[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Din ce am vazut eu acolo inteleg ca bulele sunt trecute printre paletele pompei de apa ? Asta nu ar fi un lucru foarte ok pentru ca aceea este o pompa de apa nu de gaze. Risti sa o arzi foarte repede. Nu prea ai cum sa iti gazezi pestii decat daca exgerezi cu CO2 introdus in apa sau daca ai plante prea putine. Poti opri in mod automat acel powerhead peste noapte, daca vrei neaparat, folosind o priza programabila. Iti ramane insa problema surplusului de gaz ce se va aduna in tubul reactor. Exista sigur si o metoda sa il elimini, cauta pe forum, sigur exista o discutie pe aceasta tema.
MishuM wrote:Din cate stiu, acest model de filtru la care te referi (sump) este destul de pretentios

Orice filtru poate fi pretentios daca nu sunt respectate regulile de baza. Revenind la ceea ce are colegul nostru acolo, spatiul oferit de acel "separeu" poate fi umplut cu o cantitate mare de material filtrant, lucru ce poate fi de folos. Insa faptul ca pierzi din spatiul efectiv de "display"al acvariului poate fi un dezavantaj serios.
Sump-urile in acceptiunea data de acvaristica sunt folosite foarte rar la acvariile de apa dulce. Sunt utile in cazul acvariilor marine, iar de cele mai multe ori reprezinta un alt acvariu/recipient aflat sub acvariul propriuzis.
Cred ca unul din colegii nostrii foloseste un sump la acvariul de apa dulce, daca nu ma insel cred ca pc.ciprian.
Eu unul as renunta la acel "separeu" si as merge pe varianta unui filtru extern.
Offtopic: Noi aici ne modificam mobila sau casa, modelam caracterul celor din jurul nostru dupa acvariu, niciodata invers Ar fi curata blasfemie sa ne micsoram acvariile, eventual daca gasesti o solutie sa le marim periodic ar fi perfect.
Sa locuiesti in apropierea Luminatiei Sale poate fi un privilegiu dar poate reprezenta si obligatia de a merge cu pasi siguri pe drumul acvaristicii coolte. Dar toate la timpul lor.
norbiSunt wrote:In orice caz multumesc pentru amabilitatea voastra! Apreciez mult!

Lasa multumirile sa vezi cand va veni nota de plata sub forma cerintelor de a dezvolta/etala/discuta/critica ce o sa ai tu prin acvariu. Pana una alta daca tot a mers la umplut cu furtunul de ce nu il golesti tot cu furtunul ?
Safety Factor

The variability of the strength of glass due to limitations of the manufacturing process means a suitable safety factor must be used when calculating glass thickness. The factor commonly used is 3.8. While not a perfect guarantee, it will remove all risk bar that of damaged or very poor quality glass.

Si atunci grosimea teoretica ar trebui sa fie 7mm. Nu am sa afirma ca iti va plezni acvariul (sticla, liptura etc) insa dat fiind faptul ca face burta, respectabila zic eu, faptul ca e lipit cu silicon universal si nu de acvarii m-ar face sa nu dorm asa linstit pe langa el plin cu apa.
Sfat de la un panicos, scoate apa din acvariu. La dimensiunile alea sticla e subtire, silconul nu e ceea ce trebuie, sigur nu e uscat suficient, ar fi fost bune si intaritoare.
Bafta.
Pe care eu zic sa o lipesti cu silicon de fundul acvariului. Eviti orice tendinta a polistirenului de a pluti si prezenta nedorita a unor cantitati, fi ele si mici de apa care sa "zaca" pe acolo. Parerea mea ....
Bine ai venit, ape limpezi sa ai. Cate ceva despre ce ai acum nu ne spui si noua ?
Bine ai venit pe la noi, asteptam si ceva "vizual" din acvariul matale
Ape limpezi.
Am nevoie de un acvariu sau sticla cu dimensiunile 25x25x25 sau 30 inaltime in loc de 25. Nu il vreau neaparat si lipit, ma descurc singur la dimensiunile acestea insa as prefera sa fie sticla un pic mai groasa si taiata corect. Multumesc.
Off.... Intai sfaturile apoi criticile:
In primul rand incearca sa pastrezi curatenia in acvariu. NU hrani pestii in exces, aduna prin sifonare resturile de pe fundul acvariului atunci cand faci schimburi de apa. Nu ii va extermina dar le vei tine populatia sub control. Daca te deranjeaza prezenta lor sau sunt foarte multi incearca sa ii aduni cu mana de prin acvariu, cauta coconurile cu oua (in general sunt depuse pe geam sau pe dosul frunzelor). Ii mai poti ademeni cu o bucatica de frunza de salata oparita sau poti incerca o capcana de melci din comert. In principiu existenta lor in acvariu este benefica atata timp cat populatia nu este foarte mare.
Buuun... Acum sa ne lamurim cu altceva: platy nu sunt sanitari iar melcii de care vorbesti sunt vajnici luptatori impotriva algelor nu a melcilor comunitari. Asasinii (melcul asasin) se numesc Anetome hellena. In prima imagine ai Neritina si in a doua melcul asasin.

image image

suru2005 wrote:Singura problema care ma cam speria era legata de PH (cica ar creste), dar am rezolvat-o cu o bomba de co2.

Foarte adevarat, va creste pH-ul si duritatea apei. Prin trecerea in solutie (in cazul nostru apa din acvariu) a ionilor de calciu acestia provoaca o urcare a pH-ului. Prin aditia de CO2 poti modifica valorile pH-ului insa consumul de CO2 va fi muuult mai mare. Am rezerve ca bomba de CO2 chiar face fata.
Este foarte adevarat ca dupa o perioada destul de mare de timp cimentul se "matureaza" si atunci influenta asupra chimismului apei va fi semnificativ mai mica. Mai exista si varianta tratarii suprafetei din ciment cu o rasina astfel incat sa diminuam contactul acesteia cu apa.
Capacul il poti imbraca in autocolant ca sa scapi de corvoada vopsitului.
Salut, bine ai venit
Sa inteleg ca ne putem baza pe tine ca furnizor ?
Off topic
@zyku83
"O surubelnita pt verificat tensiunea nu o sa se aprinda niciodata la o posibila tensiune de ordinul mv"
Corect
"cat poate sa fie sa te "furnice" la degete"
La un milivolt am dubii ca vei simti ceva chiar si cu mana in apa.
"doar daca ai ceva acumulatori la vre'un echipament (in cazul acesta vietuitoarele tale plecau in lumea ceor pusi la "orizontala") "
Facem pariu ca nu reusim asta cu baterii ? Sigur nu mai erau aia nebuni sa arunce cabluri de inalta tensiune in apa ca sa omoare pestii ci ar fi folosit niscaiva acumulatori.
Sunt sigur ca nu ai prins vremea bateriilor patrate de 4,5 V care se incercau cu limba. Efectul era de piscatura mai mult sau mai putin sesizabila, totul depinzand de gradul de uzura si implicit de tensiunea si intensitatea de care mai era capabila bateria. Insa daca puneai un deget uscat pe lamele nu simteai nimic. Motivatia este relativ simpla: suprafata limbii are o rezistivitate foarte mica comparativ cu pielea uscata, altfel spus curentul strabate mai usor sau mai greu un anumit obstacol (tegumentele in cazul discutat de noi)
On topic
Nu cumva tu ai condes pe la neoane si neoane cu izolatia proasta ?Oricum fa acel test simplu cu scosul din priza sau scoate apa in galeata cand faci curat si baga mana acolo.
P.S. Da-ne o veste ca deja ne scoatem ochii pe aici ....
De siliconul pentru acvarii nu bag mana in foc, insa cel sanitar se aprinde foarte usor si fumega ca naiba.
Eu am tinut o perioda creveti in acvariul cu xipho. In cele cateva luni nu au scapat decat vreo 4 pui care au ajuns la maturitate..... concluziile le tragi singur.
Cel de un leat cu tine in ale noii acvaristici saluta revenirea dumneavoastra in forta Astept sa il reintalnim pe "vechiul ciro"
Pentru inceput poti folosi un filtru de tigara, nu da rezultate excelente dar pentru inceput pot fi multumitoare In ceea ce priveste neoanele eu as incerca sa fiu foarte atent ce tin aprins acolo. O lumina gresit aleasa te poate umple de niste alge pacatoase care iti pot da cosmaruri.
Nu am priceput ce vreti sa faceti cu robinetul .... Daca era pentru bomba sfatul meu ar fi sa renuntati la idee. Totusi "bomba de CO2" este si va ramane o improvizatie, iar presiunea ce se obtine in instalatie este destul de mare. Foarte adevarat ca nu prea sunt sanse sa plezneasca sticla, insa furtunele pot sari foarte usor iar continutul sa il gasim pe pereti/mobila etc.

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to: