De o luna jumatate am amenajat un nou acvariu. Zilele astea l-am populat cu pesti asa ca am indraznit sa vi-l prezint. In mod cert sunt multe de facut la capitolul aquascaping, dar este un inceput.
Si un mic film cu Hemigrammus Rhodostomus proaspat achizitionati.
Substratul este pietris de 2-3mm cumparat de la Hombach cu ceva substrat fertil de la ADA. M-am gandit la fundal pe spate, dar fara fundal da o senzatie mai mare de profunzime.
Tare reusit acvariul , filmarea este bineinteles profi, buturuga ma face sa plang de invidie, mici sfaturi? - incearca sa acoperi cu niste didiplis echipamentele, se vede urat sorbul ala de la filtru .
Mai spune-ne de fertilizare, lumina, substrat... in rest, ok!
ps - cu ce camera ai facut filmarea ?
nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
Filmarea si fotografiile sunt facute cu DSLR si obiective Canon.
Substaratul dupa cum am spus mai devreme are la baza produse ADA (Power Sand S, Bacter 100) acoperite 5-10 cm cu pietris negru de la Hombach.
Ca lumina am 4 tuburi T8 de 30w de la JBL (Solar Natur si Solar Tropic) toate cu reflectoare. Timpul de iluminare este de 10 ore/zi, respectiv 8 ore la capacitate maxima.
Fertilizarea este in mare parte Easy Life macro, micro si Easy Carbo. Urmaresc in principal nivelul de NO3 si NO4 pe care mi l-am propus 15 respectiv 1,5 ppm. Mi-am mai propus sa-mi consum si resturile de Trace+ si Iron+ de la Ocean Nutrition, Biobacter si cateva fiole de Biodigest. Injectie CO2 prin controller (cam 2-4 bule/s) si Reactor 1000 de la Aqua-Medic.
Schimburi saptamanale de apa intre 30-50% cu RO si apa de canal. Acum am kH-ul la valoarea 6.
Filtrarea bio se face cu un JBL Cristal Profi e1500 si ulterior am adaugat un Fluval 204 ramas de la alt acvariu.
Dupa un start nu foarte fericit acvariul s-a stabilizat si da semne de prosperitare Sunt fericit ca nu am avut nici o invazie de alge pana acum si sper ca nici de acum inainte. Imi doresc ca plantele sa se dezvolte bine si sa mai am ocazia sa va incant ochiul cu alte imagini.
Felicitari. Acvariul arata bine, este pe drumul cel bun.
Cateva sfaturi. Cauta un autocolant care sa-ti placa, negru sau daca nu-ti place, ceva nuante de bej, iti garantez ca va arata mult mai bine. De asemenea, asteapta sa inmultesti plantele pe care le ai, apoi incearca sa creezi niste tufe bine definite care sa puna si buturuga in valoare. Acum sunt cam alandala treburile pe acolo .
A, si inca ceva. As acoperi cu Hc toata partea din fata a acvariului, inclusiv in dreapta, retragan putin tufele de Staurogine.
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
alber wrote:Felicitari. Acvariul arata bine, este pe drumul cel bun.
Cateva sfaturi. Cauta un autocolant care sa-ti placa, negru sau daca nu-ti place, ceva nuante de bej, iti garantez ca va arata mult mai bine. De asemenea, asteapta sa inmultesti plantele pe care le ai, apoi incearca sa creezi niste tufe bine definite care sa puna si buturuga in valoare. Acum sunt cam alandala treburile pe acolo .
A, si inca ceva. As acoperi cu Hc toata partea din fata a acvariului, inclusiv in dreapta, retragan putin tufele de Staurogine.
Multumesc pentru sfaturi. In mod cert imi doresc o imbunatatire a layout-ului. Astept sa vad cum se dezvolta plantele si in functie de asta vom face ajustari. Deocamdata am reusit sa obtin plantele dorite, urmeaza sa le pun in valoare.
In privinta autocolantului ma mai gandesc. Ideal era sa-l montez inainte de umplerea acvariului cu apa, puteam sa-l mut si sa am mai mult loc in spate, dar nu am vrut asa ceva. Ideea mea era sa montez un spot de lumina pe peretele din spatele acvariului si sa obtin efectul de adancime. Un autocolant translucid ar fi alta varianta. Incerc totusi sa pun un carton negru pe spatele acvariului sa vad cum da...
kristian wrote:Ideea mea era sa montez un spot de lumina pe peretele din spatele acvariului si sa obtin efectul de adancime. Un autocolant translucid ar fi alta varianta. Incerc totusi sa pun un carton negru pe spatele acvariului sa vad cum da...
Este o solutie foarte buna. Poti incerca diferite tipuri de coli (hartia ar fi buna, sau un carton mai subtire, care sa permita putin trecerea luminii) si o folosesti pe cea care "da mai bine"
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu