[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: costi08
Forum Index » Profile for costi08 » Messages posted by costi08
ca o recomandare : vezi ca eu de cand m-am apucat de acvaristica , nu prea mai am timp de pescuit
astazi bazinul are fix o saptamana de la start, pana acum am mers doar cu lumina de 2x54W , plantele i-mi par OK, HC-ul deja are foarte mullte frunzulite noi de un verde fascinant.Pogostemon - ul are pui , mici dar sunt ( au dat din planta initiala care mie unul mi se pare, dar nu arata prea bine, planta mama, ca puii sunt ) E parvula asa si asa , poate ca nu are destula lumina, Eriocaulonii in afara de vreo doua trei frunze mai maronii adunate de la toti patru. per total sa zicem ca-i bine.

fertilizare 1/3 din doza recomandate Step 1 + K + Easy Carbo
tin pe bara inca 2x54W, mai astept cu ele? ca ma cam racaie
niste creveti ceva, ce recomandati ? si cam cand sa le vina randul ?.... v-am spus eu ca si-a bagat coada.

si din partea mea , La multi ani
clonitza wrote:- Incearca sa schimbi apa la 3-4 zile cate 20% in primele saptamani (in "manualul" de la ADA ce zice in privinta schimburilor de apa?), nu-ti fa prea multe griji din cauza biofilmului (poti eventual incerca sa adaugi Jbl denitrol sau sera nitrivec la 2 zile pana dispare).

cei da la ADA zic asa :
Therefore, a large amount of nutrients exist in the water. The excess nutrients that are not used by aquatic plants are used by algae, and algae proliferate in the aquarium. Since the water purifying abilities of the filter and aquatic plants are still weak in the initial setup period, it is necessary to remove excess nutrients through frequent water changes.

si eu respect intocmai ce spune ADA.

in privinta biofilmului nu i-mi fac probleme , doar ca diminueaza penetrarea luminii in masa apei,.....in rest e

marian75 wrote:
minnardy wrote:Mariane, personal sunt incantat ca te pasioneaza ciclidele de Tanganyika. Pentru frontose, este insa, intr-adevar, prea mic. Tropheusii, desi e un acvariu foarte bun ptr 15 bucati, sunt delicat de tinut chiar asa, din prima. Sunt pesti strict ierbivori, mananca doar spirulina. Daca le dai alt tip de hrana, fac bloat...ceva asemanator cu dropsy. Sunt tare agresivi, nu se pot tine mai multe specii la un loc, de aceea se cresc in colonii monospecifice. La 15 exemplare trebuie 2-3 masculi, restu femele. Cand se cumpara insa de pui, nu poti sti ce vei avea. De aceea se cumpara un efectiv mai mare iar ulterior retii doar efectivul matur. Am vazut saptamana trecuta Tropheus duboisi la Coralis, niste puiuti exceptional de frumosi. Dar, atentie, tropheusii sunt si scumpi...cam de la 30 de lei in sus puiul. T. duboisi este insa cea mai potrivita specie pentru incepatori intr-ale tropheusilor. Sunt insa multe specii, unele extraordinar de frumoase; sunt insa rare pe la noi. Dupa aceea, au necesitati de apa foarte particulare, cu pH intre 8,5-9 iar gh si kh in jur de 15-20. Se reproduc destul de greu...nu cunosc motivul, dar femelele, desi fac gushe, nu prea retin icrele. Varsta maturitatii o ating peste un an, astfel ca toate tentativele de gusare pana la varsta asta nu prea au sanse....
Citeste mult despre Tropheusi, decide-te si mai discutam.
Multa bafta!

nu prea imi plac acvariile plantate

propun un ban

am glumit , arata
astazi am facut niste teste,cu ce am avut la indemana.
KH 6
GH 10
PH 6,2
PO4 0

apa alburie in continuare ( banuiesc ca pana la ciclare )
biofilm la greu amestecat cu foarte multe bule ca un fel de spuma ( cred ca de la CO2 ) care se plimba pe luciul apei purtate de curenti,si ca sa fie paharul plin, spuma se aduna in colturi si in partea opusa a evacuarii filtrului.......

Editat de Lofty: valoarea 0 la po4.
clonitza wrote:Un acvariu frumos e o desfatare dar e si un chin pentru ca trebuie sa fii consecvent si sa-l bibilesti in fiecare zi.
Recomandarea mea e sa adaugi plante de supfarata (daca nu vrei sa adaugi plante cu crestere rapida in substrat) in zonele in care nu umbresc decat muschiul pentru a extrage toate urmele in exces de nutrienti, o alta recomandare daca ai bani e sa cumperi setul de foarfeci si pensete de la ADA sunt geniale si te scutesc de multa bataie de cap, deasemenea te sfatuiesc in prima perioada sa tunzi muschiul si sa-l lasi de maxim 2 cm lungime pentru ca tinde sa absoarba toata mizeria si o sa-ti dea foarte multa bataie de cap. In timp poti inlocui acel muschi cu fissidens sau altul la fel de frumos, java e comun si nu poti face mare lucru cu el.

de bibileala nui bai , pentru ca timp se gaseste, si cand o faci cu pasiune timpul liber il ocupi co bibilitu.

plantele de suprafata sunt cam greu de tinut acolo unde vrei, dar asta nu inseamna ca n-ar fi o varianta.

muschiul o sa incerc sa il ciufulesc cat mai des pentru al tine cat mai curat posibil.

"fissidens sau altul la fel de frumos", oooo....f ce mi-as dori asa ceva dar am de unde, doar daca citeste pe aici cineva care are asa ceva sau mai face comanda prin strainataturi sa faca vreun pustiu de bine , altfel......

clonitza wrote:Frumos imi place dar am o recomandare, scoate moss-ul, il pui peste 2 luni , nu de alta dar e primul vizat de alge.

ai dreptate,macar de-ar aparea doar pe el.
cesrobis wrote:Incepi cu Brighty K si Step 1. Asa zice ADA.

asta am priceput-o,nedumerirea mea era cand sa incep.
pentru inceput nu o sa bag decat Step 1,Brighty K mai tre" sa astept din pacate , soseste pe la jumatatea lunii februarie.
sper sa nu fie o probleme prea mare.
Porcu wrote:
pc.ciprian wrote:
Porcu wrote:Cum vrea moosq tai .

ahaaaa limbaj de IRC te`am prins

Asta nu-i limbaj IRC, e limbaj de manelist, bulan .

Pot inchide topicu' asta?

se poate inchide.
mai am o rugaminte la voi.(defapt vor fi ele mai multe pe parcurs.)

1.cand ar fi indicat sa incep fertilizarea in masa apei ?
eu ma gandeam sa il mai las asa o vreme, o fi bine , o fi rau ? problema este cat ?

2.CO2 am bagat din prima 3 bule/secunda, merg acum cu un test permanent vizual , ph controller-ul stiu ca nu il pot folosi in primele2-3 saptamani din cauza substratului ADA.

3.lumina totala va fi de 4 T5-uri x 54 W- 2 x COLOR, 1x TROPIC 4000 K si 1 x NATUR 9000 K
pentru inceput merg doar cu 1 x NATUR 9000 K si 1 x COLOR.
este buna combinatia pentru inceput ? sau va trebui sa le schimb intre ele

pc.ciprian wrote:costi jos palaria, arata suuuuuuperb, pacat de intaritura aia care iti face umbra pe mijloc . Chiar imi place si chiar sunt curios cum va evolua. Ce ai facut pana la urma? direct robinet sau ti`a venit osmozoru?

mersi ciprian.
pana la urma presat de timp direct robinet.
osmozorul sigur a ramas inzapezit pe undeva.
in cursul zilei de azi sau cel tarziu maine sper sa soseasca, si repede , repede il pun sa-mi stoarca vreo 100 de litri ,apoi un schimb de apa numai cu osmoza.
Porcu wrote:Ca sa n-ai probleme cu algele io zic sa bagi la inceput plante rapide pe care le scoti apoi treptat.

am lasat ceva loc in spatele lemnelor special pentru plante rapide , ma gandeam sa bag ceva cu radacini mai subtirele gen Heteranthera zosterifolia sau ceva polysperma , pentru nu a deranja substratul prea mult in momentul in care le voi scoate.

cat despre Rotala macrandra , doar daca ma mai ajuti tu, marite
marian4232 wrote:
costi08 wrote:
marian4232 wrote:Arata super si presimt ca va iesi ceva frumos.
Si eu daca aveam buturugile acelea as fi facut un biotop pentru discusi.

Succes.

mersi marian. daca i-ti mai aduci aminte candva ti-am promis ceva, si o sa ma tin de promisiune

Arata super.
Pietrele ziceai ca sunt cumparate sau sunt luate de pe litoral?
Apropo, ai scos filtrul Juwel?

Nu imi mai aduc aminte ce mi-ai promis dar imi aduc aminte cum arata acvariul tau la inceput.
Ai evoluat foarte frumos.

Felicitari.

Numai bine.

LE:

Mi-am adus aminte cred
Era ceva in legatura cu un concurs parca

pietrele le am din curtea unui localnic de la vama veche, construia acolo ceva , vreo pensiune cel mai probabil, avea o maaaare gramada ca i-mi fugeau ochii de colo colo ca nici nu stiam pe care sa o iau.

filtrul, da l-am scos.

ai vazut ca ti-ai adus aminte?
cesrobis wrote:Imi place. Mi ar placea printre buturugile alea ceva microsorium "narrow" si bolbitis legat pe buturugi, iar in spatele buturugilor ceva plante stem. In rest imi place.

am ceva Microsorium pteropus in stanga sus .
image

si Microsorium Windelov
image

bolbitis am tot cautat , dar fara rezultate. poate pe viitor.

prima zi de viata.
am bagat apa , si cu putin efort am stors ceva din aparatul meu foto sa iasa cat de cat poza pentru ca apa este putin tulbure.
foto aici. http://i606.photobucket.com/albums/tt149/costi8_album/DSC01997.jpg
marian4232 wrote:Arata super si presimt ca va iesi ceva frumos.
Si eu daca aveam buturugile acelea as fi facut un biotop pentru discusi.

Succes.

mersi marian. daca i-ti mai aduci aminte candva ti-am promis ceva, si o sa ma tin de promisiune
onur99 wrote:Cred ca merge foarte bine si un acvariu biotop Amazon cu niste discusi superbi. Succes Costi asteptam evolutia.

oare tu crezi ca am ales ADA pentru un acvariu biotop ?
cibserg wrote:Frumoase lemne si pietre. Partea dreapta mi se pare putin cam incarcata. Eu as mai scoate cateva crengi.
Succes cu proiectul tau !

mersi Sergiu, am scos-o pe cea care coboara inspre partea dreapta, de sus in jos.
clonitza wrote: Umple-l si probeaza putin circulatia apei in acvariu s-ar putea sa ai ceva probleme

l-am umplut si circulatia apei mi se pare OK.
clonitza wrote: Succes cu algele!

cu siguranta voi avea nevoie mare
clonitza wrote:Imi place!

multumesc

Forum Index » Profile for costi08 » Messages posted by costi08
Go to: