[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: BGD46
Forum Index » Profile for BGD46 » Messages posted by BGD46
O sa va arat cum a evoluat acvariul meu de 54 lit. Mai am si un nano de 12 lit in care am 2 Betta separati printr-un plexi negru, opac in care am dat niste gauri. Initial am zis ca este suficient un filtru si un incalzitor dar.....cu toate gaurile mele apa nu circula asa cum vroiam eu. Asa ca am cumparat si al 2-lea filtru.
Despre acvariul de 54 lit....lucrurile stau cam asa: Am schimbat locatarii (viviparii) cu o gasca de tetrazoane. Mai am si 5 neoni rosii care se inteleg foarte bine cu sumatranii. O sa las pozele sa se exprime mai coerent.
Ca sa-mi dau si eu cu parerea...........imi place.
Dar as mai umbla putin p-acolo. In dreapta as muta filtrul si as mai pune o valisneria care sa mascheze vizual filtrul. Guppy nu au ce cauta cu Scalarii. In loc de guppy as mai pune 2-3 neoni.

La scalari trebuie o apa mai calda. In jur de 27 *C. Guppy si neonii aia stau la temperaturi de 24-25*C. Neoni rosii sunt cei mai potriviti ptr apa mai calda.
koala wrote:Combinatia scalari + neoni este des intalnita in bazinele mari, cu dimensiuni generoase...

Uite aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11796.page

Am admirat cu mare placere acvariul tau si am citit toata "evolutia". FELICITARI !!! Arata superb.
Merci de raspuns.

Ai dreptate, am vrut sa zic neoni rosii si neoni albastrii.
Dar cei care au cate 5-7 neoni , nu li se formeaza nici un card? Stau prin acvariu pe unde apuca?
koala wrote:

PS: Vis-a-vis de bazinul tau, mi se pare cam mic pentru scalari si neoni...

180 lit nu sunt suficienti ptr 4 scalari si 10 neoni?

Vroiam sa mai intreb ceva:
Daca iau 5 scalari rosii si 5 scalari albastrii se formeaza un singur card sau se vor imparti in doua carduri distincte?
Va multumesc frumos ptr sfaturi.
O sa tin cont de ce mi-ati zis si voi incerca si eu aceasta combinatie. Imi plac foarte mult ambele specii si cum dau in acvarii.
Am tot cautat sa vad daca sunt compatibili scalarii cu neonii si in marea majoritate a topicurilor de pe acest forum si nu numai, cele doua specii nu sunt compatibile.
Am gasit cateva filmulete cu acvarii populate cu scalari si neoni care nu poarta nici un "razboi".
Ex:
http://www.youtube.com/watch?v=lCEk2dqeY4g&feature=related
Nu stiu daca pot sa imi fac un acvariu cu cele doua specii. Am citit undeva ca neonii sunt papa bun ptr scalari in mediul lor natural.

Si daca tot am intrebat ceva despre scalari......mai am o "problema". Cati scalari (numar) se pot tine intr-un acvariu de vreo 160 - 180 lit ? Trebuie sa fie toti perechi? Pot sa pun 3 -5 sau 7?
Salut si bine ai venit !!!

P.S.
Merci ptr moss.
Femelele de molly au fost donate.

Multumesc,
Se poate inchide
Pana la urma mi-am cumparat eu chrismas moss.
Anuntul nu mai este valabil.
Se poate inchide.
Cele doua femele si-au gasit o noua casa de vreo 200 lit.
Au fost insotite si de vreo 7-8 puisori ca sa fie in familie.

Multumesc, se poate inchide.
Am incercat si la sectiunea "schimburi" dar nu a vrut nimeni.
Asa ca......le donez !!!
2 femele mature Molly (5 - 6cm)
Mai am si pui de la ele. Puii sunt galbeni cu pete negre sau negri simpli. (0.5 - 2 cm)
Tel: 0748.046.748
Este cineva din Bucuresti cu care sa ma "asociez" ptr o comanda?
Eu vreau sa cumpar doar 1 bila Chrismas moss si 3 Blyxa japonica.
Nu baga nimeni "coasa" ptr niste buturugi frumoase?
Am mai multe femele de molly si vreau sa le dau la schimb.
Au aproximativ 5 cm lungime si sunt negre.
In principiu.....doresc sa le schimb pe moss.

Willow moss - Fontinalis antipyretica
Phoenix moss - Fissidens fontanus
Flame moss – Taxiphyllum
Christmas moss – Vesicularia montagnei

Daca nu se doreste pe moss...........accept si 2 femele Xifo.

Tel: 0748.046.748
Inca una...........
Poze
pc.ciprian wrote:am si eu o gramada, dar ma intereseaza alte mossuri la schimb

Nu te intereseaza niste buturugi la schimb?
Am 3 buturugi de dimensiuni diferite ( 18-23 cm lungime) (grosimi diferite). Intentionez sa le dau la schimb pe moss. (3 bucati buturuga / 2 poturi (gramajoare)). "sper ca am scris corect"
Am "studiat" cateva specii de moss si acum am si preferinte (in masura in care se poate):
Willow moss - Fontinalis antipyretica
Phoenix moss - Fissidens fontanus
Flame moss – Taxiphyllum
Christmas moss – Vesicularia montagnei
Nu prea imi place Java moss.
Daca trebuie, pot sa pun si cate o poza cu cele 3 buturugi.
Tel: 0748046748

Forum Index » Profile for BGD46 » Messages posted by BGD46
Go to: