[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BGD46
Forum Index » Profile for BGD46 » Messages posted by BGD46
narcis wrote:Cele de la suprafata sunt prinse sau plutesc? Fa si tu o prezentare, daca tot l-ai aratat, dimensiuni, iluminare s.a.m.d. .

La suprafata este una singura care pluteste.
Acvariul este de 160 lit (100x40x40)
Substratul este simplu 1-2 mm din Hornbach
Iluminarea o sa fie asigurata de o lampa Resun 2x30W (acum am doar o lumina ptr "relaxare" )
Filtrarea : filtru intern eheim biopower 240
O sa fie si plante: Valisneria, Microsorum si Cryptocoryne.
Pestii: 3 Gurami galbeni, 2 Gurami moonlight, 6 Golden Barb, 3 Cory, 1 SAE si 1 Oto
Nevertebrate: RCS (am vreo 6-7)
Cam atat.....
narcis wrote:Arata foarte bine, lemnul e salcie?

Da! Este salcie. O sa fie mai multe lemne, dar abia le-am pus la inmuiat.
Am revenit cu un nou inceput.
Acvariul este in constructie. Azi am pus doar apa, substrat si niste crengi.
Pestii asteapta in acvariul lor pana este gata casa noua.

Eu l-as lasa asa dar nu ma inteleg cu consoarta care vrea plante.
Pai nu trebuie sa te chinui prea tare sa acoperi si incalzitorul ca vine caldura si o sa-l poti scoate din acvariu.
Ai bagat coasa serios in valisneria aia.....
HumanFace wrote:
-Pesti: Iriatherina werneri(care o sa plece) si 3 microrasbore (care cred ca o sa plece si ele).

Si cine o sa vina?
Microrasborele sunt frumoase....
Acvariul "model"(youtube) are dimensiunile: 160/62/55h

La bugetul tau se poate realiza usor asa ceva. Lemne de genul ala gasesti la Hornbach, pietre.....la rau....etc
Recomand un substrat mai fin decat in filmuletele puse de tine. Ceva de genul 2-3 mm, ca sa-l poti curata mai usor.
Lumina poate sa fie facuta cu spoturi si poti sa-l lasi open.
Cred ca o sa ai nevoie de un filtru extern mai mare decat ce ai in momentul asta acasa.
Frumos si salbatic.....
Imi place!!
Eu am pus pe acvariu un plexi transparent. La mine sta pe intaritoarele fata-spate. In dreapta si in stanga am cate 4 cm liberi ptr fire , cabluri si alte tuburi. Mai face condens dar asta nu e problema.
Va multumesc ptr aprecieri. Cand vad ca si altor acvaristi cu state vechi le place "balta" mea......imi creste pipota.
Am schimbat un pic, ........din cauza voastra. Cu alte cuvinte, nu vreau sa raman in urma.
Am schimbat substratul cu unu mai "natural", mi-am bagat un pic si degetelele si pe la lumina, am pus alte crengi.......si cam atat. Pestii sunt tot aia (3 Gurami, 6 Golden Barb, 1 SAE, 1 Oto si 3 Cory) Mai exista si vreo 5 RCS care rezista, rezista la toate "tratamentele" si schimbarile astea. Cand am pus substratul asta nou, am replantat toate plantele imediat. Nu vreti sa va imaginati cum era apa. Pe plante s-a asezat un "praf" ca la fabrica de ciment. Atunci am crezut ca arunc acvariul pe geam de nervi.
Acum lucrurile s-au mai asezat.......
Imi plac acvariile biotop. Asta incerc sa am in casa (un colt de natura).
+ 1
Un mic update, un look nou.
Discusii ca discusii......dar unde e "biotoapa" ?
Eu tot pe 4 as merge cu fundal negru dar cu substrat deschis (nu alb) Am vazut la Hornbach un nisip maro deschis.
Ce lemn ai bagat?
Sunt de acord cu alex. Stiu ca toti pestii sunt frumosi, dar trebuie sa alegi cu care o sa ramai. (asta nu inseamna ca poti sa ramai cu "rechinul" ala sau cu scalarul si cu Hoplo. Astia se fac mari (foarte mari).
Daca iti este frica de plantele naturale, poti incerca sa pui niste buturugi uscate, fierte....etc. (e mai natural) si nu uita sa schimbi substratul ala colorat.

P.S.
Este alegerea ta sa faci schimbarile de care vorbim. (nu este litera de lege) Fiecare face......cum il taie capu.
Vandut.
Se poate inchide.
Multumesc
Anunt valabil si putin urgent ptr ca vreau sa schimb set up-ul.
Mai ofer un bonus: o creanga cu Christmas Moss pe ea.

Nu prea vreau sa ma complic cu trimisul in tara.
Si eu sunt curios daca o sa-i placa lumina aia...
Vand tufa de Microsorum din poza. Are cateva frunze ruginite (se vede si in poza). Se ofera bonus Nuphar Japonicum (cel din dreapta tufei de Microsorum)
Pret: 20 ron
0748.046.748

Asa da!!!
Mai venim si noi d-acasa.
Bine ai venit!
Vrem poze!!!!! (cu acvariul tau)

Forum Index » Profile for BGD46 » Messages posted by BGD46
Go to: