[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: daniel12
Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Ai cautat macar pe forum? Intrebarile tale au fost puse si raspunse de foarte multe ori deja.

Poti incepe de aici

Mai departe cred c-o sa-ti dai seama si singur. Recomandarea universala este studiul propriu. Cand ajungi in punctul in care stii destule poti intreba pentru clarificare.

Vrei cel mai bun, pe-o farfurie, probabil la pat. Sa nu fie nevoie sa te strofoci prea mult.

Imi pare rau ca-ti par sarcastic dar asta-i raspunsul cel mai potrivit la intrebarile tale.

Sigur alti colegi te vor ajuta. Nu dispera, inca
Eu cred ca ar trebui sa incepi cu articolele introductive. Mura-n gura fara ceva specific nu exista.

Ori te intereseaza destul cat sa-ti raspunzi singur la chestiile de baza ori exista destule poze si clipuri la care te poti uita fara sa-ti bati capul cu toate chestiile asta de care intrebi.
Foarte tare! Astept sa vad ce-ti coace mintea ca sa faci piciorul
Sau asa, fara sifon.

Am dat o cautare rapida si nu exista un raspuns clar. Sunt aliaje de alama rezistente la apa sarata si altele nu. Cele cu Zinc coclesc repede cand sunt expuse la apa sarata.
E un aliaj, din cate stiu eu nu reactioneaza cu apa sau o face foarte incet. Opa coclit style
La instalatii in orice supermarket de bricolaj exista valve antiretur din alama.

Ar trebui sa functioneze la fel si in acvariu. In principiu au o clapeta care se deschide intr-o singura directie. Presiunea sifonului, in cazul in care pompa cedeaza, va inchide valva si nu vine nimic inapoi.
Sa ne spui si noua, daca nu e testul de vina, de ce nu indica. Poate ramanem cu ceva invataturi din experimentul tau ;)
Pana nu aflam ce solutii folosesti e greu sa speculam. Amoniacul e un gaz. Solutia cea mai frecvent intalnita este apa amoniacala NH4OH care este o solutie de amoniac dizolvat in apa.

Bicarbonatul de amoniu e o sare, dizolvat in apa se va descompune repede in amoniu si CO2.

De ce testul nu indica o valoare cand masori solutia de amoniac, nu stiu. Aici poate cineva cu mai multa pricepere in chimie sa ne lamureasca.
pH-ul e normal sa-ti sara in sus daca substanta folosita este hidroxid de amoniu.

Probabil ca amoniacul nu s-a dizolvat in apa omogen sau foarte putin. Testul din cate stiu eu masoara NH3/NH4. Daca nu ai un pH acid posibil ca amoniacul sa nu se descompuna din legatura sa cu OH- si astfel testul nu-l "vede".

Vorbeste cu amicul tau daca tot e chimist. Eventual arata-i substanta reactiva folosita la testare. El ar putea sa-ti confirme presupunerea mea. Alta idee nu am. Ai putea incerca sa testezi direct solutia de amonic si sa vezi daca-ti indica testul ceva.
Aha, am banuit eu ca n-are rost gH cat timp am de Ca si Mg care am inteles ca-s foarte importante dupa ce incep sa pun coralii ca sa vad ce uptake au si sa completez cu aditii de Calciu.

Am mai luat o bucatica de Caulerpa. Am inteles ca e amatoare de nitrati.

Asterinele s-au dublat deja. Acum am 4.
@koala

N-am facut teste inca, trebuie sa cumpar. Aparent, ce am eu de la JBL nu e pentru apa sarata.

In afara de pH,kH, gH, Ca, Mg, NO3 si PO4 ce ar mai trebui? Sau sunt suficiente astea?
Eu am luat doar ansamblul cu LED-uri, fara sursa. Aveam deja una cumparata.

Moonlight mi se pare inutil. Oricum, il pot adauga mai incolo daca mi se deschide apetitul.

Cu Arduino pot face cam orice vreau eu. Asta e farmecul microcontroller-ului
Citeste ciclul azotului.

Pestii tai sunt intoxicati cu nitriti cel mai probabil. Asta le transforma sangele intr-un alt compus chimic ce nu transporta Oxigen numit methemoglobina. Ar fi bine sa citesti si despre ea.

Ei se sufoca si reactioneaza asa din cauza ca sangele lor nu-si mai face treaba.

Au branhiile maronii? Ar trebui sa fie un rosu sangeriu, daca sunt maronii nu poti altceva decat sa te pui pe schimburi zilnice de apa ca sa reduci Nitritii.
Masculul posibil sa protejeze niste icre. Eu am patit ceva similar cu un mascul de Barbus Titteya.

Pazea o zona din acvariu si orice alt peste se apropia il alerga.

Pui n-am vazut sa apara, dar i-a trecut dupa o vreme.
Slab acvariul, pietrisul e dalmatian, nu ai un fundal uni si plantele sunt puse sa se vada niste verde acolo.

Studiu mai mult, acvariul prezinta lacune multe. Cu riscul de a supara pe cineva, mai bine incepeai cu Cichlidae
Pentru ca unele sunt Diatomee si altele sunt GSA, Fuzz, BBA (perisori negri sau verde masliniu).
Stiu ca nu e bine sa-mi tot bag "gheara" in el dar pietrele vor suferi o rearanjare la un moment dat.

Astept sa pot sa-i zic acvariu ciclat si dupa aia aranjez un pic lucrurile. Mai ales ca acum stiu cam pe unde am lighioane si pe unde nu.

Lampa am de gand s-o pun intr-un plexi sau intr-un komatex. Sa vad, deocamdata fac resuscitare portofelului. Nu voi misca in front prea curand.
Azi am luat lumina.

Ansamblul realizat de nimeni altul decat Dorin Stoenescu compus din 4 LED-uri de 10W.

2 albe si 2 royal blue.

Cateva poze cand probam dimarea cu placa Arduino:

image
image
image
image
Sakura este RCS selectionat genetic incat sa nu mai aiba pete. Este rosu complet. As zice ca diferente ca-i mai sensibil deoarece toate speciile selectionate genetic sunt mai putin rezistente decat sursa din natura.

Forum Index » Profile for daniel12 » Messages posted by daniel12
Go to: