[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Salut , lampa avea 2 tuburi ? T5 sau T8 ? De cati w tubul ?
Claudiu , acvariul tau este superb . Spune-mi te rog in partea dreapta exista o planta in cantitati mari din masa careia se iteste cate un fir de pinatifida. Despre ce planta este vorba , ca tare imi place .
Interesant , dar cum ramane cu partea estetica ? Adica din punctul meu de vedere armonia bazinului cu spatiul/ camera unde se afla e esentiala. Apoi bazinele Juwel ( parerea mea, poate sunt subiectiv ) sunt foarte frumoase, daca tevile alea raman asa la vedere pe linia asta se pierde tot .
Rezultatul final va fi ca si in poza ?
Intreb toate acestea pentru ca si eu visam la asa ceva - dar nu stiu ce implica .
koala wrote:Foarte misto acvariul, felicitari! Verde, natural, relaxat!
Imi place mult!

Multumesc foarte mult maestre . Dar daca tot l-ai vazut , am si o intrebare. Nu prea au unde sa depuna pestii. Cat au fost in stil natur au avut buturuga , acum nu prea mai au cum. Vor depunde pe sticla sau vor fi suparati si frustrati ? Ce se intampla in cazurile acestea ?
Lemon wrote:Frumos cu totul, frumos gazonul, frumosi si pestii.
Bravo.

Multumesc . Sa vedem cum se vor aranja si dezvolta plantele in spate.
masculul dominant
pestisorii si bazinul
Vreau sa va prezint noua mea incercare de bazin olandez cu pestisori putin mai mari , e vorba de dragii mei scalari care ma fac sa decid cu greu , de fiecare data , daca sa pun jurnalul la plantate sau la cichlide .
Cumva atentia in acest jurnal se va concentra , sa zicem, in egala masura pe plante si pesti.

Date tehnice :

Acvariu : Juwel Vision 180 ( 180 l )
Filtrarea: Eheim professional 4 +350 2273 (umplut cu siporax si matrix ) , prefiltru Eheim
Lumina : 2x T5 35W Dennerle Trocal 3000 K + reflectoare Juwel
CO2 , butelie de 2 l si difuzer de la Tropica
Chihiros Doctor 3

Substrat : Dennerle Deponit MIx si Dennerle cristal quartz black
Fertilizare : Dennerle Carbo Booster MAx , Dennerle NPK , Dennerle Scapers Green , Dennerle Plantagold 7
Animale : 4 Scalari ( 2 perechi confirmate - au in jur de 3 ani ) , 6 neoni , 4 otto , 5 neritine , melci de substrat fara numar , creveti amano 5 , sakura red fara numar

Plante : Monte Carlo , Lagenandra meeboldii Red , Sagittaria subulata var pusilla , Heteranthera zosterifolia , Pogostemon helferi , Hygrophila pinnatifida , Murdannia keisak , Alternanthera reineckii Lila , Alternanthera reineckii Mini , Cabomba aquatic , Pogostemon Erectus .

Ce nu inteleg eu ii cum a crapat acel fund ...
Salut , bazinul arata demential ! Da fa si o poza frontala.
Eu am haranitor Juwel ( model mai vechi ) si Eheim . La ce vrei tu hranitorul Eheim cred ca e mai bun. Poate da cantitati f mici de hrana.
Nu am citit tot , asta ce am zis nu e nano . Dar chiar poate da putin de tot de mancare
Elegant
Plantele care cresc incet sau sunt batrane sunt BBA receptive asta am observat in putinii ani de acvaristica pe care ii am in spate. Pe langa asta sunt plante care sunt din nascare BBA receptive , comparativ cu altele care nu !
Exemplu concret : BBA va lovi tot timpul mai cu spor plante cu frunze aciculare sau mai robuste ( ex . Anubias , gazon eleocaris , valisnerii , staurogine , echinodorusi , ) fata de plantele cu frunze mai fine ( cabomba , rotale , ludvigii , mc , etc )
In concluzie , daca e sa vorbim despre BBA , cred cu tarie ca exista plante BBA rezistente si plante BBA sensibile.
adrian09 wrote:scuze de intrebare.. nu le am cu hardscapeurile... la olandeze, nu se pun pietre sau lemne?.... parca ar prinde bine cateva pe acolo...

Ai nimerit-o , nu se pun ! Din cat am vazut eu poate 1 din 100 de olandeze folosesc astfel de repere , si e greu sa isi gaseasca locul in peisaj fara sa il afecteze.
adrian09 wrote:imi place tare ... multa culoare .. sunt tare curios cum o sa arate mai incolo...

Multumesc de aprecieri.
Am uitat sa va spun ce zemuri pun in el.
Dennerle : Carbo booster max , NPK Booster , Scapers Green
Foarte frumos bazin ,excelent ,dar parerea mea ca niste americani acolo ... tare s-ar fi potrivit .
Il vad cu vreo 4 , 5 scalari sau o pereche de altumi . Nu ii tarziu .
Foarte frumos !
F frumos setupul , asa minimal . Sa vedem cum se dezvolta . Da nu pot sa trec cu vederea si sa nu laud bazinul Fluval cu curburile ce le are si capacul acela, mi se pare tare smecher .
si una cu apa
ceva poze cu bazinul , bazinul este intr-o faza mai avansata , nu I-am dat drumul azi sau ieri , dar I-l prezint pas cu pas .

A venit vremea sa va arat ce am mai mesterit . Este vorba de un olandez mic fara pretentii. Si ca o premiera sa zic asa, pentru mine , pentru realizarea acestui setup nu am cumparat nici o planta tot ce am avut nevoie era in casa in alte setupuri (aici am fost un pic mandru de mine ).

Logistica :

Acvariu Aquael 60x30x30
Lumina Odysea 2 x 24 W (momentan merge doar 1 tub ) tub Dennerle Trocal 3000 K
Filtrare Eheim eXperience 150 ( 2406 ) umplut cu Sera Siporax
Co2 butelie de 2 kg , cu priza tempomat si difuzor Tropica 3 in 1

Substrat : Dennerle Deponit Mix si Dennerle Cristal Quartz Black

Animale : melci substrat , meci comunitari , creveti amano , creveti sakura red , ceva hibrizi intre sakura red si yelow , 1 otto , 3 neoni ( stiu ca sunt putini si nu le place , cand voi avea posibilitatea voi creste efectivul macar la 7-8 )

Plante : cryptocorine brown , MC, cabomba , staurogyne repens , Ludvigia macranda spec , Bacopa , rotala indica

Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to: