[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis.b
Forum Index » Profile for narcis.b » Messages posted by narcis.b
In felul asta vei spala mult mai rar filtrul,chestie superokey!
Il maschezi cu plante,buturugi...
Clar este ca e pe drumul cel bun! Si daca s-a oferit sa dea sfaturi inseamna ca in 6 luni ne da cu tifla si trimite poze la AGA!
V.Sorin wrote:Tratamentul se face intr-un acvariu separat (de carantina) nu in cel comunitar.

De ce? daca toti sunt in acvariul bolnav??
Frumos ar fi sa te preziti mai intai si sa treci locatia.
Strict referitor la tratamentul termic pt "gris" da, la 28C se conserva si la 30-31C 3-4zile se distruge;apare in acvari de la pesti adusi recent sau/si din factor de stress datorat dezechilibrului sistemului tau,lipsa ciclare,filtrare biologica, incompatibilitati pesti...Astfel pt a primi ajutor de la noi trebuie sa descri acvariul tau cu istoricul aferent si mai vorbim.Carasii sunt pesti de apa rece,dar rezistenti si daca sunt foarte tare afectati pot trece peste tratamentul termic.
Referitor la bacopa, e o vorba:cu o floare nu se face primavara!Se spune despre salata(laptuca) ca este afrodisiaca si mareste potenta,asta nu inseamna ca concureaza cu "pastila albastra"
Bine ai venit,ca esti de-al meu!Uite ca se pun constanteni pe "plantat" in ciuda apei noastre dure numai buna pt africani,noi ne ambitionam sa facem scapeuri!Bravo!
Plantele sunt oky,mai trebuie un pic aranjate...tunse,buchetele din back ground indesite,sau macar restranse si tunse,trebuie creata o linie vizuala
si poate te reorientezi cu filtrarea si recurgi la un "extern"
Lumina calda la becuri Philips are din cate stiu eu 827,o lumina usor rosiatica,cu un spectru bun pentru plante,desi distorsioneaza un pic culorile reale ale plantelor.Pentru un randament mai bun atat pentru plante cat si pentru privire un bec 827 ar trebui insotit de inca 2 becuri 827(flancat) astfel se asigura "rosul si albastul"necesar plantelor cat si "ochiul"privitorului.Combinatia asta am folosit candva la un nano,si a fost oky
Pune poza generala acum asa cum este sa vedem cum ai pus si ultimele plante,apoi ne dam cu parerea,da sti tu un scape e un scape,are acea sclipire pe care olandezu nu o are ,parerea mea
Porcu wrote:Doar nu-ti imaginezi c-o sa te banez sau vinez pe tot forumu' pentru c-ai alta parere decit mine privind un subiect discutabil: filtrarea la acvariile super plantate .

Nici pe de parte!Mai ales ca fara diferenta de opinie nu am putea sa asimilam informatii noi.Pe de alta parte,capu` plecat sabia nu-l taie(sper si eu)
Sincer mai uimit!Daca ne uitam de unde ai plecat si unde esti acum ,ce mai e fulminant!Acum mai ramane sa cizelezi un pic arta estetici acvariului.Filtrul trebuie sa incerci sa-l maschezi cu plante,lemnul acela nu e in cea mai fericita pozitie,criptocorinele Wendti sunt un pic cam mari pentru a fi plantate atat de aproape de peretele frontal al acvariului,asta dupa parerea mea...Dar oricum e bine da-i inainte!
Cu riscul de a-l supara pe Preamaritul Faraon (gresala pe care voi incerca sa o spal aducand ofrande de Rotala Macranda zeilor)eu sustin totusi filtrarea biologica pe primul plan.Sigur ca un acvariu doldora de plante asigura un "biologic" bun dar nu stabil,intrucat vin momente in care tundem acvariul,reamenajam sau poate vrem un scape asiatic cu gazoane multe,deci putine plante ca si cantitate...Pe de alta parte ma uit pe nenumaratele siteuri cu plante "dificile" si peste tot filtrarea biologica este subliniata cu rang de inportanta majora.Poate chestia asta cu filtrarea biologica versus mecanica la un "plantat" e un bun motiv de "poll" astfel pe langa parerea fiecaruia am putea vedea la un loc foto de ansamblu la acvariile fiecaruia dintre noi...
Si acum,Luminatia Ta ,iarta greselile preaumilului tau supus caci ma caiesc si nu vreau ,mai am de terminat si setupul asta
Oooo!! S- a trecut la plante "grele",bravo! Abia astept sa vad cum se adapteaza; la mine tonina f.a stat bine mercy vreo luna dupa care s-au "ars " tulpinile.
Doamne ajuta sa-ti mearga!Iti urez apa acida si moale, desi la necesitatile plantelor astora s-ar putea ca altele sa sufere!
Si mai pune si cate o foto cu vedere generala
Antoniot wrote:
bluemonk wrote:Ce ma sfatuiti? Care dintre cele doua sa le cumpar? Eheim-ul are debit mai mic, volum filtrant mai mic dar este Eheim. Volumul net de apa este aprox 100l iar filtrarea ar trebui sa fie in principal mecanica (pentru un acvariu plantat), daca nu ma insel.

Eu iti recomand fluval, are filtrare mecanica foarte buna prin 4 buteti plus 3 recipiente in care poti sa pui ce vrei tu.

Gresit! Biologica pe primul plan ,filtrare care fie vorba intre noi,niciodata nu e indeajuns de mare! mecanic e mai degraba o inertie a filtrari biologice.Eu votez cu 2 maini(precum parlamentarii nostri) filtrul Eheim!
98W?? De ce?Sunt setupuri celebre deja cu plante pretentioase si au 0,6W/l .Sigur te-ai descurca cu 2 tuburi de 24W iar cu 3 ar fi chiar visu nebunului . Trebuie sa gasesti o posibilitate sa montezi tuburi in capac,lipite legate cu sarma,cu cleme de teava de pexal...Nu vei avea loc si de reflectoare,dar poti cumpara de la depozitele de materiala de constructii banda adeziva tip oglinda.Atentie la 3 tuburi t5 va trebui si o fertilizare pe masura!
Scalarii si carasii nu au ce cauta acolo!Nu stiu ce anume numesti tu "ventuze",ca daca sunt Plecostomus,si astia cresc ingrijorator de mari.Cred mai degraba ca pestii tai mor si sunt serviti postmortem de restul.Acvariul tau nu e pregatit inca sa primeasca pesti,cum ti-au spus colegii citeste despre compatibilitati pesti,volum necesr,ciclul azotului,si mai vorbim altfel vei deveni clientul fidel al petshopistului si treaba tot nu se va rezolva
si cine stie.daca iti reuseste un "amano" mic s-ar putea sa nu renunti la "plantat" si doar sa anexezi si un "marin"!
Sigur ca e bun la nivelul ei,Ori cat de putin reusesti sa bagi CO2 in acvariu e mai bun decat nimic.Demult tineam un acvariu de 160l cu bomba bricolata si era ok.Sigur ca nu are randamentul unui CO2 presurizat profi dar pentru low cost e ok.Mai conteaza si cat de pretentios vrei sa fie acvariul...
Instructiunile de folosire sigur ti le da producatorul in pachet
Schimbul de apa poti sa-l faci ,filtrul las-l asa.
Pai,incepe prin a citi despre asta

Forum Index » Profile for narcis.b » Messages posted by narcis.b
Go to: