| Message |
|
|
|
Ultimele detalii:
- Tilomelania este vivipar, am 3 pui
- In acvriile cu temperaturi normale nu se descurca, mai exact mi-a murit la 24 C
- In bazinul in care tin Barcalaya, unde apa este la 32 C o duc foarte bine.
- Prefera si se dezvolta frumos daca este hranit preponderent cu hrana proteica
- Calciul este un adaos obligatoriu, apa cat mai dura si cu adaos de calciu.
- In apa cu duritate medie spre mica si fara adaos de calciu i se deterioreaza cochilia foarte tare.
- Datorita ritmului lent ajung mai greu la hrana, deci bucati mai mari cu solubilitate redusa sunt optiunea cea mai buna.
|
 |
|
|
|
Al meu e de 400l, dar incep sa-mi fac probleme.
As putea sa incerc sa prind Ghost Shrimpii si sa-i mut in unul de 250L, dar acolo pe langa 30 de zebre mai habiteaza si un Labeo de 7 ani, mare cat o zi de post.
Ei, asta e, daca nu merge altfel imi mai fac un acvariu.
|
 |
|
|
|
Ce dimensiuni avea acvariul?
Eu am in el:
- Amano
- Green Shrimp
- 2 pui Bamboo Shrimp
|
 |
|
|
|
Exact cum spune si titlul am achizitionat 10 pui de Ghost Shrimp si i-am implementat in acvariul in care habiteaza trupa de Amano.
Apoi, dupa ce lucrurile au fost facute, bineanteles ca m-am pus sa citesc ca sa vad ce am realizat.
Se pare ca Ghost Shrimp sunt destul de agresivi (dupa intructiunile de folosinta luate de pe net).
Daca ati mai facut careva asemea cascadorii, va rog sa imi spuneti daca e posibil sa-mi atace exemplarele de Amano.
Stau toti linistit intr-un acvariu de 400l, plantat bine de tot.
Sunt 10 Shost si 15 Amano, acum Amano au cca 4-4,5 cm iar Ghost sunt pui de 2-2,5 cm.
|
 |
|
|
|
Aici da-mi voie sa iti spun ca te inseli.
Eu am intr-un acvariu mare (Jewel Rio 400) cu lungime de 1,5m, PHeadul cu reactorul CO2 langafiltrul intern standard.
In celalalt capat de acvariu, plantele sunt mult mai slab crescute, incepand cu dimensiunea plantelor, frunzelor si pana la colorit. Inclusiv pe covorul de glosso se vede aceasta diferenta. Din punct de vedere a nutrientilor sunt toate in aceasi supa, dar in opinia mea CO2-ul nu ajunge bine si pe strada lor. Acum am mutat sonda pe celalalt capat de acvariu.
|
 |
|
|
|
Domnilor, m-am lovit la un mod extrem de brutal de urmatoarea problema:
Am achizitionat 10 buc din mai sus specificatul, sunt niste melci fascinanti, dar dupa cum urmeaza imobili:
- In acvariu cu substrat nisipos au mobilitate foarte mica.
- In acvariu cu substrat "nobil", datorita greutatii mici a particulelor care nu ii ofera sprijin, mobilitatea este ZERO.
- Crevetii au sarit pe ei de parca era ultima lor masa si insista pe ideea ca respectivele creaturi sunt cina.
Daca are cineva vreo idee sau experienta cu acest tip de nevertebrate, va rog nu ezitati sa ma luminati si pe mine.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Declinul algelor este tot mai accentuat, intr-adevar rabdarea si perseverenta au inceput sa dea rezultate.
Incepand de azi voi relua fertilizarea lichida, incepand cu 10% din normal si voi creste cu 10% zilnic, la fel voi face si cu lumina, voi creste de la 5 ore pe zi la 10 ore pe zi, progresiv cate 30 de minute in plus pe zi.
Pana si crinumul a dat 2 frunzulite noi.
In plus am luat 10 Crossocheilius Siamensis care fac o treaba exemplara.
|
 |
|
|
pufiman wrote:Eu momentan am lasat-o balta din motive de resurse financiare: sarea de mare e destul de scumpa + nu am disponibil un acv de 50l.
Daca vrei pot sa-ti vand niste mancare speciala pentru larve(comandata din germania) si un salinimetru de la Sera.
Ma intereseaza si cred ca saptamana viitoare merg spre Cluj in vizita la fostii colegi de faculta. In schimb fitoplanctonul nu imi dau seama de unde sa il rezolv.
|
 |
|
|
|
Ca sa ramanem in topicul crevetilor si al crustaceelor:
Eu imi cumpar crustaceele de la un pet-shop din Baia Mare, acolo au duritate de 0-1, eu in Satu Mare am 16, dar o tin la 12 cu ajutorul lemnelor.
Omul care are Pet-Shop-ul chiar se pricepe spre deosebire de majoritatea din domeniu, ii hraneste bine, apa este cristal, nu ii aglomereaza, in fine nu traiesc in conditiile standard de pet shop ci in conditii pe care putini le ofera.
Cu toate acestea, la mine traind in aproximativ aceleas conditii crustaceele merg incomparabil mai bine ca si la el datorita apei duritatii apei. Iar aici nu discut de red cherry care iti traiesc si intr-un pahar cu apa, ci de amano care sunt destul de pretentiosi si de raci care au pretentii foarte ridicate la calitatea apei.
Personal sunt 100% decis sa tin doar specii care prefera apa dura. Am facut eforturi sa tin pesti care prefera apa cu duritate mica, dar sa stii ca nu am reusit sa obtin rezultate satisfacatoare indiferent de efortul depus.
|
 |
|
|
marzzx wrote:
Alokt wrote: Eu pot sa-ti spun ca am tinut si tin creveti (amanno si red cherry) cu urmatoarele specii de pesti:
...
- Melanotaeni Bosemani
Si nu ii mananca boesemani ? Nici macar pe cei mici ? Eu niciodata nu m-am gandit sa ii pun in acvariul cu melanotaenii. Partial si din cauza praecox-ilor, care, desi sunt mai mici, par mult mai doritori sa "guste" din toate decat boesemani.
Ma refer in special la red cherry.
Dar la CJ apa este foarte "moale" daca mai tin eu bine minte din faculta iar Melanotaeniile si crevetii de altfel au nevoie de duritate mare.
Eu in Satu Mare nu pot sa tin pesti care prefera duritate mica indiferent de eforturile depuse, pur si simplu se chinuiesc.
|
 |
|
|
|
Eu am un acvariu de 400l cu :
- 20 bosemani
- 10 ghiri
- 8 amano
- nenumarati red chery
Am unul de 60 l cu:
- 2 Khuli-Khuli
- 2 Ghiri
- 6 generatii de red chery
In restul nu am creveti, dar nu am avut nici un atac impotriva crevetilor si chiar se plimba prin fata pestilor foarte dezinvolti. Nici crevetii nu sunt speriati sau stresati de pesti dar nici pestii nu ii baga in seama.
|
 |
|
|
vyrussu wrote:va multumesc pentru raspunsuri. Chestia e ca am gasit intr-un magazin de cumparat dar nu mai aveau numai o bucata si avea unul din clesti rupt si nu stiam daca creste inapoi... una din vanzatoare spunea ca va creste, dar na... la cat sunt de experimentati cine sa se ia dupa ei 
Totusi, iti recomand sa-l pui doar cu Africani, altfel vei avea surprize neplacute.
|
 |
|
|
|
Creste la loc dar in functie de dimensiunea exemplarului trebuie sa treaca mai multe naparliri ca sa ajunga la forma si dimensiunea corecta.
Cu cat este mai mare cu atat mai greu creste la loc. Daca exemplarul in discutie este mic in 2 naparliri va deveni simetric din nou.
|
 |
|
|
|
In opinia mea este foarte gresit sa combini raci cu creveti, singurul rezultat pe care il vei obtine, va fi ingrasarea racilor.
Eu pot sa-ti spun ca am tinut si tin creveti (amanno si red cherry) cu urmatoarele specii de pesti:
- Micro Razbora
- Khuli-Khuli
- Melanotaeni Bosemani
- Ghirinocheilius Aimonieriy (cu ei prima parte a fost mai dificila pana s-au obisnuit cu colegii de acvariu)
Cred ca trebuie sa fii foarte atent ce pui in acvariul cu creveti si sa incerci, sau sa ii pui in acvariu impreuna cu alti pesti daca acvariul este foarte bine plantat si foarte mare, sau sa ii pui singuri intr-un avariu mic.
Inca ceva, eu am 4 bucati blue crayfish intr-un acvariu cu africani si pot sa-ti spun ca au un caracter pacatos si sunt foarte salbateci, inceaca sa vaneze tot ce pot apuca in clesti, incepand cu pesti si terminand cu lemne pe care le ai in apa. Daca ai o duritate mai mare la apa si hrana de calitate iti va creste foarte repede.
|
 |
|
|
pufiman wrote:Servus,
Eu sunt prietenul din CJ al lui marzzx
Pe langa pagina postata de el, mai este http://caridina.japonica.online.fr/English/Elevage.htm care te poate lamuri in totalitate in privinta inmultirii speciei.
Daca vrei sa te bagi la asa ceva, poti sa ma intrebi.
Eu am 3 femele si 5 masculi, in ultimele 4 luni mi-au furajat melanotaeniile cu larve fiecare dintre feleme. Avand in vedere ca doua care au avut primele tentative au deja 2 luni de pauza, banuiesc ca in curand vor fi iarasi disponibile.
Ma pregatesc sa ma documentez bine de tot si cred ca voi incerca, mai ales daca cele doua vor avea tot concomitent perioada productiva voi incerca sa le fac conditiile necesare.
A treia a lasat larvele cu 3 saptamani in urma, deci nu cred ca va mai fi cazul.
|
 |
|
|
|
Naspa.
|
 |
|
|
Sesmar wrote:La cat este setat controllerul? Pentru ca in primul post din topic ai scris ph=7. Cel putin pentru Tonina fluviatilis ( cred ca la asta te referi  ) este mult prea mare. Dupa mine ar trebui sa-l cobori progresiv pana la un 6.4-6.5. Oricum pentru fluviatilis este prea putina lumina.
Ar mai fi de spus si de fosfati si nitrati dar nu stiu daca ai masurat acesti parametrii.
La ritmul de crestere al acestei plante cred ca nu simte micile mele cascadorii care le fac in razboiul cu algele.
Fluviatilisul este in mijlocul pasunii de glosso si focarele de alge sunt destul de departe, asa ca la acesta indepartarea mecanica functioneaza acceptabil.
Sper ca nu il va afecta razboiul meu cu algele.
Problema mea reala este crinumul care a pierdut cam 95% din frunze iar diametrul la intrare in substrat este de 2 cm iar la 3 cm mai sus este cam de 4mm si asta din cauza pierderii frunzelor.
Stiu ca se poate cumpara alta planta, dar o tin de 7 ani si nu imi vine sa o sacrific.
|
 |
|
|
|
Masurarea lor este 100% inutila acum din cauza schimburilor intensive de apa pe care le-am facut.
|
 |
|
|
|
CO2-ul merge cat spune controlerul.
Il recalibrez saptamanal.
Rabdarea nu ar fi o problema, doar ca risc sa pierd crinumul si fluviatilisul.
|
 |
|
|