[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ezatemi
Forum Index » Profile for ezatemi » Messages posted by ezatemi
Message
Importatorul este un amic de-al meu. Firma e mare, nu lucreaza cu persoane fizice. A adus ce i-am cerut la rugamintea mea. Spuneti tipul de furtun, caracteristici, dimensiuni interior/exterior, lungime si rezolvam. In orice caz, nu se poate veni cu o comanda de genul 0,5 m. Adunati-va mai multi, comandati o cantitate mai mare si impartitit. Merg la depozit saptamana viitoare si aflu preturile.
Chinezaria pe care am cumparat-o eu avea furtun Santoprene sau ceva similar, in nici un caz furtun obisnuit pentru aer. Motorul este insa problema. Pur si simplu nu am avut eu noroc sau produsul in ansamblu e prost facut sau conceput.
Stefan, uite cum am procedat eu cu acvariul. I-am spus sotiei: la carciuma nu mai merg de cand eram holtei, de fumat...nema, la curve nu merg, nu comentez cand ea isi cumpara oja, rujuri, boieli, tzoale si altele asemenea. Macar atata viciu sa am: acvariul. Daca nu e de acord cu "viciul" asta, atunci am sa merg la carciuma, ma intorc acasa beat muci, ma trantesc in pat nespalat si duhnind a vodka. A spus ca prefera acvariul.
Furtun de schimb pentru pompe peristaltice se gaseste si la noi. In iarna, m-am amuzat impreuna cu importatorul lor. Am taiat cate 10 cm din aprox. 10-12 sortimente de furtun si le-am pus pe foc. Cateva au inceput sa fumege, cateva s-au deformat, 3 sortimente nu au inregistrat modificari vizibile. Nu stiu ce vinde chinezul, dar nu cred ca se compara cu ceea ce se produce in Europa.
Afurisita aia de pompa peristaltica a functionat maxim 10 minute, dupa care a tacut. Daca o desfac si o alimentez, motorul porneste, insa fara acei cilindri din teflon montati. Cum montez cilindrii, pauza, iar tace motorul. Am folosit un alimentator cu tensiune reglabila, pompa comportandu-se identic indiferent de tensiunea de alimentare. Cauza nu o cunosc.
Oricum, naiba s-o ia. N-am avut eu noroc cu ea sau cine stie.
Ciobitura aceea trebuie verificata cu multa atentie pentru a nu exista microfisuri. Daca gasesti, un filtru de polarizare si o lupa te-ar ajuta mult. Daca nu ai filtrul respectiv, gasesti la mine.
P.S.: Stefan, uita-te in acest clip: http://www.youtube.com/watch?v=WY-wRrZ-D5k&feature=player_embedded
Vorbeste cu proprietarul si poate tragi o fuga pe la el sa vezi acvariul.
Cine a facut acvariul? D-l Ovidiu?
Partea electronica la ambele modele este foarte buna. Pompele peristaltice sunt insa slabe calitativ. Eu m-am fript cu acel model de pompe peristaltice.
Comercializeaza nemtii modele asemanatoare de pompe peristaltice, insa pretul uneia bune este mare.
Debitul scade datorita imbacsirii materialelor filtrante si depunerii de mizerie pe furtune, sistemul aquastop si in locasul rotorului. O curatare mecanica temeinica a acestor componente este necesara.
Curatarea materialelor filtrante e alta poveste.
Relativ la cealalta chestiune (JBL E900 vs. E901), as alege E901 datorita faptului ca au fost echipate cu rotoare de foarte buna calitate, spre deosebire de seria veche. In rest, componentele sunt identice.
Nu e obligatoriu ca aceasta firma Hanna sa scoata pe banda numai produse perfect calibrate, de calitate si super verificate. Peste tot exista rebuturi.
Sonda e proasta calitativ, neecranata, buna de folosit in laboratoare, dar nu in acvaristica.
andrush84 wrote:aveti careva vre o valva pt tetratec EX600?am reusit sa rup filetul ala de plastic facut aiurea tare de sub robinetul verde.......

La petshop: 40 de lei setul.
Toti producatorii si comerciantii de filtre externe pentru acvaristica exagereaza caracteristicile prezentate in fisa tehnica a produsului. Eheim nu face exceptie.
Recomand un filtru Eheim 2228 sau un Eheim 2217. Celelalte serii de la Eheim au probleme. 2024-2028 e cea mai pacatoasa gama de filtre Eheim (sistemul aquastop prost calitativ, se uzeaza foarte repede).
In butelia aceea a pus...o lingura de co2 lichefiat.
Ideea este ca pompa de frig folosita in statiile CO2 se uzeaza excesiv in cazul buteliilor mici. A pus un pic de gaz, destul cat sa arate ceva manometrul de pe reductor si...gata.
Fura la cantar.
Butelia mea are 6,5 litri (5 kg CO2 lichefiat). Niciodata nu a pus in ea mai mult de 4 kg individul de la statia CO2.
Am cantarit butelia goala fiind si am notat pe ea. O cantaresc de fiecare data cand o aduc acasa incarcata. Problema este ca nu pot face scandal deoarece respectiva firma este relativ OK in comparatie cu celelalte similare din oras.
Inca un lucru: incarcarea buteliilor CO2 se efectueaza la temperatura de -25 grade C, pompa de frig lucrand la presiunea de 40 atm. Pe masura ce butelia ajunge la temperatura mediului ambiant, creste si presiunea. O incarcare standard (0,7 kg CO2 lichefiat/litru) conduce la o presiune finala de 55 bari (800 psi) la temperatura de 21 grade C.
Gazul dintr-un extinctor de tip G este OK, ceea ce nu se poate spune si despre robinetul recipientului.
SunSun = extrem de slab calitativ, copie proasta dupa Tetratec. Nu recomand. Orice filtru e mult mai bun decat SunSun.
La acest model de filtru, motorul si pompa de amorsare fac corp comun.
Alex.B wrote:Nu am inteles, cum cu lateralele mici spre interior 1 mm? Ma ajutati cu ceva dimensiuni?

Fundul sa fie ambele foi de 10? sau pot doua de 8 sau doua de 6?

O sa am 2 fete mari 90 x 45, 2 laterale 48 x 45, si fundul o bucata 90 x 50, si una 88x 48. nu? am gresit undeva?


Nu e bine.
La sticla de 10 mm tot bazinul, fara fund dublu (NU este necesar), veti avea nevoie de urmatoarele placi:
900x450......2 buc.
480x450......2 buc.
877x478......1 buc.
In momentul in care veti strange placile intre ele si veti presa lateralele mici inspre interior, laterala mare va depasi cu un mm fetele laterale. Va arata mult mai bine.Am avut anii trecuti doua bazine mari in casa, la uscat. Cel la care am aplicat aceasta treaba era mult mai aspectuos decat celalalt.
Repet: nu aveti nevoie de fund dublu in cazul acestui acvariu (202 litri). Am scapat o cana din ceramica mare, grea, pe fundul acvariului meu (sticla de 10 mm). Cana am aruncat-o la gunoi. Acvariul n-are nici pe naiba.
Nu folositi shipci la construit bazinul. Folositi coltare. Vi le puteti confectiona singur din bucati de PAL melaminat (8 buc de 10x10 cm), cu distantiere, tot tacamul. Intre muchiile de sticla ale acvariului folositi bucatele de 1 cm din fir de pescuit de 1 mm.
Alex.B wrote:Dupa cate am inteles am 2 variante:

sticla de 8 si intarituri sau

sticla de 10 peste tot si fara intarituri

+ muchii finisate MCM si fundul bazinului incastrat intre laterale, iar lateralele mici cu 1 mm spre interior a.i. sa nu se observe lipitura...si...borsec.
Si nu in ultimul rand, sticla sa fie Saint Gobain produsa la Calarasi, nu porcarie adusa de prin Ungaria sau Cehia.
Sticla de 8 mm, fara intarituri, la dimensiunile date, face o sageata de aproximativ 4 mm. Din punctul meu de vedere, este maximum acceptat teoretic. Practic, este riscant. Ma refer la lateralele lungi. O microfisura din fabricatie sau din taiere si de aici pot aparea probleme.
Inca un lucru: am vazut un bazin de 700 litri din sticla de 8 mm, cu intarituri, plin pana sus. Nu imi mai aduc aminte dimensiunile. Momentan rezista. Oricum, acel acvariu este o bomba cu ceas. Nu se pune problema daca va crapa, ci cand se va intampla inevitabilul.
Pentru mine, sintagma "merge si asa" este de neconceput.
Ca sa raspund la intrebarea dvs.: fundul bazinului dintr-o foaie de 10 mm, lateralele mici din sticla de 8 mm, lateralele mari din sticla de 10 mm. Asta pentru ca fugiti de intarituri. Se poate si cu intarituri, sticla de 8 mm pentru toate lateralele, iar mascarea intariturilor se poate face cu ajutorul unei rame din cornier PVC negru sau din plexic acoperit cu folie autocolanta, alucobond etc. Gasiti in Praktiker. Privind acvariul de sus, nu se vor observa intariturile, ci doar acea rama din plastic.
 
Forum Index » Profile for ezatemi » Messages posted by ezatemi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com