[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexdell
Forum Index » Profile for alexdell » Messages posted by alexdell
Este bine sa folosesti apa potabila, adica apa rece, apa calda contine si altceva in ea..
Zilele trecute am fost la cineva in vizita si am vazut cum arata si alti scalari maturi iar dupa trasaturi parea sa aiba doua femele . Dupa ce am vazut scalarii respectivi mi-am dat seama ca al meu trebuie sa fie mascul, cel putin dupa cum isi tine aripile mereu infoiate, intise la maxim si forma fruntii. Acum ramane sa ii gasesc o femela
Multumesc frumos pt ajutor
La scalarul meu se vede o curbura si tind sa cred ca este mascul Din pacate aparatul foto nu are o calitate prea buna a pozelor si nu se pot observa detaliile.
Sunt frumosi si guppy, doar ca o sa se inmulteasca foarte tare
Larvele de libelula sunt luate din Hornbach si din pacate nu vad sa scrie ceva in afara de nume "Larven nu stiu cum"
Are o eticheta dar este l pe interior si nu se mai vede mare lucru.
Stie cineva cat timp este buna hrana congelata gen larve tinuta in congelator? o am de cateva luni in congelator si nu stiu daca mai este buna
Ar fi mai bine sa rogi pe cineva sa te ajute, cineva care se pricepe, altfel risti sa nu iti iasa
Si eu am luat o buturuga de la pet shop si tot a mai trebuit sa o tin in apa o saptamana pana a iesit taninul din ea si nu a mai plutit.
Ai PM
Exact la asta ma refeream, eram sigur ca sunt experti pe aici, oameni care au mai crescut scalari .De citit citisem tot aici pe forum despre deosebirea M/F vizibila doar la depunere, dar din pacate fiind unul singur nu am cum sa imi dau seama altfel.
Ce sa zic acum, saru`mana si sper sa ii gasesc pereche
Isi poate da seama cineva din pozele acestea daca este mascul sau femela? Am citit ca ar trebui sa astept pana la prima depunere , dar din pacate nu am dect unul singur, asa ca as vrea sa aflu ce este sa ii pot lua o pereche. Multumesc

http://img198.imageshack.us/f/dsc06988k.jpg/

http://img153.imageshack.us/f/dsc06994h.jpg/

Bine ai venit printre noi!
Iti dau nume de plante care sunt foarte bune la inceput, te ajuta sa nu faci alge la inceput deoarece cresc foarte repede : vallisneria , cabomba, egeria. Intrii pe google si scrii denumirea acolo si o sa vezi poze cu plantele respective, cand vei merge la petshop o sa le recunosti.
Substrat fertil trebuie sa iei JBL aquabasis, peste care se pune pietris de 2-4 mm (de preferat sa fie pietris culoare naturala).
Dar ca sa faci toate astea trebuie sa scoti apa din acvariu si sa o iei de la capat.. Daca nu vrei sa o iei de la capat cumpara plante si baga-le in pietris.
Ai zdruncinat bine canistra sa iasa tot aerul din ea? ma gandesc ca nu ar trebui sa fie zgomotos filtrul..
Filtrul este bine sa mearga la capacitate maxima
Ca sa le mearga mai bine plantelor ti-ar trebui instalatie de Co2. Am inteles ca 965 sunt f bune dar sunt mai scumpe ca 865, acum depinde cati bani iti permiti sa dai.
Eu am doar 2 x 865 (am tot 126 L si prea putina lumina dar mi-e greu sa fac modificari la capa) , dar nu fac adaos de fertilizanti, plantele nu cresc foarte repede , dar nici alge nu am facut.
In legatura cu betta, trebuie sa stii ca nu o sa il poti tine cu alti pesti. Acest mascul de betta se tine singur intr-un acvariu , altfel vei avea probleme cu pestii, adica vei pierde din ei.
Eu le dau Tropical energy food de la Aquatic Nature sau hrana vie congelata.
Am vazut ca este vechi topicul dar o sa pun si eu o poza sa vedeti cum a crescut planta mea

http://img864.imageshack.us/i/dsc06976.jpg/
are numai frunze deasupra aproape
Foarte frumos bettanul

Forum Index » Profile for alexdell » Messages posted by alexdell
Go to: