| Message |
|
|
|
Este bine sa folosesti apa potabila, adica apa rece, apa calda contine si altceva in ea..
|
 |
|
|
Zilele trecute am fost la cineva in vizita si am vazut cum arata si alti scalari maturi iar dupa trasaturi parea sa aiba doua femele  . Dupa ce am vazut scalarii respectivi mi-am dat seama ca al meu trebuie sa fie mascul, cel putin dupa cum isi tine aripile mereu infoiate, intise la maxim si forma fruntii. Acum ramane sa ii gasesc o femela
Multumesc frumos pt ajutor
|
 |
|
|
La scalarul meu se vede o curbura si tind sa cred ca este mascul  Din pacate aparatul foto nu are o calitate prea buna a pozelor si nu se pot observa detaliile.
|
 |
|
|
Sunt frumosi si guppy, doar ca o sa se inmulteasca foarte tare 
|
 |
|
|
|
Larvele de libelula sunt luate din Hornbach si din pacate nu vad sa scrie ceva in afara de nume "Larven nu stiu cum"
Are o eticheta dar este l pe interior si nu se mai vede mare lucru.
|
 |
|
|
Stie cineva cat timp este buna hrana congelata gen larve tinuta in congelator? o am de cateva luni in congelator si nu stiu daca mai este buna 
|
 |
|
|
Ar fi mai bine sa rogi pe cineva sa te ajute, cineva care se pricepe, altfel risti sa nu iti iasa 
|
 |
|
|
|
Si eu am luat o buturuga de la pet shop si tot a mai trebuit sa o tin in apa o saptamana pana a iesit taninul din ea si nu a mai plutit.
|
 |
|
|
|
Ai PM
|
 |
|
|
Exact la asta ma refeream, eram sigur ca sunt experti pe aici, oameni care au mai crescut scalari  .De citit citisem tot aici pe forum despre deosebirea M/F vizibila doar la depunere, dar din pacate fiind unul singur nu am cum sa imi dau seama altfel.
Ce sa zic acum, saru`mana  si sper sa ii gasesc pereche
|
 |
|
|
Isi poate da seama cineva din pozele acestea daca este mascul sau femela? Am citit ca ar trebui sa astept pana la prima depunere , dar din pacate nu am dect unul singur, asa ca as vrea sa aflu ce este sa ii pot lua o pereche. Multumesc
http://img198.imageshack.us/f/dsc06988k.jpg/
http://img153.imageshack.us/f/dsc06994h.jpg/
|
 |
|
|
Bine ai venit printre noi! 
|
 |
|
|
|
Iti dau nume de plante care sunt foarte bune la inceput, te ajuta sa nu faci alge la inceput deoarece cresc foarte repede : vallisneria , cabomba, egeria. Intrii pe google si scrii denumirea acolo si o sa vezi poze cu plantele respective, cand vei merge la petshop o sa le recunosti.
Substrat fertil trebuie sa iei JBL aquabasis, peste care se pune pietris de 2-4 mm (de preferat sa fie pietris culoare naturala).
Dar ca sa faci toate astea trebuie sa scoti apa din acvariu si sa o iei de la capat.. Daca nu vrei sa o iei de la capat cumpara plante si baga-le in pietris.
|
 |
|
|
|
Ai zdruncinat bine canistra sa iasa tot aerul din ea? ma gandesc ca nu ar trebui sa fie zgomotos filtrul..
|
 |
|
|
|
Filtrul este bine sa mearga la capacitate maxima
|
 |
|
|
|
Ca sa le mearga mai bine plantelor ti-ar trebui instalatie de Co2. Am inteles ca 965 sunt f bune dar sunt mai scumpe ca 865, acum depinde cati bani iti permiti sa dai.
Eu am doar 2 x 865 (am tot 126 L si prea putina lumina dar mi-e greu sa fac modificari la capa) , dar nu fac adaos de fertilizanti, plantele nu cresc foarte repede , dar nici alge nu am facut.
|
 |
|
|
|
In legatura cu betta, trebuie sa stii ca nu o sa il poti tine cu alti pesti. Acest mascul de betta se tine singur intr-un acvariu , altfel vei avea probleme cu pestii, adica vei pierde din ei.
|
 |
|
|
|
Eu le dau Tropical energy food de la Aquatic Nature sau hrana vie congelata.
|
 |
|
|
Am vazut ca este vechi topicul dar o sa pun si eu o poza sa vedeti cum a crescut planta mea
http://img864.imageshack.us/i/dsc06976.jpg/
are numai frunze deasupra aproape
|
 |
|
|
Foarte frumos bettanul 
|
 |
|
|