Message |
|
Am luat azi lera de filetaj si un reductor Dennerle profi 500. Rezultatul: 28 ganguri pe inch, adica filet G1/8. Am facut si o evaluare in sistem metric: pasul 0,9, adica foarte departe de 1,25. Quod erat demonstrandum.
|
 |
|
Ia fa o fotografie macro la pacatosul de reductor. Poate ne lamurim astfel.
|
 |
|
Adrian_ wrote: La asta ma gandeam si eu
@ezatemi: verifica te rog in catalogul Dennerle pentru ce regulator este adaptorul ala la care ai facut referire ceva mai sus (G1/8f.e/W21,8x1/14f.i. )
De ce zic asta? Pentru ca manualul regulatorului meu precizeaza clar ca:
Release CO2 only using a DENNERLE pressure reducer for CO2 disposable cylinders (Models Profi 250, Profi 500, Compact, Professional and
Exclusive) with M 10 x 1,25 thread!
Ma gandesc ca adaptorul pe care-l gasisesi tu sa nu fie cel pentru gama Nano si sa aiba alt filet.
P.S. Adaptorul Dennerle pentru folosirea regulatoarelor Nano pe butelii reincarcabile are cod 2998 iar adaptorul pentru folosirea regulatoarelor din seria Crystal line pe butelii reincarcabile are codul 2999.
G1/8f.e/W21,8x1/14f.i. este pentru reductoarele folosite de catre Dennerle la modelul Profi 500.
Sa inteleg ca tot timpul acesta ai avut manualul?
Daca da, mergi matale cu reductorul si manualul la un strungar si roaga-l sa piarda cateva minute, sa caute un subler si o lera de filetaj si astfel rezolvi "misterul".
|
 |
|
kirucd wrote:Dupa ce ii dati de cap, poate ca informatia ar trebui pusa si intr-un alt topic la Hardware, cred ca vor mai
fi si alti colegi interesati.
Spor la documentare
Dragos
N-aiba s-o ia de reductie. Pe mine m-a exasperat atunci cand am cautat-o. Eram bucuros ca am gasit-o si chiar n-a mai contat atunci pretul.
|
 |
|
Adrian_ wrote: Esti sigur ca ai incercat atunci in magazin si adaptorul de la JBL si pe cel de la Dennerle?
Pot sa-ti spun ca m-am chinuit cam 3 saptamani cu reductorul acela. Chinuit in sensul ca nu era pe stoc ceea ce imi trebuia. Prima data am gasit JBL, doua modele diferite (dintr-o bucata si din doua bucati). Degeaba. Peste cateva zile, vanzatorul mi-a adus o reductie Dennerle, de proba.
Amanoua se infiletau destul de greu si nu am vrut sa fortez, desi mi s-a sugerat acest lucru.
Asa ca am imprumutat cele doua adaptoare si cu reductorul in traista am cautat un strungar. Le-a masurat atent si mi-a pus ca filetele is diferite, in sensul ca au fost facute cu cutite diferite. Cel de la Dennerle cica are filetul cu crestele rotunjite. Oricum, mi-a spus ca n-are chef sa-si strice cutitul pe o jucarie de cativa lei (exprimarea lui). Drept urmare, iar la magazin, iar comanda, asteptare si...piesa mult ravnita piesa. Peripetii...
|
 |
|
Adrian_ wrote: P.S. Vezi ca filetul despre care tot am discutat se cheama Whitworth nu Winforth, de-aia nu gaseam nimic cu google 
Puah, incep sa imbatranesc...
Relativ la descrierea reductorului Dennerle, nu totul se gaseste pe net. Eu am catalogul producatorului.
|
 |
|
De...ca nu stiu despre ce vorbesc, ca sa nu spun altfel.
Uite, daca pe linkul ala chinezesc ar fi scris W22-14 era foarte clar. Eu cred ca au intors litera W cu fundul in sus si ne-am trezit cu M.
De ce se foloseste acel filet atipic (W21,8x1/14)??? Ca sa previna improvizatiile. Cu alte cuvinte, sa nu-i treaca prin cap cuiva sa puna pe un reductor co2 o piulita hollender de 1/2 toli folosita la instalatiile sanitare.
Revenind, filet M22-14 nu exista. D.p.d.v. tehnic un filet metric se descrie altfel. De pilda, M10x1 inseamna diametrul exterior al tevii de 10 mm si pasul de 1 mm; sau M10x1,75 (aici pasul este 1,75)
La winforth, descrierea este alta: diametrul (in cataloage sunt toate trei diametrele unui filet: mic, mare, mediu), apoi pasul vazut ca numar de pasi intr-un inch, nu dimensiunea exacta a acelui pas, ca la metric. E pur si simplu alta filosofie. Iar la descrierea filetelor, struto-camila nu se poate. Mergi la strungar cu descriere M22-14 si va considera ca iti bati joc de el.
|
 |
|
Adrian_ wrote: In mod evident acel M22-14 se refera la mediana filetului de 22 si pasul tot de 14 pe inch. Asa ca intrebarea logica este daca acest filet metric se poate potrivi pe unul winforth de 21.8 x 1/14 ? (pentru ca, in cazul asta, discordanta intre cele doua informatii de mai sus este doar aparenta - alminteri ar fi greu de explicat)
Filetul de pe butelie este, conform celor de la Gazotech, un 25E (EN629-1).
Outlet thread: CGA320 = W21,8x1/14
Inlet Thread: 25E (EN629-1) = 3/4-14-NGT
Date luate de la producator.
|
 |
|
Adrian_ wrote: Update la update: una din firmele romanesti care vinde robineti de CO2 scrie clar pe site ca filetul de iesire este W21,8x1/14”.
Oare pur si simplu W21.8x1/14 si M22-14 se "pupa"?
Filetul winforth se obtine cu un cutit avand unghiul de 55 grade, filetul metric cu cutit de 60 grade.
W21,8x1/14 se traduce prin mediana filetului ca fiind de 21,8 mm, iar in ceea ce priveste pasul sunt in numar de 14 pe un inch, adica pasul, exprimat in mm este 25,4:14=1,82
M22-14 ar insemna, stricto senso, diametru de 22 mm si pasul de...14 mm. Ai vazut dumneata asa ceva la robinetul buteliei dumitale? Nu cred.
Un filet creat la strung cu roti pentru metric si cutit de 60 grade se inchide in momentul infiletarii pe un surub winforth, deoarece se inchide unghiul dupa 2 sau 3 spire si piulita se blocheaza pe surub.
Filetul din gatul buteliei nu are legatura cu W21,8x1/14, deoarece este trunchi de con, cu indicativul 3/4-14-NGT sau 1/2-14-NGT.
Ca fapt divers, marea majoritate a reductoarelor CO2 de firma pentru acvaristica sunt fabricate in Italia, intr-o anume fabrica, indiferent de eticheta aplicata ulterior de comerciant.
|
 |
|
Adrian_ wrote: Jumatate din ce? Ala e pretul recomandat de JBL pentru reductia dintr-o bucata, se mai gaseste la banii aia pe nspe site-uri.
Cele mai scumpe au piulita de strangere pe butelie separata, ca sa poti pozitiona reductorul cum vrei, nu cum te duce filetul.
Ca fapt divers, descrierea acelei reductii este G1/8f.e/W21,8x1/14f.i., la Dennerle.
De la 5/8-18UNF la G1/8 e mare diferenta. Ca si de la M22-14 (ce indicativ este acesta? 14 ganguri pe mm???) la W21,8x1/14. Cu alte cuvinte, metric e metric si winforth e winforth. 60 de grade nu-s 55.
Pe de alta parte, adaptoarele comercializate de catre diverse firme de acvaristica nu se potrivesc la toate reductoarele. Cu alte cuvinte, JBL are un anumit tip de filet, Dennerle altul, Ferplast altul.
Dvs. avand Dennerle, cautati adaptor vandut de catre aceasta firma.
Eu am reductor Ferplast si am testat adaptoare JBL si Dennerle in magazin si nu s-au potrivit.
Asa ca am luat adaptor Ferplast de la Acvamax, la 89 de lei, format dintr-o singura piesa, cu acel inconvenient mentionat de catre dvs.
Succes.
|
 |
|
Jumatate de pret. Foarte bun.
|
 |
|
|
 |
|
Vand filtru extern Eheim 2224, intr-o stare excelenta.
700 l/ora
8 W
pentru acvarii de maxim 250 litri
complet
270 lei
|
 |
|
Seamana cu Tetratec, in cele mai mici amanunte. Adica are sa curga, mai devreme sau mai tarziu.
A scris cineva pe forum un topic in care declara ca i-a crapat canistra la Sunsun.
Filtru prost gandit, prost facut, plastic subtire.
Are si parti bune: debit foarte bun, silentios.
|
 |
|
Valabil.
|
 |
|
Acel filtru care contine DOAR un burete nu costa 300-400 lei. Exista filtre interne care mai contin si altceva: ceva ceramica (nu portelan, spartura de vase de lut, farfurii sau altele asemenea), carbune activ si sunt ceva mai ieftine. Exista si filtre cascada, unele mai ieftine (Hailea de pilda), altele mai scumpe (Hagen aquaclear, Eheim de pilda). Exista si filtre externe care, pe langa burete, mai contin ceramica biologica, eventual bioballs, perlon.
Stii cum e...mai citeste.
Si nu uita faptul ca nu noi, cei de astazi, am inventat roata. Au avut altii grija de acest lucru.
Succes la citit. Vorba lui...Lenin: "invatati, invatati si iar invatati".
|
 |
|
La Roman nu exista Hornbach si nici preturi OK nu sunt.
|
 |
|
Antoniot wrote:
ezatemi wrote:Ce dimensiuni are eprubeta? Lungime, diametru interior/exterior...
L:44,3 cm, pana la fundul eprubetei mici plus 5,1 cm capul incalzitorului de plastic.
Prea lung, pacat. Am o eprubeta de la Jager cu lungimea de 37 cm.
|
 |
|
Ce dimensiuni are eprubeta? Lungime, diametru interior/exterior...
|
 |
|
Aceste modele de filtre prea seamana cu Tetratec (ma refer la sistemul aquastop), dar se pare ca sunt chiar mai slabe calitativ decat acelea...
Pacat de investitie.
Relativ la reparatie, e riscanta. Capacul preseaza pe galeata si fisura reparata poate crapa oricand. Schimbati galeata sau...modelul de filtru.
|
 |
|