relee m gandesc ca se poate face ceva cu microswitch-uri.

Asta ca sa nu mai stam dupa ebay sa ne aduca niste amarate de comutatoare.
Poate din cauza ca ati bolborosit acvariul gresit... nu stiu ce sa zic. Mai incercati. Persistenta produce rezultate.
Anunt valabil!

Se mai adauga 2 poturi de Monosolenium (Pellia)

5lei/potul

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=42
Butelia e plina. O incarc la baiatul ala din Militari, de pe Preciziei. Am incarcat-o pe la sfarsitul lui Noiembrie si e butelie de 10Kg. Greu de crezut c-am golit-o. Am stat cu robinetul (buteliei) deschis la maxim.

Pe langa tacanit scoate un fluierat cand umblu la reglajul grosier sau ala fin. In functie de pozitia robinetului.

In seara asta ii trag o filmare ca descrierea mea poate nu e stralucita

Ma gandesc ca impuritati din butelie sa fi ajuns in reductor. De asta intrebam daca e nevoie de curatare ceva.

Nu mi-e frica sa-l desfac dar as prefera sa fie ultima masura si daca ma decid sa fac asta macar sa stiu ce trebuie facut, daca trebuie gresat ceva.
Salutare!

Recent am remarcat ca reductorul meu Dennerle Profi 2000 a inceput sa scoata un tacanit iar limba manometrului de presiune in reductor, cel din partea stanga privit de sus, pulseaza dupa sunet.

E un semn de uzura? Trebuie curatat sau facuta ceva mentenanta? Daca umblu la reglajul grosier sau cel fin tacanitul inceteaza pret de cateva secunde dupa care incepe din nou. Daca inchid debitul pana la 1 - 1,5 bps nu mai face asa.

Nu stiu daca asta e un semn al unei probleme sau nu, cei care aveti experienta cu acest reductor sau cu problema asta va rog sa-mi spuneti daca e motiv de ingrijorare sau nu.

Multumesc!
Bolborositul apei urca pH-ul. Mie imi urca de la 6,3 - 6,4 la 7,1 in 6 ore de bolboroseala.

Incearca cu piatra care sa scoata bule mai mari. Nu cu perdea. Ma gandesc ca agita prea putin apa bulele mici.

Testul cred ca indica eronat in continuare. Daca ai de la cine sa imprumuti un alt test (preferabil alta marca) ar fi indicat sa compari rezultatul. Desigur, testand si apa de la robinet si cea din acvariu cu testul celalalt.
O fi bun, daca nu ai recipient de comparatie cu apa din acvariu poti sa-l faci cadou. Parerea mea.

Apa de la robinet are o nuanta iar cea din acvariu alta. Ia doua pahare de tuica sau ceva mic dar sa fie din sticla.

Pune 5ml de la robinet intr-unul si 5ml din acvariu in celalalt. Punele pe o foaie alba de hartie. Daca observi o diferenta de nuanta intre cele doua pahare atunci sa nu te mire ca apa de la robinet are pH 7,5 si cea din acvariu 5
Fertilizantii trebuiesc echilibrati. E o discutie mai complexa pe tema asta.

Ii mai zice si sfanta treime: Lumina-CO2-Fertilizanti. In principiu poti sa-i pui chiar daca nu dozezi CO2 dar intr-o cantitate redusa, mai mica decat doza recomandata. Urmand sa cresti dozarea in functie de lumina si cat CO2 bagi. Si masa de plante e importanta. Cu cat mai multe cu atat mai mult fertilizant va fi nevoie ca sa le mentii fericite.

Lumina controleaza nevoile plantelor de restul de nutrienti.

Cresti lumina -> cresti CO2-ul -> cresti fertilizantii.

Nu e o reteta precisa pe care s-o poti urma. O sa-ti dai seama cu timpul cand trebuie sa cresti ceva dupa cum reactioneaza plantele.
Pui 5ml de apa din acvariu in doua recipiente presupun. Cel de comparatie, doar cu apa si cel cu reactiv?
Eu ma refeream la instalatie de dedurizare la instalatia apartamentului.

Testul e eronat. Din datele oferite pana acum e imposibil sa ajungi cu pH-ul la 5. Mai citeste inca o data instructiunile de folosire. E test care trebuie comparat pe carton de culoare sau numeri picaturile pana se schimba culoarea solutiei?
La un acvariu ciclat ai nevoie doar de pH, kH, gH, NO3, PO4. asta ar fi setul de baza care-ti permite sa-ti dai seama cum stau lucrurile care conteaza. Firma nu prea conteaza, eu folosesc testele JBL cu solutii reactive. Le poti cumpara individual. Se gasesc in Hornbach.

Fertilizantii macro sint alcatuiti din trio-ul NPK: Azot, Fosfor, Potasiu.

EasyLife vinde solutii de fertilizant NO3, PO4 si Kallium.

Cel mai popular pe la noi este solutia PPS-Pro. Care contine si Magneziu si Sulf pe langa cele mai sus mentionate. Doar ca nu se vinde in magazin. Iti las eu PM cu nr. de tel.

Despre fertilizanti Macro gasesti un articol complet aici pe forum.

E ciudat cum de ai BBA la programul asta de iluminare si la cantitatea asta de lumina. Eu zic ca e ok sa ramai la cel actual cu pauza de 3 ore. BBA-ul nu va disparea peste noapte dar iti dai seama ca esti bine daca nu se intinde.
Ai pus pH plus si pH-ul cand l-ai masurat ca sa vezi daca a avut efect sau nu?

Scuze, acum am observat ca ai perdea de bule

E imposibil sa ai pH 5 daca bolborosesti apa. De unde pui apa? Ai instalatie de dedurizare a apei?
Da, ai BBA. Dar il ai pe plantele care il fac de obicei.

Vallisneria n-o sa-l mai faca daca o lasi in pace sa prinda radacini ca lumea. Lilaeopsis e pacatoasa in lumina multa. Ori face BBA pe ea pana se acopera complet ori GSA. Planta asta n-am reusit s-o tin in lumina multa.

Se gaseste usor in pet-shop pentru ca ea creste repede dar nu submers.

Ca sa faci ceva impotriva BBA-ului da jos kH-ul, pe la 2-4. Cat poti de jos. Mareste CO2-ul, cand iti iei butelia.

Iti iei test permanent de CO2 si ai grija sa fie tot timpul galben. CO2-ul il cresti treptat. Si lumina la fel. Cand pui tuburile noi nu tine toata lumina aprinsa decat 2-3 ore pe zi. O cresti treptat odata cu doza de CO2.

Baga o pauza de lumina la pranz de 2-3 ore si nu mai fa schimburi de apa.

Fa-le cand trebuie, adica atunci cand iti ajunge NO3-ul la valori de 30-40 mg/L

Nu mai sifona substratul! In plantat nu ai nevoie de asa ceva. Na-m mai sifonat substratul de 2-3 luni. Si e ticsit, de bacterii.

In loc sa-l sifonezi, poti sa arunci o data pe luna niste filter booster in el. Gasesti de la JBL, EasyLife, Prodibio.

In incheiere, ai putine plante. Ferropol-ul ala la schimb de apa e inutil. Suficient Ferropol 24 daca te tii de el zilnic. Ferropol pui cand nu vrei sa stai zilnic sa picuri in acvariu chestii.

Ar fi bine sa-ti iei si niste fertilizant Macro.
Baga pompa de aer in functiune. Ma mir cum de nu-ti mor pesti. Sau ti-au mai murit din ei?
narcis wrote:Ca pestii sa nu aiba de suferit trebuie sa ai teste, iar la modificari mai mari ale nh3/nh4, no2 sau no3 sa iei masurile care se impun.
Acvariul se va decicla partial. In functie de cati pesti ai si de capacitatea biologica a filtrului o sa ai o deciclare mai usoara sau nu.
Scot la vanzare un ghem consistent de Riccia de aproximativ 4-5 poturi

1 pot = 10Lei

Tot ghemul 30Lei

Contact prin PM. Valabil numai in Bucuresti
Capacul original e greu de modificat pentru ca nu ai mult loc. T5-urile se incing mai tare si n-ai vrea sa le ai in capac inchis. Acum nu e problema dar la vara o sa vezi ce inseamna T5 dpdv al caldurii.

Ca idee, poti face cum am procedat eu la acvariile mele. Console din plastic ce le prinzi de sticla, glaf din spuma sau PVC ca suport de prindere a tuburilor. Lambriul e prea flexibil. Balast, socluri hidrofuge, cleme si tuburi gasesti la MarboTrade. Reflectoare sunt recomandate cele de la JBL. Reflectoarele sunt optionale, nu cred ca are rost sa te agiti cu ele la inceput dar sa le iei in calcul la distanta intre tuburi si fata de suport daca ai de gand sa-ti pui mai incolo.

Am gasit la ei Osram T5 24W 880 si se preteaza destul de bine la plantat. Eu am observat schimbari in cresterea plantelor dupa ce am inlocuit 765-ul ce-l aveam inainte.

Imperechezi 880-ul cu 840 sau 830, ce poti gasi pe 24W. Asa ca o sa ai nevoie de cate doua din fiecare ca sa faci patru tuburi.

As recomanda balast individual ca sa poti aprinde un numar impar de tuburi. Daca-ti iei balast dublu vei putea aprinde doar cate o pereche odata si in cazul in care se duce un tub nu mai merge nici cel ramas.

Tuburile sunt aproximativ 160Lei toate patru. Balasturile sunt cam 120lei patru bucati. Socluri si alte accesorii 50Lei. Glaful 50lei.

Degeaba te uiti la o analiza facuta acum ceva ani. Ai testele, pune mana si testeaza apa de la robinet. Ce mai stai?

Aceleasi teste le vei folosi ca s-o verifici pe cea din acvariu nu?

Te intereseaza pH, kH, gH, NO3, PO4
Am si carbon, tot de la GroTech

Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Go to: