[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BGD46
Forum Index » Profile for BGD46 » Messages posted by BGD46
adi-mures wrote:Pentru o filtrare mai buna(in timp) as putea adauga altceva in-afara buretilor din sertare?

Da. Poti sa bagi bilute Substrat pro.
Eu am acest model de filtru si am bagat substrat pro in sertarul de jos si in cutiuta pe care o indica si producatorul (de langa rotor).
In rest, am lasat buretii standard. Am incercat si varianta cu inele ceramice dar nu intra foarte multe intr-un sertar. Bilutele substrat pro au o porozitate mare si sunt mai bune ptr filtrarea biologica decat inelele ceramice.
Salut si bine ai venit.
Din cate stiu eu, deja sunt multi pesti in acvariul tau.
Ptr carasi trebuie mai mult spatiu. Ei sunt o specie care fac multa mizerie si care nu sunt prea prietenosi cu plantele naturale.
Poate primesti sfaturi mai bune si de la cineva care are asa ceva in acvariu.
Bafta
rocssana wrote:astazi imi aduce cineva un acvariu mai mare de 60l,cantitate neta de apa....este ciclat,are aproape tot ce trebuie in el...mai putin filtru pe care nu il da... este ok daca mut toti pestii in el?eu am doua filtre,deci le pot pune?

cat de despre acea bila de cladophora aegagrophila cam ce imi puteti spune?eu am gasit mai multe pe net si nu stiu care varianta este corecta

Faza cu acvariul ciclat e discutabila. Bacteriile mor daca nu stau in curent de apa. D-aia nu este bine sa se opreasca filtrul iar cei care au avut pana de curent mai mare au ramas cu acvariul deciclat.
Daca filtrele tale sunt in functiune acum, eu as face altfel. As spala acvariul care vine, (inclusiv substratul ) (nu stiu cum se procedeaza in cazul in care este si substrat fertil) Daca este doar nisip/pietris.....l-as spala. As aseza tot (substrat, plante, pietre, radacini/buturugi, etc) si as pune apa din acvariul meu. As completa cu apa care a stat la declorinat 48 h si as baga filtrele mele "ciclate". Dupa 24 h as baga si pestii. In perioada asta pestii pot sta intr-un bidon cu apa din acvariu si cu o piatra ptr oxigenare. Ceva de genul asta am facut eu cand am trecut la un acvariu mai mare.
Cladophora este o alga. Molly mananca cu placere din bila respectiva. Eu am avut o bila de genul ala pe care nu am legat-o de nimic. Statea singurica pe fundul acvariului. Stiu ca daca se sparge, iti umple acvariul de mizerie. (trebuie manipulata cu grija)
bobesku wrote:Salut, pana acum te-ai miscat bine pentru un bazin plantat. Referitor la ciclide africane, conform cu ce aranjament ai, poti sa-ti iei gandul. Mai degraba mergi pe niste gourami si eventual un banc de rasbora arlechin, sau orice alti pesti care se preteaza la un bazin plantat. Daca vei pune ciclide africane te vei lovi de multe probleme pe care nu ai cum sa le rezolvi.
Bafta.

Ai putea sa enumeri cateva probleme de care s-ar putea lovi in cazul in care vrea ciclide ?
Intr-o vreme cochetam si eu cu ciclidele si auzisem ca sunt destul de rezistente. Au nevoie doar de spatiu mare si de o filtrare buna.
Este o bila de Cladophora.

Cat despre compatibilitatea pestilor , eu vad lucrurile un pic mai simplu. Este bine sa tinem cont de zona geografica de unde provin speciile respective.
Neonii sunt din Amazon.
Kuhli sunt din Asia....
Cand habitatul este diferit atunci si parametrii apei sunt diferiti.
De multe ori, in tabelele de pe net nu se tine cont decat de "caracterul" pestilor nu si de conditiile de trai.
Nu prea merge combinatia.
Tetrazoanele sunt din zona asiatica (Sumatra) iar neonii din Amazon.
Eu am avut combinatia asta ptr o scurta perioada de timp. Nu am avut probleme cu ei dar Tetrazoanele erau pui (2-3 cm).
Alecsk wrote:Sunt 2 discusi... Am avut mai multi dar a fost pb cu apa si am pierdut ceva pesti din pacate..dar astept o ponta de la un prieten, doar sa mai creasca putin puisorii.
Cat despre buturuga, chiar doresc sa achizitionez una..insa nu am gasit inca ceva pe placul meu.
Poza e de vina, ca am facut-o cu tel....apa e limpede.

Ok. Eu doar un discus am vazut si d-aia am dat cu pietre.
Se zice ca daca acvariul cu discusi are locuri in care sa se ascunda, acolo o sa stea toti pestii ca niste carti in biblioteca. Tocmai din cauza asta multi au acvarii sterile sau de genul:
http://www.youtube.com/watch?v=VUyv7Ar7EnQ&feature=related
Discusii sunt speriosi si nu se tin cu pesti agitati.
Bafta!
Pai....nu prea e bine.
1 discus?????
De ce nu ai ramas la scalari?
Discusii sunt mai pretentiosi si de obicei, se cumpara mai multi ca sa se aleaga pereche.
Mai pune plante si eventual o buturuga cum ti-a sugerat si alexos.
Poza e de vina sau apa e tulbure?
rocssana wrote:eu momentan am un acvariu de 30L,in care am asa: 6 zebre,5neoni,3 guppy (doi masculi si o femela),3 kuhlii,2 xipho (mascul si femela) si un coridoras.. in acvariu intra 30 de litri de apa,uitasem sa mentionez am filtru,pompa de aer si termometru..lumina au de la lampa mea de birou care are un neon de 9w,iar incalzitor inca nu am. temperatura apei din acvariu este constanta, 24-25 grade C...am un vas de ceramica si doua plante artificiale insa imi doresc foarte mult un acvariu mai mare,plantat.as dori sa va dati cu parerea despre urmatoarele dimensiuni si sa imi spuneti de ce anume am nevoie pt un acvariu plantat si ce plante sa imi iau...imi doresc mult de tot sa am riccia sau moss...ce ma sfatuiti sa fac/cum sa fac?
iata dimensiunile la care m-am gandit

1) 60x30x30 ( L,l,h)
2)60x30x40
3)60x40x40

chiar as avea nevoie de niste sfaturi

Buna rocssana !
Ti-am raspuns pe topicul tau (creat de tine). Cand scri pe topicul altui user, poti sa comentezi, sa intrebi vis-a-vis de ce are el in acvariu nu sa intrebi ce acvariu sa-ti faci. Asta se incadreaza la off-topic. Nu e suparare......dar iti trebuie putina rabdare pana iti raspunde cineva pe topicul tau.
De ce te grabesti?
Daca tot vrei sa treci la un acvariu mai mare, atunci cumpara tot ce trebuie, pune la ciclat (aproximativ 3 sapt),si dupa aia muti pestii intr-un acvariu ok.
Poate gasesti sa cumperi un acvariu complet. (la Hornbach au astfel de acvarii cu filtru, incalzitor, capac cu neon, termometru...etc) Se mai gasesc si pe forum la sectiunea vanzari.
Acvariul actual este suprapopulat si in el ai specii care nu sunt compatibile si care nu sunt din acelasi habitat. Pun pariu ca o sa deciclezi acvariul daca te apuci sa-l speli si sa schimbi substratul . Este un acvariu mic care se destabilizeaza imediat.
Bafta!

P.S.
Si daca tot te framanta cat de mare sa-ti faci acvariul...........cu cat mai mare, cu atat mai bine.
Bine ai venit!
Foarte frumosi pestii.
Niste poze de ansamblu......ai?
Inceputul este promitator. Probabil ca in sertarul din mijloc o sa pui inele ceramice ptr filtrarea biologica. In primul "sertar" mai pui ceva, sau lasi doar pompa?
Poate pui si cateva poze din lateral sa vedem si noi cum vine.
La acvariul asta nu ai cum sa te plangi de filtrare ca este din belsug.
Bafta!
Vandut!
Se poate inchide.
Multumesc
naitsirc wrote:
BGD46 wrote:Cine are femele de RCS si doreste pui cu acest mascul de exceptie......poate sa imi aduca femelele.
Tate fetele sa vina la mine...!!!!

Ai putea sa faci bani buni de pe viulian... ca el se plange ca are doar femele dolofane bune de imperechiat si nu are masculi

Pai....viulian e din Bucuresti. Il astept cu "rubensienele" la imperechere.
stefanp wrote:Foarte frumos exemplarul...dar eu cred ca si asta e tot o femela

Aaaaaaa........
Tu vrei sa-mi sabotezi "afacerea"! Am gasit si eu "vierul" ptr monta la mine, si tu........imi omori visele in fasa?

M-am uitat mai atent prin acvariu si am mai vazut un RCS, dar este amarat pe langa ala mare si rosu. Nici prea colorat nu e.
Aseara a aparut RCS-ul. E mare rau. (cam 2 cm)

Cine are femele de RCS si doreste pui cu acest mascul de exceptie......poate sa imi aduca femelele.
Tate fetele sa vina la mine...!!!!
Mai atasez 2 poze cu "domnisoara", unde se vede mai bine.
Foarte frumos ! (si eu cred ca niste lemne ar completa frumos setup-ul)
Cum ai facut cu lumina? Este din 3 lampi sau ai bagat spoturi? Daca poti sa detaliezi un pic.......
Bine ai venit!
Niste poze vedem si noi?
Astea ne plac !! POZELE !
Macar cu batranul Guram.
Mie imi place cum a evoluat acvariul asta. Destul de rapid (poate prea rapid). Cum a zis si Koala, de obicei, lumea se supara cand incaseaza critici, dar la tine se pare ca au fost constructive.
Am o singura teama vis-a-vis de substrat. Fiind prea fin, sa nu sufoce radacinile plantelor. Asta nu inseamna ca trebuie sa te apuci sa schimbi substratul. Lasa-l asa, si vezi cum evolueaza plantele. (daca o sa le mearga bine, cred ca o sa-l schimb si eu pe al meu)
Era sa uit....
In prima poza (planta cu fire lungi si subtiri din stanga),.....nu este planta de acvariu (Ophiopogon Japonicus). Sper sa ma insel.....dar am avut si eu asa ceva (m-am pacalit cu 2 tufe), si a inceput sa se usuce dupa 1 saptamana.

Forum Index » Profile for BGD46 » Messages posted by BGD46
Go to: