[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Background - 100% profan  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Alokt
Member

IP:

Vazand acvariile unor membri ai acestui forum am decis ca un acvariu de 350l sa il aranjez sa fie si estetic nu numai practic.
Acum ma lupt cu problema capacului, dar a intervenit si problema background-ului.
In aceasta directie astept sugestii de la voi.
Acvariu va avea ca plante de baza, un crinum calamistratum (sau natans, nu m-am decis inca) pe mijloc, un Echinodorus rubin intr-o parte si Bacalaya Longhifolia in cealalta extrema, deci verde pe mijloc si rosu pe laterale.
Bineanteles ca vor mai exista si alte plante mai micute, dar cele dominante vor fi acestea.
Daca imi puteti sugera anumite tipuri de background si furnizor pentru ele, astept sugestiile.

album1, album2, album3, album4
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Alokt wrote:... Acvariu va avea ... plante .... Daca imi puteti sugera anumite tipuri de background si furnizor pentru ele

Pentru plantat iti sugerez un simplu autocolant, negru sau albastru cat mai inchis. Daca vrei o combinatie de nuante de albastru inchis, poti folosi cu succes o fata de masa albastra (sic!) pe care o lasi sa faca falduri in spatele geamului. Ar trebui sa iasa cam ca la acvariul meu cu pui de ciclide, dar mie mi se pare ca s-ar potrivi si la un plantat:

image

Daca vrei ceva mai deosebit, gen
image,

ai putea sa incerci aici. E relativ aproape de Satu Mare.
Ma abtin sa-ti recomand modele(producatori) mai scumpe(scumpi). Am o vaga banuiala ca nu vrei sa dai cateva sute bune de euro pentru un decor.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Alokt
Member

IP:

Lofty wrote:
Alokt wrote:... Acvariu va avea ... plante .... Daca imi puteti sugera anumite tipuri de background si furnizor pentru ele

Pentru plantat iti sugerez un simplu autocolant, negru sau albastru cat mai inchis. Daca vrei o combinatie de nuante de albastru inchis, poti folosi cu succes o fata de masa albastra (sic!) pe care o lasi sa faca falduri in spatele geamului. Ar trebui sa iasa cam ca la acvariul meu cu pui de ciclide, dar mie mi se pare ca s-ar potrivi si la un plantat:

image

Daca vrei ceva mai deosebit, gen
image,

ai putea sa incerci aici. E relativ aproape de Satu Mare.
Ma abtin sa-ti recomand modele(producatori) mai scumpe(scumpi). Am o vaga banuiala ca nu vrei sa dai cateva sute bune de euro pentru un decor.

Nu banii sunt problema la mine ci timpul.
Recomanda-mi linistit.

Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Back to Nature Amazonas, Miniamazonas, Papillon. Variatiuni pe aceeasi tema.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Alokt
Member

IP:

Lofty wrote:Back to Nature Amazonas, Miniamazonas, Papillon. Variatiuni pe aceeasi tema.

Papillon 3D este intr-adevar superb.

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ar trebui sa ne spui cat de lat este bazinul acela ... background-urile de genul celor de mai sus sunt destul de voluminoase si mananca din volumul bazinului ... daca tu vrei un bazin plantat, nu cred ca ai nevoie de asa ceva ... un decor tridimensional generos poate ajunge si la 10-15 cm grosime, trebuie sa ai in vedere aspectul acesta pentru ca te va obliga sa muti plantele in planul din fata ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Alokt
Member

IP:

koala wrote:Ar trebui sa ne spui cat de lat este bazinul acela ... background-urile de genul celor de mai sus sunt destul de voluminoase si mananca din volumul bazinului ... daca tu vrei un bazin plantat, nu cred ca ai nevoie de asa ceva ... un decor tridimensional generos poate ajunge si la 10-15 cm grosime, trebuie sa ai in vedere aspectul acesta pentru ca te va obliga sa muti plantele in planul din fata ...

cca 60 cm

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Atunci ai loc destul pentru decor ... bafta ! ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: