[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sall vreau si eu sa invat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MARCO555
Junior member
[Avatar]

IP:

sall sunt incepator si as vrea sa ma ajutati si pe mine in legatura cu cateva probl, mai intai prima si cred ca cea mai mare probl este, ca am cativa pestisori care au gris i-am cumparat verde de malahit si o sa ridic treptat apa pana la 30 de grade insa am si 2 caraseii este periculos pentru ei? a doua este ca as dori sa cumpar si eu planta numita Bacopa am inteles ca este f folositoare in acvariu deoarece vindeca ciupercile pestilor si
purifica apa. Emana o substanta antifungica, iar pestii se freaca de ea evitand astfel fungoza de unde o pot cumpara merci mult accept orice sfaturi inlegatura cu acvaristica ma puteti ajuta cu orice sfat care imi va fi folositor
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

primul post il faci la ''despre noi'' acolo saluti lumea spui despre tine si spui tot ceea ce tine despre acvariul tau lucruri ca : acvariul , litri , filtru, plante ,pesti, lumina CO2 si tot ce mai ai tu pe acolo inclusiv pietris si substrat. apoi noi vom sti ce sfaturi sa iti dam.

dar pentru inceput citeste astea:

Ghidul incepatorului si Ciclul azotului

http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori

ape limpezi si pesti voinici

This message was edited 3 times. Last update was at 06/03/2010 15:33:48

mesaj pentru europa si nu numai
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Tratamentul se face intr-un acvariu separat (de carantina) nu in cel comunitar.

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Frumos ar fi sa te preziti mai intai si sa treci locatia.
Strict referitor la tratamentul termic pt "gris" da, la 28C se conserva si la 30-31C 3-4zile se distruge;apare in acvari de la pesti adusi recent sau/si din factor de stress datorat dezechilibrului sistemului tau,lipsa ciclare,filtrare biologica, incompatibilitati pesti...Astfel pt a primi ajutor de la noi trebuie sa descri acvariul tau cu istoricul aferent si mai vorbim.Carasii sunt pesti de apa rece,dar rezistenti si daca sunt foarte tare afectati pot trece peste tratamentul termic.
Referitor la bacopa, e o vorba:cu o floare nu se face primavara!Se spune despre salata(laptuca) ca este afrodisiaca si mareste potenta,asta nu inseamna ca concureaza cu "pastila albastra"
[Email]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

V.Sorin wrote:Tratamentul se face intr-un acvariu separat (de carantina) nu in cel comunitar.

De ce? daca toti sunt in acvariul bolnav??
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

narcis.b wrote:
V.Sorin wrote:Tratamentul se face intr-un acvariu separat (de carantina) nu in cel comunitar.

De ce? daca toti sunt in acvariul bolnav??

Si daca unul are gris, poti fi sigur ca au sau vor avea cu totii. Dar in loc de verde de malachit mai bine folosesti Sera Costapur.
Ai grija cum ridici temperatura - sa nu o faci brusc, ca ii bagi in soc termic si s-a zis cu ei. Nu prea vad eu bine carasii la 30 de grade, dar sa speram ca rezista.
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

iam dat un articol lui mosu cu bolile pestilor,insa nu stiu daca a avut timp sa se uite peste el asa ca postez numai capitolul grisul pestelui :

Ihtioftiriaza ( grisul pestelui) este provocata de protozoarul ciliat Ichtyophthirius multifillis, care intra in tegumentul pestilor, dezvoltandu-se vertiginos. Este una dintre cele mai periculoase boli. Parazitii se aseaza pe suprafata pielii, aripioare, ochi si branhii.
Pestii bolnavi se recunosc usor deoarce pe suprafata pielii, aripioare, ochi si branhii apar vezicule punctiforme de culoarea alba, pestii isi pierd mobilitatea, refuza sa se hraneasca ,
se strang la suprafata acvariului sau isi freaca corpul mereu de plante sau nisip pentru a scapa de paraziti.
Tratamentul se va face atat in cazul pestilor sanatosi, cat si in cazul celor bolnavi. Se vor scoate din acvariu si li se vor face bai cu substante chimice, pentru a indeparta parazitii. Imbaierea timp de 15 minute intr-o solutie de verde de malachit
(1gr la 50-100 litrii de apa) , baie cu solutie de tripaflavina ( 1 gr/ 100 litri ) timp de 8-10 zile, ridicarea temperaturii la 28° C , acvariul se goleste si se dezinfecteza cu formalina 10% sau verde de malachit (1gr /50 litri apa) si apoi se spala cu apa curata.
Parazitii de pe corpul pestelui vor fi indepartati din baie in fiecare zi prin sifonare.

mesaj pentru europa si nu numai
MARCO555
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc pt ajutor, am reeditat prezentarea mea .
Astept in contiunuare ajutor de la voi

MULTUMESC

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: