| Message |
|
|
|
Problema cred ca ar fi de la carasi, daca au o marime considerabila, papa pestii mai mici .Betta nu mi se pare un peste agresiv . Restul sunt in regula.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit !
|
 |
|
|
|
Pretul scade la 150 ron bucata pentru cine le cumpara pe amandoua .
|
 |
|
|
|
Oho dar ce vrednici sunt , foarte mari coconii. Nu am auzit ca melcii sa manance alti melci decat de cei ucigasi dar exista posibilitatea sa mai fie si altii. Dar fa o poza clara la melcii aia negrii ca nu stiu de care vorbesti .
|
 |
|
|
|
Da, ai folosit Punktol ultra, dar cred ca era suficient si albastru de metil si sare 1 lingura la 10 litrii, cu temperatura 28-29 grade . Macar schimbai cate 50 de litrii la 2-3 zile si tot era bine. Mda chestia cu cu solutia asta nu stiu ce vrea sa zica . Oricum sarea de bucatarie (atentie nu cea iodata ) face minuni in general . Este bine sa o pui destul de des, ajuta foarte mult la imunitatea pestelui si impotriva bolilor .
|
 |
|
|
|
Melcii sunt pomaceea si asa depun ei deasupra apei. Poti uda (carnaciorii ) cu apa o data pe zi pe fiecare . Nu deranjeaza adultii acolo, ii poti lasa . Interesant este cum de au facut icre in acvariul mic, bravo .
|
 |
|
|
|
Punctele acelea albe era asa zisul gris .
Ce solutie ai folosit numai tu stii, dar ar fi bine sa ne spui si noua sau macar sa stii cum se numeste, este bine pt tine . Fa niste teste de apa, se poate sa ai vreo boala in acvariu . Schimba apa de 2 ori pe saptamana cam 50 % . Ridica putin temperatura, pe la 28-29 grade cu aerare puternica . Pune in apa cam 1 lingura la 10 litri de apa . Probabil ca ai cumparat peste de undeva si a fost bolnav si ia imbolnavit pe toti . Asa am patit si eu cu guppy luati de la un magazin din Drumul Taberei foarte cunoscut si am jurat ca nu mai iau de acolo.
Bafta multa si sa ne mai tii la curent cu ultimele stiri .
Poti citi si pe net pe forumuri de comportamentul pestilor asa cum ai tu, asa vei descoperi multe si tot feluri de tratamente .
|
 |
|
|
|
Vand 3 rasbora galaxy cu 10 ron/bucata ( au cam 2 cm )
10-12 rasbora brigitae cu 5 ron/bucata ( au cam 1,5 cm )
Pestii se pot vedea si cumpara direct din acvariu . Sunt sanatosi si mancaciosi .
Tel: 0723304320 sau PM.
|
 |
|
|
|
Acvariile sunt in stare buna, sticla nu are nicio zgarietura, le am de 2 luni de noi, le dau cu pompa de recirculare, hailea bt 200, incalzitoare 50 w, termometre, lumina este 9w vine cu capac incorporat .
Pretul este 190 ron fiecare sau 350 ron amandoua .Ele sunt functionale in momentul de fata. Cei interesati ma pot contacta la telefon 0723.304.320 sau prin PM.
|
 |
|
|
|
lemon terta= 5 rob/bucata
calistus=5 ron /bucata
1 hasemania = gratis sau bonus
Sau schimb cu un discus de 8-9cm .
|
 |
|
|
|
Baieti a inceput sa se lipeasca dorsala la uaru, multumesc !
Mai este foarte putin despicata .
|
 |
|
|
Va multumesc baieti, m-am linistit, sincer eu am auzit un clipocit puternic, probabil ca atunci s-a intamplat ceva .
Apa este buna, mancare buna, tetradiscus, spirulina , salata verde, atentia mea  si multa dragoste tot din partea mea .
|
 |
|
|
Bine ai venit, iti doresc sa ai pesti sanatosi si ape limpezi !
Asa am inceput si eu cu un singur acvariu si in aproape 3 luni am 4 acvarii .
Arata frumos acvariul tau .
|
 |
|
|
|
Am observat de ieri la uaru cel mare ca i se franjurase spatele dorsalei, nu de tot cam 3 cm si azi de dimineata am vazuta franjurata total.
De la ce poate fi ? Sa se fi lovit in radacinile mele ? Sau voi cam ce credeti ca s-a putut intampla?
|
 |
|
|
Mersi Vali, da pot spune ca mi-a iesit, sunt multumit si sa stii ca mai am putin si ii pup in bot pe mormolocii astia cum le spui tu  , plantele alea sunt din plastic si mi se par interesante si se pare ca sunt agreate de locatari mai ales ca uaru isi imagineaza ca mananca salata  , dar chiar omule, astea da vaci, mananca salata de rup .
Cu uaru ala cel mai mare a fost o alarma falsa, se pare ca doar se speriase de ceva sau apa avea ceva. S-a rezolvat cu bine .
Apropo am si melci pomaceea, mi-au iesit dupa 2 saptamani din primul cocon, cam 100 bucati  , mai ramane celalalt cocon .
|
 |
|
|
|
Da, asta observ si eu acum Taz, dar auzisem foarte multe despre incompatibilitatea intre ei, ma rog ori baietii pe diferite forumuri habar nu aveau cu ce se mananca, ori au auzit la randul lor de la altii .
|
 |
|
|
Sunt toti 4, dar ca de obicei cel mai mic nu este de acord sa fie fotografiat  ). Discusii nu au nicio treaba cu uaru si nici uraru cu ei. Nici macar nu se duc dupa ei. Cel mai mic uaru are compania unui discus de 7-8 cm red tangerin cu care se plimba (ca prin parc de mana)  ). Cu alte cuvinte pentru mine a fost un test la cea ce se spunea despre compatibilitatea discusilor cu uaru. Dar acum aveti dovada ca se inteleg de minune, nu numai cu cei mari de 7-8 cm dar si cu cei mici, pui de 3-4 cm . Poate si ca au fost invatati si cu lemon tetra pe care i-am luat de la scubu odata cu uaru .
Va multumesc pentru aprecieri si sper sa continuam topicul acesta minunat despre acesti pesti cu adevarat minunati . M-am hotarat sa iau discusi pentru ca nu am putut gasi geophagus steindachnery cu care se spune ca uaru ar fi compatibil .
|
 |
|
|
|
Salut baieti, pestii lui scubu si nu numai au ajuns la mine si vreau sa continuam discutia aici .
Ei sunt bine si foarte mancaciosi .
|
 |
|
|
|
Buna seara, am o problema cu un Uaru de 17 cm, acum o ora deodata s-a innegrit si dunga aia neagra s-a transformat in gri, sta zburlit, acum sta ascuns dupa buturuga pe fundul acvariului .
Imi poate spune cineva ce poate sa fie, de ce comportamentul asta deodata .
Temperatura este de 28-29 grade, ph 7,2, ieri am schimbat apa dupa o saptamana, a mancat bine si deodata l-am vazut asa .
|
 |
|
|