| Message |
|
|
|
Atunci am sa mai iau rame sa le dau. Poate se gandesc si ei sa depuna daca vad ca le dau papa bun .
|
 |
|
|
|
Credeti ca o sa scap de ei cu apa de la robinet ?
Deocamdata am pus albastru de metil si maine am sa schimb apa cu apa direct de la robinet .
Acum din 375 litri cam cati litrii de apa de la robinet sa pun ?
|
 |
|
|
|
Deci nasule pentru tine nu erau o noutate ramele astea, dar te intreb eu : ai avut probleme cu pestii de la ele sau sa se imbolnaveasca ?
Eu am vazut hranirea cu rame de catre crescatorii de ciclide americane de la IMGB, prima data am zis ca nu vad bine , nu auzisem asa ceva, dar dupa ce mi-a explicat ca papa numai din astea am zis ca stie ce face pana la urma a crescut niste exemplare deosebite, cine le-a vazut pot confirma .
|
 |
|
|
|
Am reusit sa deosebesc in final masculii si cel putin o femela . Asa cum spuneam cei 2 Uaru mari sunt amandoi masculi, iar o femela cel putin este cea mica, De cateva zile si-a scos papila si parca a innebunit, scormoneste si ea in nisip si face gropi, curata pietrele si peretele filtrului.
Acum intampin o problema, de cateva zile am infuzori in apa, niste chestii mici albe si altele ca niste viermisori albi.
Am schimbat cam 120 litri de apa ieri .
Ce ma sfatuiti sa fac sa scap de chestiile astea mici enervante ?
|
 |
|
|
|
Nasule ai incercat sa le dai rame de pescuit la ciocolatele tale ?
Eu le-am dat o data.... a doua oara nu am mai apucat ca mi-au inghetat in frigider, dardaiau de frig !
|
 |
|
|
|
Anuntul inca este de actualitate, doresc pui de flower horn !
|
 |
|
|
|
Sa-ti traiasca nasule, foarte frumosi sunt !
|
 |
|
|
|
Eu i-as dubla fundul sa fie si mai sigur .
|
 |
|
|
|
Siliconul acesta va rezista o scurta perioada de timp, nefiind dedicat va fi o mare problema in timp . Si al meu a facut burta ( 375 litrii ) si am mai scos din pietrele mari si radacina care avea o greutate considerabila. Acum este mai bine . Am si intarituri dar tot stau cu frica. Asa ca asculta sfaturile colegilor si desfa-l si relipeste-l cu siliconul special de acvarii . Nu te poti juca cu 200 litrii de apa .
|
 |
|
|
|
1 red snakeskin 10 cm- 90ron/bucata
2 red turqouise 5 cm - 35 ron/ bucata
2 red turqouise 6 cm - 45 ron/ bucata
1 red turqouise 7 cm - 55 ron/bucata
2 red tangerine 3-4 cm - 10 ron/bucata
Sau cine ii ia pe toti 300 ron + cadou anubias XXL cu 20 frunze .
|
 |
|
|
|
Ultimul pret 30 lei .
|
 |
|
|
|
2 red melon 10 cm- 100 ron/ bucata
1 red snakeskin 10 cm- 100ron/bucata
2 red turqouise 5 cm - 40 ron/ bucata
2 red turqouise 6 cm - 50 ron/ bucata
1 red turqouise 7 cm - 60 ron/bucata
2 red tangerine 3-4 cm - 15 ron/bucata
Sau cine ii ia pe toti 450 ron + cadou anubias XXL cu 20 frunze .
Nu trimit in tara, anuntul este doar pt cei din Bucuresti .
|
 |
|
|
|
Uaru s-a dat, se poate inchide, multumesc !
|
 |
|
|
|
Pretul scade la 40 ron !!!
|
 |
|
|
|
Multumesc Florine de aprecieri, dar se pare ca nu vrea nimeni Uaru desi nu se gaseste pe piata, ciudat, saptamana care vine pretul exemplarului scade la 200 ron, daca nu se vinde se retrage de la vanzare . Astept oferte !!!
|
 |
|
|
|
Dimensiuni 32 X 24 cm . Pretul este de 50 ron . Florin 0723304320
|
 |
|
|
|
Vand femela de Uaru cu lungimea de 20 cm si inaltimea de 10 cm, este foarte sanatoasa, mancacioasa, si arata foarte bine .
Motivul vanzarii : este alergata din cand in cand de ceilalti Uaru ai mei si nu vreau sa fie trista si sa fie batuta. Vreau sa ajunga la cineva care va avea foarte multa grija de ea si sa fie iubita, caci tin foarte mult la ea, as dori sa aveti un acvariu mare de cel putin 300 litrii, sunt niste conditii la care tin .
Pretul este de 250 ron . Cumparatorii sa se grabeasca deoarece pana maine la ora 15:00 este valabil anuntul ! Ma mai puteti gasi eventual sambata sau duminica, nu sunt sigur . Inca o rugaminte, cine doreste sa o cumpere sa vina cu o galeata de cel putin 10 l caci este maricica si nu vreau sa o transporte stresata . Ma puteti contacta la telefonul 0723304320 Florin
|
 |
|
|
|
Da-ne detalii despre capacul acvariului, daca ai mai multe neoane, mai stinge din ele, si ridica capacul sprijinit pe niste lemne ceva nu stiu , daca ai capace de vizitare, da-le jos si pune o plasa ceva, asta numai in cazul in care ai capac ce sta pe acvariul perfect inchis, gen eheim . Gheata nu stiu daca este o idee buna , poate fi un soc pentru ei si oricum mare lucru nu faci , decat pe moment .
|
 |
|
|
|
Schimba nisipul urgent, eu zic ca ala ar fi cauza la prima vedere . Atentie foarte mare si la filtrare, pompa sa fie suficient de mare . Carbunele activ schimba-l o data pe luna sau macar la doua luni, buretele dupa astfel de filtrare trebuie spalat mai des .
|
 |
|
|
|
Aceasta poate avea urmatoarele cauze:
1. hranirea excesiva a pestilor – cresterea cantitatii de dejectii produse de pesti depaseste capacitatea de filtrare mecanica a filtrului. Incercati reducerea cantitatii de hrana, schimbare partiala a apei de asemenea recomandata.
2. suprapopulare acvariului – reduceti numarul de pesti, faceti schimbari partiale a apei mai des, un filtru de capacitate mai mare sau cel mai bine un bazin de volum mai mare decat cel cu probleme.
3. filtrul nu mai functioneaza optim – curatati atent toate componentele mecanice la care aveti acces.
4. capacitatea filtrului este insuficienta – procurati un filtru de capacitate mai mare sau montati un sistem de filtrare suplimentar. In cazul in care optati pt. prima varianta lasati filtrul vechi sa functioneze in paralel cu cel nou timp de 2-3 saptamani, bacteriile benefice vor coloniza si acest filtru.
5. substratul este foarte murdar – curatati-l temeinic
6. substratul a fost deranjat – lasati filtrul sa lipezeasca apa, dar in cazul in care tulbureala este accentuata se recomanda si o schimbare partiala de apa pentru a evita iritarea branhiilor la pesti.
7. ati deranjat o tableta fertilizatoare din substrat – inlaturati apa din zona respectiva cu un furtun.
8. acvariul este nou?, sau substratul? – in acest caz este posibil ca substratul sa nu fi fost spalat suficient, de aceea va trebui sa faceti repetat schimbari patiale de apa, lasand si filtrul sa actioneze.
Apa tulbure galbena in acvariu
Apa galbena si tulbure poate fi rezultatul catorva factori: fecale ale pestilor, resturi de mancare, plante putrezite si alte moduri de dizolvare ale carbonului de natura organica. Acest aspect se intampla des in acvariile in care s-au introdus obiecte din lemn plutitor noi, pentru ca taninul din lemn este eliminat in apa. Problema ar trebui sa dispara dupa ce lemnul plutitor a stat in acvariu cateva luni.
Cea mai buna metoda de a indeparta colorarea apei in galben este sa realizezi schimbari partiale ale apei mai frecvente, impreuna cu folosirea carbonului activ. Carbonul activ are multe roluri in filtrul unui acvariu, inclusiv acela de a indeparta carbonul de natura organica din apa, de a indeparta mirosurile si de a face apa sa para mai curata. Incearca sa schimbi carbonul din filtru destul de regulat, cel putin la cateva luni.
In cea ce priveste inmultirea melcilor, cumparati un melc ucigas pe nume : Anatome Helena si se va ocupa el de melci nedoriti din acvariu sau care se inmultesc foarte repede . Inca ceva, eu as renunta la nisipul ala infect si as lua un nisip cu granulatie putin mai mare de pana in 3-4 mm .
BAFTA MULTA !!!
|
 |
|
|