[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ezatemi
Forum Index » Profile for ezatemi » Messages posted by ezatemi
KCl 3,5 Mol este doar una dintre solutiile preparate sub brandul Hanna. Am gasit la skonx.ro o gama larga de reactivi...
Cat despre Mettler Toledo, solutiile de refill sunt KCl 3 mol sau KCl 3 Mol saturat cu AgCl, asta ca fapt divers.
Eu tocmai in lista producatorului m-am uitat...
KCl 3 mol saturat cu AgCl.
Incalzitorul Jager are nevoie de timp pentru a "citi" corect temperatura apei din acvariu. Trebuia setat la temperatura dorita si lasat in pace.
Pe de alta parte, am mai scris sus de Tronicul produs sub licenta celor de la Hagen. Acela este INCALZITORUL prin definitie.
Humbert wrote:eheim 2224
in rest, brici.

Debitul bun, canistra foarte mica, executat cu multa ingrijire.
Se spune ca cel mai bun incalzitor ar fi Tronic produs sub marca Hagen.
xr1140 wrote:3. blat de bucatarie pentru ... partea pe care sta acvariul ?

Bingo.
Pe de alta parte, piciorusele acelea reglabile nu sunt suficient de robuste. Mai cautati.
1. partea din spate sa fie facuta tot din PAL nu din PFL;
2. gaurile din spatele dulapului sa nu atinga marginea pentru a nu-l subrezi;
3. folositi cant ABS si blat pentru bucatarie.
Succes.
Sistem CO2:
- butelie 2 litri (revizie valabila 2019)
- reductor Dennerle cu doua manometre si reglaj fin
- electrovalva Dennerle/Bioplast/Dupla
- numarator bule
- valva antiretur Dennerle
- reactor Dennerle
- pH controller
- sonda pH
- susbtante de calibrare Dennerle si apa deionizata

Pret 1050 lei.
RazvanV wrote:Cred ca este scoarta de ulm. Este folosita in tratamentele naturiste fiind bogata in calciu, magneziu, ceva vitamine, si mai ales tanini.

Mister rezolvat. Bravo tie...rusine noua, generatiei crescute cu precadere la bloc.
tarca.paul wrote:E copacul supranumit carpen! da, multumim de deranj!

La frunza aduce cu carpenul, dar la scoarta sigur nu. Am pus pe foc, candva, destul lemn de carpen si m-a luat naiba ca sa-l crap.
Vand Reductor CO2 Dennerle Profi 2000.
220 lei.
Contine: butelie de 2 litri (2018), reductor co2 Dennerle cu doua manometre si reglaj fin, bubblecounter, valva antiretur, furtun Dennerle, reactor Dennerle Cycloturbo, sonda reincarcabila, PH controller + substantele aferente.
1100 lei
Mi-a placut povestioara cu cosul din nuiele. Super. Si daca tot ai adus vorba, o fotografie ar risipi multe indoieli, daca acestea mai pot exista...
Relativ la ideea bazinului din beton, ma gandesc la faptul ca ii lipseste o oarece elasticitate. In plus, betonul "lucreaza" tot timpul si pot aparea fisuri. Probabil insa ca exista si solutii la aceasta problema.
RedLace wrote:Salut,

Daca standardul buteliei este cel European, filetul este metric, poti sa folosesti orice reductor de CO2, daca nu va trebui sa folosesti o reductie ... probabilitatea este mica insa sa ajungi in situatia aceasta ... Asa cum a scris si colegul, sa ai grija ca reductorul sa fie de uz acvaristic ...

O zi buna,
Florin

Daca robinetul buteliei este standard european, filetul este Winforth (unghi 55 g), in nici un caz metric (unghi 60 g): W21,8x1/14, adica 21,8 mm (mediu), cu 14 ganguri per inch. Daca ar fi metric, nu se poate realiza cuplajul, deoarece se inchide unghiul.
Eheim 2028, 1050 l/ora.
3 sertare mari, burete poros, perlon, ceramica poroasa, furtun, tevi In si Out, spraybar, ventuze etc.
430 lei.
Greu, usor, avion supersonic?
Ai folosit rasina sau banda de teflon?
Ai doua maini stangi?
Teoretic, ORICINE se poate descurca. Nu e vorba de un avion supersonic.
Se desface manometrul de pe reductor. Rasina aceea e un adeziv extrem de bun. Cu alte cuvinte, opune MULTA rezistenta.
Se da jos capacul din fata cadranului, se desfac suruburile si apoi este scos mecanismul din carcasa. Aceasta este ordinea operatiunilor. Altfel nu se poate.
Cadranul acela e din tabla destul de groasa si nu vad cum ar putea fi indreptat fara a fi scos din carcasa.
Manometrul respectiv este, 100%, cu melc (tub Bourdon).
Manometrul ar trebui dat jos si reparat.
Uite aici cate ceva despre componente: http://en.wikipedia.org/wiki/Pressure_measurement
Inca un lucru: etansarea este facuta cu rasina (adeziv anaerob). Cauta pe la un atelier mecanic sa iti dea putina rasina.
In momentul in care dai jos manometrul, ai grija sa cureti bine de tot filetul din interior de resturile rasinii. Altminteri acestea pot trece in celelalte camere si bloca electrovalva si robinetul de reglaj fin.
Cadranul este usor de indreptat. Sa fii atent sa nu afectezi celelalte componente ale manometrului intrucat sunt foarte delicate.
Si nu in ultimul rand, reductorul poate functiona foarte bine fara ambele manometre. Nu degeaba Dupla si mai ales Ferplast comercializeaza INCA reductoare fara manometre.
Etanseitatea cuplarii butelie-reductor se face cu doua tipuri de garnituri: 1/2 inch din plastic sau O-ring din cauciuc. Daca garnitura originala este in buna stare, folositi-o cu incredere.

Forum Index » Profile for ezatemi » Messages posted by ezatemi
Go to: