[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Rundas
Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
O comparatie, dupa fix doua luni
image
Silviu Man wrote:Eu ti-am sugerat o solutie de urgenta, pentru situatia in care nu ai unde sa il plasezi. Evident ca cel mai bine este sa fie hranit cit mai natural si cu hrana de calitate. Este suficient sa-mi citesti profilul si sa intelegi ca nu sunt pe linga problema. De asemenea, daca citesti tot topic-ul colegului care ne gazduieste conversatia, vei vedea ca sunt solutii adaptate virstei si conditiei fiziologice a pisoiului. Sunt produse premium special proiectate si fabricate exact pentru astfel de situatii, pentru animale abandonate sau orfane. Nu iti trebuie lapte de vaca (nu lactoza e problema ci grasimile) sunt produse care pot reconstitui perfect profilul nutritiv al laptelui de pisica. La fel de bine poti lua granule speciale pentru pisoi care nu au dezvoltat echipamentul enzimatic endogen sau care nu sunt adaptati alimentatiei cu hrana uscate. Sunt si hranitoare mixte, pentru umectarea granulelor, s.a.m.d. Secolul 21, deh! Depinde de ce buget ai pentru acest sufletel de care vad ca te-ai atasat bine! Pentru asta, tot respectul!

Ce profil sa-ti mai citesc ca mi-am dat seama de multa vreme ca nu esti habarnist ci esti pe domeniu Chiar o chemam si pe nevasta-mea sa citeasca ce scriai legat de hrana si de ce mai scriai pe acolo

Cat despre ce ai scris "daca citesti tot topic-ul colegului care ne gazduieste conversatia" (banuiesc ca de acest topic este vorba) da-l in... pisica lui de coleg!!! Sa nu ma reclame ca-l injur, ii dai tu o bere cand il vei intalni

Serios vorbind... cam acesta este arsenalul domnului meu pisoi, pentru aceasta varsta. Dar intentionez cat de curand sa-l trec si pe piept de pui fiert, cu orez si morcov, pentru diversitate. Are deja doua luni.
image

Adelina wrote:Muta acvariul in Londra .. nu ai probleme cu caldura

Sau in Danemarca, unde cea mai frumoasa zi din an este vara. Lasand gluma la o parte, e groasa treaba. AC nu putem pune (nici fiica-mea nici eu nu putem rezista) iar sa dau 2000+ pe un racitor acvariu nici nu ma gandesc.

Pana una alta, tu esti in Anglia? Nu de alta dar atunci s-ar exclude treaba cu temperatura ridicata in acvariu la tine
La mine este rupere in acvariu. 30 grade. Daca scapa carasii mei cu bine, dau baiaram. Maine poimaine merg sa caut patru ventilatoare de maxim 10X10 cm si le voi pune pe capac, in locasurile de hranire (sau pentru ce naiba or fi). In alta parte nu am loc.
image
image

Silviu Man wrote:

Pentru ca are ceva mai usor de mincat! Ai mei, dupa trei saptamini, lingeau castronul cu granule.
Cind ii este foame, se apuca si de granule, stai linistit. Nu confunda un pisoi alintat cu unul caruia soarta i-a mai dat o sansa!

Daca soarta lui i-a mai dat o sansa, apai trebuie sa i-o respect.

Incerci sa-i recreezi mediul cat mai apropiat de ce a lasat natura. Natura nu a lasat ca pisica mama sa aiba lapte cu lactoza (cum are cel de vaca) deci ii cauti in asa fel incat sa-i dai ceva cat mai apropiat, cam cu aceleasi proprietati. Natura nu a lasat ca mama pisica, la varsta de 2-3 luni sa le aduca la pisoi boabe. Nu. Le aduce hrana umeda. De acord ca nu le aduce pateu (ca nu stie sa cumpere si nici nu are bani) dar nu le aduce nici oase. Le aduce ceva moale. Acum... nu ma apuc sa prind soareci sa ii dau deci ramane varianta cu pateul

Este drept ca de foame mananca si pietre dar cu ce consecinte? Dinti slabiti prematur, stomacelul lui nu este pregatit inca sa digere etc. Luam in calcul ca nici nu primeste anticorpii mamei prin laptele matern.

De aceea eu personal consider ca pe al meu nu il rasfat ci incerc sa merg cat de cat pe cum ar trebui sa fie. Sa respect macar cele elementare.
Silviu Man wrote:Ii gasesti un locsor printr-o magazie sau in casa. Ii pui o litiera cu granule pentru a avea un loc unde sa-si faca nevoile. Diametral opus acestuia, ii pui un hranitor cu granule
(un bidon cu gura larga, fundul taiat, umplut cu granule, rasturnat si suspendat pe o farfurie, cam la 3-4 cm de aceasta. Pentru apa faci un adapator (un bidon de plastic cu fundul
taiat si cu gura scufundata untr-un castronas sau cumperi unul pentru pui de gaina de la orice magazin de articole din plastic). Doua saptamini rezista asa.

E micut pentru granule...

Al meu are si nu le papa daca nu sunt inmuiate
Ce dulci este!!!! Ar fi pacat sa nu poti duce treaba pana la capat
Silviu Man wrote:Imi imaginez ca e vedet casei! Cam la concurenta cu pestii ...

Este pacostea casei. La concurenta cu papagalii.

Apropo de papagali, unul este in tratament Sper sa scape... Ajunsese sa-l hraneasca celalalt! Nu imi venea sa cred.
Silviu Man wrote:
Sa-ti traiasca. Pina la urma e fata sau baiat?

Saru' mana. Asa sa fie, la toti.

Este un baiat rau, rau, rau!! Musca de numa numa.

I-am facut deparazitarea interna iar pe 27 suntem programati la primul vaccin.

Lapte simplu nu mai bem de vreo doua saptamani. Doar amestecat cu pate de la Royal. Papam si bobite tot de la Royal dar inmuiate
Si am crescut... facem scoala auto sa ne luam permis pentru autobuz

image
image
Aaaaaaa... Nu va suparati ca ma bag dar am si eu o intrebare: la asemenea volum de apa si greutatea ce va apasa cu decorul, nu se preteaza un fund dublu?
andreiade wrote:Scoici culese de pe plaja pot pune in acvariu? Cum trebuie sa procedez cu ele inainte de a le pune in acvariu?

Categoric NU!

Creste duritatea apei.

EDIT: De asemenea, mare grija si la ce pietre pui in acvariu, sa nu fie calcaroase. Le incerci cu o picatura de otet inainte de a le introduce in acvariu.

Si pune incalzitorul in pozitie verticala. Este folclor treaba cu "e mai bine la 45 grade". Plus de asta nu este atat de sigur cu el scufundat total. Risti.
atache2000 wrote:La sun sun 602a ma gandeam si eu dar vad ca nu se mai gaseste in tara ...

Ei nu...
adrian09 wrote:nu intotdeauna mirosul e o problema... da este problema cind acel miros este puternic... este normal sa fie un miros de balta,nu prea puternic,pentru ca este apa statuta,nu are cum nu miroasa...

pof topic..

@rundas si ceilalti care aveti sau vreti sa va faceti un bazin cu carasi...NU FOLOSITI CA SUBSTRAT NISIP MAI MARE DE 3MM SAU PIETRIS ETC... eu am si imi blestem zilele cu aspiratul.. nu il poti aspira cum ar fi nevoie.Dejectiile se strecoara in pietris si se adincesc.. trebuie sa rascolesti tot pietrisul ca sa il aspiri cat de cat.. la cata mizerie fac mancaciosii astia.Nu ar fi problema ca as rascoli substratul dar sunt 2 dezavantaje.. in felul asta uitati de plante si al 2-lea e ca deranjezi si bacteriile care se fixeaza in substrat si de fiecare data cand aspiri apare acea ceata,apa albicioasa ca apa deciclata... de fapt sund bacterii in suspensia..si, cred ca asa ,substratul nu v-a mai face filtrarea biologica la capacitatea pe care o are de fapt

Atunci... Suntem doi care ne blestemam zilele. Si eu am pietris de 3-4 mm si stiu cum este. 80 l de apa la schimb nu-mi ajung sa curat c? lumea.
Inteleg ca nu ai filtrele cumparate deja. Mai bine te orientezi spre un sump cu sistem overflow. Habar nu am la ce filtre te-ai gandit dar, ca si costuri, sunt sigur ca ajungi tot pe acolo, daca nu chiar mai ieftin. Acum... depinde si de ce oratanii vrei sa ai. Daca sunt grupe de pesti care necesita conditii diferite, atunci sufletu' sump.

Avantajele un singur sump vs trei filtre externe (la care foarte curand dupa punere in functiune vei constata ca mai pui si prefiltre) sunt net in favoarea sumpului.

Eu iti propun sa iei in calcul si aceasta varianta

Edit: Citeste bine ce a spus Liv!! Vezi specificatiile producatorului privind rastelul acela, adica ce greutate suporta. Apoi fa calcule. Oricum eu nu m-as baza pe ce zice producatorul. Pot interveni deformari ale metalului si sa "indoi" acvariile
Si eu am prefiltru Sunsun. Ce scot din el saptamanal ma sperie. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi in saracia aceea de e901 daca nu as avea acel prefiltru.
Mizeria "mare" ramane in filtrul grosier (cel albastru). Din celelalte filtre scot apa maro, cand ii spal. Cum bine spune Silviu Man, buretii sunt asezati de la grosier la fin, pe sensul intrare-iesire apa. Iar caraseii mei, in numar de trei, sunt inca mici (6-7 cm cu tot cu coada). Mi-e groaza cand vor mai creste.
Asa ca recomand din tot sufletul un prefiltru Sunsun.
Si la mine apa miroase a balta. Avand in vedere ca sufletu' aerisire, banuiesc ca nu e mare catastrofa acel miros. Plus ca el este constant.

Aaaaaa!! Si inca ceva extrem de important, de care vad ca nu prea s-a vorbit pe aici: este foarte posibil ca mirosul acela sa-ti vina de la colmatarea furtunelor. Curata-le chiar si o data pe luna. Si pe Pamant la fel. Chiar daca nu sunt vizibile depunerile, ele exista.
Treaba aceea cu incalzitorul pus la 45 de grade... nu am gasit pe nicaieri o demonstratie stiintifica care sa explice ca este mai eficient. Cred ca ai putea sa-l lasi normal, intr-un colt si sa nu strici designul acvariului. Arata ca dreq asa.
ioji wrote:Inca o data multumesc pentru sfaturi, voi cumpara Tropica aqvariul Soil si il voi adauga peste substratul meu, cat despre piatra ce o am e foarte poroasa posibil si calcaroasa, inca nu am testat-o dar o voi face azi cand ma intorc de la munca, ceramica nu e si din pacate era singura piatra naturala din Petshop iar vazatorul zicea ca in nici un caz sa nu pun alt fel de pietre doar cele gasite in magazin deoarece au alt fel de bacterii pe ele si imi omoara pestii. Intrebarea mea e daca pun pietre din rau ar trebui curatate cu ceva special sau doar spalate bine cu apa si introduse in acvariu?

In privinta costurilor, piatra de rau este cea mai indicata. Costuri zero si posibilitatea incropirii unui mediu natural din ele. Mie imi place la nebunie. Ideal este sa le fierbi inainte.
Pare a fi un soi de mucegai. Eu unul as incerca sa scot o piatra si sa o tratez cu o solutie antimucegai. Macar de curiozitate.
Cu un singur betta sa nu fie dezamagit domnul proprietar si sa zica: apai pentru atata sa dau io bere si mici?? E zic ca...

Un filtru cascada cu ceva siporax ar rezolva problema pentru cativa pestisori, sa simta omul pe ce da berea

Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
Go to: