[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flyer01
Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
http://www.plantedtank.net/forums/myplants/60-Cryptocoryne_x_willisii_Cryptocoryne_x_willisii_lucens.html
eu azi am pus mana pe dansa dupa ceva timp
este o planta foarte frumoasa si relativ usor de intretinut ,cum sunt cam toate crypto de fel
pai daca stii ca e suprapopulat de ce nu iei masuri si vrei sa agravezi lucrurile mai rau?eu zic sa renunti la o parte din pestii care ii ai acum,sau eventual sa ii schimbi cu ceva care este potrivit pentru volumul care il ai.
apropo,cred ca ai ancistrusi,nu anticus...
da,pot sa convietuiasca ,se pot adapta la conditii diferite,dar pot fii eventuale ``batai``care nu duce decat la stresarea unora din specii ,si stim ce se intammpla cu un peste stresat...
combinatia de ciclide cu poecilide pentru mine este in primul rand urata si fara sens...
apropo,in ce bazin vrei sa faci combinatia asta,cu cati pesti din fiecare specie,si la ce marime sunt pestii ?
plante de calitate FOARTE excelenta!
ambalate foarte ok,au ajuns in stare perfecta.
recomand cu mare incredere ;)
mai ar merge si cu cryptocoryne X willisi
referitor la fertilizare eu te sfatuiesc sa mergi pe tropica ca fertilizare si eventual un easy carbo pentru co2 .combinatia e avantajoasa in raport de pret/cantitate/calitate.
la 24 l pui doar 2.5ml tropica saptamanal si 0.5 ml easy carbo zilnic,deci foarte avantajos si usor de folosit...
foarte abstract domnu` betta al dumneavoastra)..,
apropo,lasa temperatura la 25-27 grade...betta traieste si la temperaturi mari,dar asta ii accelereaza metabolismul si astfel ii scade durata de viata
eu as zice ca am fost crescut de animale mai mult ,dar as fii considerat un animal )...foarte bine ca iti plac animalele ;)
pai,apa nu o pui pana sus sus,o pui pana unde incepe banda,care are vreo 3-5 cm latime,depinde de care gasesti
nici un capac de sticla nu ar strica sa iti procuri...
sanitarii sunt ei draguti,dar la 19 litrii nu prea au ce cauta ,mai ales ca sunt pesti de card si normal se tin minim 4-6 ,deci cel mai bine ar fii sa scapi de ei prin schimb/donatie
daca tot vrei sa iti faci o casuta,o poti face cu o nuca de cocos tratata sau din pietricele care nu au calcar.
eu iti spun ca betta nu se baga acolo,dar fiecare cu damblaua sa )

tema pentru acasa http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page

ma repet ca sa fie oficial:
bine ai venit printre noi!
succes la luat in seama sfaturile (bune) de pe aici si la aplicarea lor cu brio ;)

@goldman
cum cu bazinu` domnule )?
spune acolo cu acvariul ca intra minoru` pe forum sau se supara domnisoara
@Chanel89 acele decoruri sunt facut pentru copii!
scopul unu acvariu este de a reproduce un colt de natura...
tu vezi mori si crocodili care scot aer in natura si incerci sa reproduci asta ?

@flyWITHme

in primul rand iti spun bine ai venit printre noi !
te felicit pentru ce faci,rar mai vedem in ziua de azi o tanara la 23 ani care sa aiba ca hobby acvaristica ;)
acvariu tau acum este momentan inadecvat decorat ca sa spun asa...banuiesc ca ai in plan sa scoti scoicile si sa inlocuiesti autocolantul acela cu unul simplu,sa pui acolo un lemn si sa mai pui ceva plante easy
mai poti pune banda izolatoare neagra in partea de sus a acvariului ca sa poti umple si tu acvariul mai mult,iar estetic iti spun ca isi are un rol bun.
cat despre locatari iti spun mai concret:scapa de guppy,betta da mult mai bine si este un peste cu un caracter deosebit.
cu tarie sustin ce spune colegul calin
mai completez aici cu un mic truc care eu unul il folosesc :
se adauga la galeata una bucata pompa de aer+1 bucata piatra aer.
rezultatele sunt benefice,problema fiind doar faptul ca e un ``obicei mai zgomotos``,dar asta depinde de pompa folosita..
cam multi pesti pentru 180l.5 scalari sunt deja prea multi...
in general cand ``se trag la burta`` in ciuda faptului ca sunt bine hraniti sunt ori probleme cu paraziti interni dar poate fii si de la infectii bacteriene.
daca esti sigur ca sunt paraziti interni,dale in cap cu jbl nedol
cel mai usor mod este sa le faci o autopsie,in proportie de 90% viermii sunt vizibili.
ti-am extras aici de pe site-ul jbl o poza in cazul in care iti e greu sa o gasesti.
image

http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/4562/jbl-nedolnemol#info
nu uita sa citesti cu mare,MARE atentie prospectul
ceva detalii legate de bazin?marime,echipament,parametrii apei...
detalii despre cum arata pestii?au rani,ciuperci,etc...niste poze...
``treptat se aduna la burta`` -la ce te referi aici
eu nu inteleg de ce mai vrei un filtru inter cand ai deja un filtru extern cu debit de 700l ora care face fata unui bazin de pana la 250l
cum ai doar filtrare biologica?ai pus doar ceramica in el ? filtrele externe fac si filtrare mecanica,si biologica,si chimica (in cazul tau,ca ai bazinul neplantat ai putea sa mergi pe carbune activ)
cu stima iti spun si eu sa treci pe la rubrica despre noi...
sa scoti si restul kitch-urilor de pe acolo.chestile alea din sticla nu au ce cauta acolo!
ar trebuii sa te gandesti si la alt nisip pentru ca pietrisul ala nu este bun.
realizabil:da
util:doar daca tii masculii pentru imperechere/selectie
scoatel pe un geam/farfurie curata si lasal sa se zbata vreo 20-30 secunde...
un update la pdf se poate?
@tzecu_u
da,poti sa tai siliconul in exces cu un cutter si multa atentie...
ai putea lejer sa ii donezi si sa iti bagi pesti potriviti pentru acvariul acesta ,sau sa iti faci un bazin pe masura celor care ii ai acum.
nu te umfla in pene daca nu ti-a raspuns cineva imediat,iar data viitoare cand mai schimbi/vinzi ceva fao in categoria corespunzatoare.

@EMIL1979
citeste mai spus ce ti-a spus dolly.nu este frumos ce faci aici...
1la gris .nu se scade temperatura,ci se creste.
apropo,tu la cate grade tii carasii? ei sunt pesti de apa rece dar fac fata si la unele temperaturi ridicate,dar daca tu i-ai tinut undeva la 25-28 grade pana sa aibe gris,asta a avut o mare contributie la moartea carasului.
2.cand faci orice tratament pune aeratie suplimentara cu banala pompa de aer .
3.respecta dozele prescrise de producator.
scoate lemnul ala si fierbel pana cand nu mai ai rabdare.de la lemn este ;)

Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
Go to: