| Message |
|
|
|
Bun venit pe forum !
|
 |
|
|
|
Plantele artificiale ar trebui scoase pt ca pot ranii pestii si nici nu arata bine.
|
 |
|
|
Felicitari pt pui 
|
 |
|
|
Eu deja am primit plantele  Saru`mana
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum! Sunt sigur ca aici o sa gasesti raspuns la toate intrebarile tale 
|
 |
|
|
Vad ca ai scalari in acvariu de 60 L ...nu este tocmai ok pt ca acei pesti se fac maricei , un singur scalar are nevoie cam de 60 L apa  . Oricum combinatia scalari - neoni da foarte bine, poate pe viitor o sa iti faci un acvariu mai mare in care sa stea linistiti 
|
 |
|
|
Din pacate eu sunt mai mult timp plecat si nu pot sa fac fertilizare zilnica, daca o rog pe sotia mea sa puna la radacinile plantelor o pastila sau altceva o data pe saptamana ar fi ceva , dar sa ii spun sa puna zilnic nu stiu ce fertilizant nu prea merge. Asta este cauza pt care nu pot sa pun nici co2 
|
 |
|
|
Am o problema cu plantele, imi cresc foarte greu. Am substrat fertil jbl aquabasis plus, neoane 2 x 865 osram.
Din pacate nu pot sa introduc Co2, v-as fi recunoscator daca ma puteti lamuri si pe mine cu o solutie de fertilizare care sa nu implice utilizarea de Co2..nici lumina nu este prea buna pt capacitatea acvariului dar deocamdata o sa ramana asa.
Plantele sunt : nymphaea lotus, microsorum pteropus, vallisneria americana , anubias si bacopa
Vreau sa stiu daca introduc 7+13 balls si ferrotabs ma va ajuta ? nu vreau sa fac alge si de asta intreb.
Deocamdata nu am nici alge dar nici plantele nu prea cresc..
Precizez ca nu cer sa am plante ca cele de la Aquascaping , fara o lumina puternica , fara co2, dar macar sa le mearga ceva mai bine sa fie mai sanatoase si sa creasca
Astept cateva solutii, multumesc
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum! sa-ti traiasca microbul 
|
 |
|
|
Treaba merge bine, azi deja am fost cu el sa iau foile de geam de 10 mm  , asteptam sa vedem ce iese.
|
 |
|
|
Salut bine ai venit pe forum! Abia astept sa vad acvariul cu discusi 
|
 |
|
|
Felicitari, arata foarte frumos si filmarea este de exceptie 
|
 |
|
|
Am cumparat 4 pui de scalar, la inceput cateva ore totul a fost ok, i-am bagat seara pt a avea timp sa se acomodeze in noua casa, dar a 2a zi cand i-am hranit scalarul cel mare a devenit tare violent i-a caftit pe toti 4 si nu i-a lasat sa se ridice la suprafata pt a manca. Am dat cei 4 pui pt ca nu ii mai lasa in pace deloc ii caftea non stop ii alerga prin acvariu.
Am adus 2 femele mari, una cat el si alta mai mica putin. Se invarteau asa unu pe langa altul cand de-odata scalarul meu a inebunit parca si a inceput sa loveasca cu toata puterea in cele 2 femele de scalar astfel ca cele doua erau jos in colturile acvariului. Am fost nevoit sa le scot pt a nu le omora...
Chiar nu stiu ce sa ma fac cu el..nu cred ca voi putea sa ii mai gasesc pereche, cred ca il voi lasa singur..
Poate scalarul meu este femela..vad ca are burta cam lata desi nu a mancat nimic, nici nu mai stiu ce sa cred 
|
 |
|
|
Si acum : bine ai venit printre noi!
|
 |
|
|
Sus in coltul stanga este FORUM Index-->Despre noi. Este chiar sub sectiunea Coltul Incepatorului.
Acel gold fish este un caras , care saracul nu are ce cauta intr-un bol pt ca pur si simplu nu poate trai in modul acela. Asa imagini cu pestisorul in bol sunt folosite doar in reclame.
Exact asa a inceput si la mine in casa acvaristica  Sotia vroia un peste intr-un bol , iar cand m-am documentat am trecut direct la un acvariu de 120 L cu tot ce ii trebuie.
Filtrul extern nu va grabiti sa il luati mai ales daca doriti sa treceti la un acvariu mai mare. Trebuie tinut cont de capacitatea de filtrare , deci sa fiti atenti pt ce acvariu luati filtrul. (ex: 100L, 150L, pt cel de 50 exista filtre externe mai mici)
|
 |
|
|
Asa si trebuie sa mearga, non stop, mai putin cand se curata.
Ar trebui sa luati in calcul si cumpararea unui filtru extern, sunt cu mult mai bune decat ce ai acum, apa va fi mai mult timp curata, asta daca o sa aveti un numar de pesti corespunzator in acvariu, daca nu se hranesc excesiv pestii etc
P.s treci pe la DESPRE NOI si scrie si acolo cateva cuvinte, asa se cuvine sa stim cu cine vorbim 
|
 |
|
|
In primul rand acvariul tau nu este ciclat, citeste mai multe detalii aici : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Este foarte important, daca nu ai acvariul ciclat pestii o sa continue sa moara si acvariul va mirosi mereu urat iar apa va fi murdara mereu.
Iar cu pestii faci cum vrei dar e clar ca nu este o combinatie buna , normal ca toti pestii sunt frumosi si nu vreti sa dati din ei, dar pe viitor vor avea de suferit.
Dintre toti pestii doar betta nu merge tinut cu restul.
De acum incolo atunci cand speli filtrul , scoti apa din acvariu intr-un recipient si acolo speli filtrul, deoarece contine bacterii utile care descompun mizeriile pestilor. Daca speli filtrul in apa de la robinet (apa care contine clor) toate bacteriile mor si astfel ai mereu un acvariu neciclat.
Scalarul se face prea mare pt acest acvariu , de tinut merge tinut cu neoni in cazul in care sunt mici si cresc impreuna.
|
 |
|
|
|
1.Am vazut ca ai 4 carasi aurii- de aici toate problemele tale cu mizeria. Carasii sunt unii dintre cei mai murdari pesti. Daca vrei sa ai un acvariu frumos si curat si fara sa fiti nevoiti sa curatati saptamanal tot acvariu si pietrisul si tot, ar fi bine sa renuntati la ei (desi stiu ca sunt f frumosi).
2. Betta se tine singur deoarece este violent si iti ataca pestisorii colorati
3. Ar trebui sa treci pe la Despre noi sa faci o prezentare
si in felul acesta vei primi mai mult ajutor din partea noastra
4. Scrie-ti la Profile si Locatia
|
 |
|
|
|
JBL E900- este in functiune de aproximativ 4 luni
-este folosit la un acvariu de 120L : 9 neoni, 1 scalar(au fost4), 3 sae, 1 ancistrus
-bagat in dulap nu se aude deloc
-nu l-am desfacut deloc pana acum (trebuie sa o fac si pe asta deoarece de 2 zile debitul a scazut semnificativ)
-am adaugat pe aspiratie un burete care se curata saptamanal
-merge cu mediile de filtrare cu care a venit din fabrica
P.s. La mine merge in paralele cu un Eheim aquaball intern
|
 |
|
|
|
Bine-ai venit pe forum!
|
 |
|