Message |
|
Cumpar urmatoarele plante:
Glossostigma
Hemianthus
Marsilea
Riccia
Vesicularia
Sunt foarte flexibil in privinta preturilor.
Va rog oferte pe PM.
|
 |
|
Decizia finala:
Am decis sa scot la vedere un acvariu mai mic, dar care are avantajul de a fi din cristal, nu din sticla.
Acvariu 100/40/60 efectiv apa cca 200l.
Capacul din plexiglas de 4mm de dimensiuni 100/40. Azi imi ajung partile de la croit.
10 cm din capac se vor pierde cu usita.
Imi ramane suprafata utila pentru instalarea corpurilor de iluminat 100/30.
substratul va ocupa cca 10 cm in inaltime, deci vor ramane 50 cm de apa.
Astept sugestii in legatura cu tuburile si corpul de iluminat care s-ar potrivi, avand in vedere ca acesta va fi vizibil.
|
 |
|
M-am decis sa merg pe varianta plexiglas, va fi mai dificil de realizat, dar va arata undeva inspre PC tunning cand va fi gata, asta in cazul fericit, daca nu, va arata ca un morman de bucati de plastic, asta este, ramane de vazut.
|
 |
|
koala wrote:Ar trebui sa ne spui cat de lat este bazinul acela ... background-urile de genul celor de mai sus sunt destul de voluminoase si mananca din volumul bazinului ... daca tu vrei un bazin plantat, nu cred ca ai nevoie de asa ceva ... un decor tridimensional generos poate ajunge si la 10-15 cm grosime, trebuie sa ai in vedere aspectul acesta pentru ca te va obliga sa muti plantele in planul din fata ...
cca 60 cm
|
 |
|
Papillon 3D este intr-adevar superb.
|
 |
|
Lofty wrote:
Alokt wrote:... Acvariu va avea ... plante .... Daca imi puteti sugera anumite tipuri de background si furnizor pentru ele
Pentru plantat iti sugerez un simplu autocolant, negru sau albastru cat mai inchis. Daca vrei o combinatie de nuante de albastru inchis, poti folosi cu succes o fata de masa albastra (sic!) pe care o lasi sa faca falduri in spatele geamului. Ar trebui sa iasa cam ca la acvariul meu cu pui de ciclide, dar mie mi se pare ca s-ar potrivi si la un plantat:
Daca vrei ceva mai deosebit, gen
 ,
ai putea sa incerci aici. E relativ aproape de Satu Mare.
Ma abtin sa-ti recomand modele(producatori) mai scumpe(scumpi). Am o vaga banuiala ca nu vrei sa dai cateva sute bune de euro pentru un decor.
Nu banii sunt problema la mine ci timpul.
Recomanda-mi linistit.
|
 |
|
CHIAR CA ARATA FOARTE BINE.
|
 |
|
fipilica wrote:
Alokt wrote:
Sa le mentin asa este greu.
Nu ma indoiesc, insa merita 
Am facut pozele in week-endul trecut si nu stiam ca mi se terminase mancarea, nu ii hranesc decat pentru a-i scoate din tufe ca sa ii vada eventualii musafiri, dar daca le dau intr-un ochi de apa mancare si se aduna toti acolo, e un spectacol superb, mai ales 3 Koi incrucisati cu crap oglinda, au cca 300 gr deja si sunt portocaliu cu kaky, dar au mostenit ceva din salbaticia partii comune a parintilor, sunt mult mai constienti de prezenta umana in zona si isi abordeaza hrana cu atacuri rapide pe verticala, uneori sar cate 10 cm peste luciul apei din exces de zel.
Ai dreptate, merita din plin efortul.
|
 |
|
Vazand acvariile unor membri ai acestui forum am decis ca un acvariu de 350l sa il aranjez sa fie si estetic nu numai practic.
Acum ma lupt cu problema capacului, dar a intervenit si problema background-ului.
In aceasta directie astept sugestii de la voi.
Acvariu va avea ca plante de baza, un crinum calamistratum (sau natans, nu m-am decis inca) pe mijloc, un Echinodorus rubin intr-o parte si Bacalaya Longhifolia in cealalta extrema, deci verde pe mijloc si rosu pe laterale.
Bineanteles ca vor mai exista si alte plante mai micute, dar cele dominante vor fi acestea.
Daca imi puteti sugera anumite tipuri de background si furnizor pentru ele, astept sugestiile.
|
 |
|
Eu personal inclin spre plexiglas, are rezistenta mare si nu are probleme cu apa. Singura problema mi se pare greutatea specifica.
Voi incerca, daca iese treaba pun o poza la galerie.
Ce nu stiu in schimb, este daca rezista sau nu caldura emisa de catretre corpurile de iluminat si nu se albeste.
|
 |
|
fipilica wrote:Felicitari pentru pound-urile realizate, arata superb 
Realizatul a fost partea usoara.
Sa le mentin asa este greu.
Imi sunt la casa de vacanta afara din Satu Mare, iar pond-ul mare este sub niste meri, l-am pus acolo pentru a fi protejat de soare.
Toamna pica o gramada de mere in pond.
|
 |
|
Am frunzarit temele discutate despre capace de acvariu.
Eu am un acvariu mai marisor care doresc sa il scot din "camera cu acvarii" si sa il integrez in casa.
Problema mea este ca nu gasesc capac de firma care sa mi se potriveasca, asa ca as dori sa imi confectionez eu unul.
Am 2 variante care mi s-au parut interesante, una ar fi palul si a doua parchetul laminat. Si Plexiglas-ul a fost tratat intr-un topic de pe forum, dar mi se pare destul de greu de lucrat.
Intrebarea mea este:
Exista ceva material care sa fie mai usor de lucrat dar sa isi indeplineasca si functiile, e vorma de o deschidere mare, 1,4m/0,6m deci probabilitatea de curbare din cauza corpurilor de iluminat si a propriei greutati este mare.
|
 |
|
Manuelita wrote: Insa in curte am un pond de ~10 m x 3 m, in care care cred (dar inca nu sunt sigura, mai investighez) ca se vor simti bine ca adulti.
In mod normal (vad ca esti din Bucuresti) in zona ta esti pe zona de clima 4-5 deci ai avea in mod normal nevoie de o adancime de 1,5-1,6 m.
Pe de alta parte trebuie sa te pregatesti cu o secure meseriasa, pentru ca la iarna vei avea de facut gauri zilnic, fiind pesti de rau, unde rareori se caloteaza integral, iar nivelul fluctuand se formeaza acumulari de aer sub calote, vor avea pretentii de oxigen mai ridicate decat alte specii adaptate la viata pe apa statatoare.
Trebuie sa te pregatesti sa spui adio si plantelor cand pestii vor mai creste, deoarece placile osoase laterale ti le vor taia.
Pe de alta parte, incearca sa le pui un bustean frumos, 10/3 e multa apa, 30 metri patrati, va trebui sa umpli spatiul cu ceva si sa le faci un refugiu pentru vara deoarece lumina solara directa nu le va place.
Daca ai disponibilitate, cauta pe marginea raurilor dupa viituri buturugi care raman pe maluri dupa retragerea apelor. Vei avea mai putine probleme cu pigmentarea apei de la lemn.
Dar in pond nu vei sti ca le ai si nu le vei vedea niciodata, fiind pesti care se hranesc pe fund, nu vei reusi nici sa le momensti la suprafata.
|
 |
|
Buretele respectiv functioneaza ca un filtru care la un moment dat acumuleaza mult prea mult material biologic si devine prea acid arzand radacinile.
Scoate intai partile mari din burete apoi sub jet slab de apa scoti partile mai micute, te poti ajuta si cu o scobitoare.
Incearca sa salvezi radacinile subtiri de hranire.
|
 |
|
lukaboy wrote:Incerc sa fiu avocatul diavolului, nu dati cu pietre, cine ma cunoaste imi stie parerea, insa...
sa recapitulam: cineva a ajuns in Hornbach si a vazut sturionii de acolo. cauta de mult, asa ca pasiunea i-a spus sa ia vreo 5 si o sa vada el unde ii pune, mai ales ca nu stia daca o sa mai vina( in Romania, pentru cine nu stie, pana acum sturionii au fost cam rari!).
pe urma se gandeste putin ca nu are chiar asa mult spatiu si se opreste la 2. alege doi mai vioi( acolo sunt vreo 100 de sturioni de 25cm in circa 400l, cu o filtrare indoielnica) si bucuros ii pune in acvariul de acasa. 1200l si filtrare corespunzatoare poate fi interesant , cel putin o perioada.
vin acum si eu cu o intrebare: cine e cel mai de condamnat? cumparatorul manat de pasiune si hobby sau vanzatorul?
nu pot sa nu imi aduc aminte experienta pe care am avut-o la un pet shop "de cartier", cand vanzatorul ne-a chestionat ce acvariu si ce pesti mai avem si ce temperatura si sa ii aducem mostra de apa sa ii faca, gratuit, testele, ca sa ne poata vinde, mirare, un ancistrus( nu e gluma, doar un ancistrus)!!! pe care, pana la urma a refuzat sa ni-l vanda, ca viitorul proprietar avea carasi, deci incompatibilitate, deci nu primesti ancistrus, impostorule!
o mica mentiune, "cartierul" era intr-un orasel amarat de provincie in America.
la noi, si daca ii spunea ca ii ia sa ii prajeasca in ulei de palmier, tot i-ar fi vandut, ca daca nu il vinde nu isi ia comisionul.
sincer sa fiu, si eu m-am aflat sub imboldul de a cumpara vreo 2-3 sturioni, singurul lucru care m-a mai domolit a fost gandul ca o sa imi fac la vara un iaz si o sa ii pun acolo( daca o sa mai fie la Hornbach... daca nu, o sa imi para rau ca nu am luat acum si nu i-am tinut asa...)
Deci il admir pentru interesul fata de specii noi, ii urez succes lui radu cu cresterea sturionilor( imi aduc aminte ca la expozitia anterioara de la Antipa erau in hol vreo 30 de carasi si crapi Koi si 3-4 sturioni, in maxim 400l, si nu s-a mai activat nimeni...) si sa incerce cat mai multe, cand are ocazia.
chestia cu eliberatul in ape nu o agreez nici eu, chiar sunt total impotriva. mai bine daca vezi ca nu mai ai unde sa ii tii, papa-i! sunt chiar gustosi!
Nu esti avocatul nimanui, pentru ca nu era nimeni judecat.
S-a deschis un topic si diverse persoane au emis pareri in legatura cu pestii nu in legatura cu persoana .
|
 |
|
radu.a wrote: In cazul acesta, un iaz de 2-3 metri cubi este comparabil cu acvariul in care i-am pus.
2-3 metri cubi este echivalentul a 2000-3000 litri.
|
 |
|
bogayman wrote:Din ciclul "Ce vraji a mai facut carasul meu" va prezint pozele:
Asta mi-a fost o invatatura de minte: Carasii se tin singuri !
Victima a fost un Megalechis thoracata de ~5cm
Pana acum carasul e suspect de mancarea a 2 zebre si 2 neoni. Acesta ar fi al 5-lea peste mancat.
Vina este a ta, carasul devine rapitor doar daca cresti peste 20% concentratia de proteine din alimentatia lui.
Incearca sa il hranesti o perioada cu grau fiert sau cuscus (gasesti la alimentara) si vei vedea ca organismul lui se va adapta la un nou regim alimentar care nu include proteine.
Am 2 pond-uri, in perioada de reproducere imi furajez crapii Koi si carasii cu hrana pe baza de samanturi, astfel ei lasa puietul in pace, in acest timp mi se umple apa cu diverse larve de insecte, in momentul in care trec pe hranire proteica, in maxim 1 luna balta se goleste de toate vietuitoarele care pot fi inghitite.
|
 |
|
Pot sa intervin eu in problema sturionilor despre care se discuta. Fiind pasionat de pescuit stiu cateva detalii.
Sunt intr-adevar hibrizi, de apa dulce, dar aclimatizarea lor este foarte dificila. Hibridul respectiv a fost obtinut in vederea exploatarii nu agrementului.
Exista cateva complexe in care a fost incadrat cu succes in UK, dar conditiile de oxigenare si puritate a apei sunt extreme, daca pui caras ma indoiesc ca vei reusi sa tii apa destul de curata. In plus au nevoie de curent de apa.
In al doilea rand cresc pana la 5-7 KG, asta insemnand o lungime de aprox 70-80 cm. Bazinul tau la 1200l are cu ceva mai mult de 1 metru cub ca volum.
Hrana lor este preponderent proteica, cel mai bine ii prinzi (la pescuit) la icre bagate in ciorap de dama. Hrana cu continut proteic, cruda este extrem de perisabila.
Daca ii vei tine cu hrana uscata vor rama mai mici (in cazul putin probail in care vor supravietui) si oricum nu vor avea spatiu destul, iar curentii de apa de care au nevoie iti va fi destul de greu sa ii realizezi.
S-a mai incercat la balta de la Ciurila, de langa Cluj-Napoca in urma cu aprox 7 ani cresterea lor, dar in 7 ani de pescuit nu s-a confirmat supravietuirea lor, nu a fost prinsa nici o bucata. Atentie, lacurile de la Ciurila sunt pe un curs de rau.
Sincer iti spun, mai bine scapi de ei si iti cumperi 2 Koi. In timp si acestia vor creste, dar pretentiile pentru oxigen si puritate a apei sunt mult mai mici, hrana este mai simplu de procurat si pestii in sine sunt mai sedentari iar dimensiunile scazute a bazinului vor fi o problema mai mica pentru ei. In cazul in care vei reusi sa-i tii sturionii, vor avea o evolutie nesanatoasa, viata scurta si se vor chinui.
Mai sunt 100 de argumente impotriva a ceea ce iti doresti tu sa faci, dar trebuie sa iei in primul rand in considerare habitatul si comportamentul pestelui in natura (nu discutam de bazinele de exploatare in care sunt tinuti acesti hibrizi) poti sa tii pesti salbateci si autohtoni in bazinul tau, dar incearca sa te orientezi spre specii de dimensiuni mici si teritoriali nu migratori.
|
 |
|
Daca stiti careva magazin care vinde online plante, va rog sa imi dati link-ul.
Multumesc.
|
 |
|
Porcu wrote:
Alokt wrote:Na, e bine?
Sa inteleg c-o sa ajungi sa existi pentru acvariile tale  ?
Incerc sa imi tin Hobby-urile sub control.
Uneori mai scapa din lesa cate unul si imi trebuie cam un an sa imi recuperez viata inapoi.
|
 |
|
|
|