| Message |
|
|
|
Imi pare rau... dar poate isi revine el! Bafta!
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Pai mi l-ai dat acum 2 saptamani, rastimp in care a fost jucaus, mancacios, tot ce trebuie.
De stresat, nu stiu ce ar fi putut sa-l streseze asa, de pe o zi pe alta, dar ceva s-a intamplat. Eu sper sa treaca peste hop-ul asta si sa fie bine.
Imi pare rau ca te-am dezamagit si crede-ma ca voi face tot posibilul sa-l tratez asa cum se cuvine.
Nu m-ai dezamagit cu absolut nimic! Nu stiu insa ce s-a intamplat... Eu doar ziceam ca nu cred ca e gris de la mine... L-or fi luat la alergat guvizii?  Sau poate ii este dor de Dory
|
 |
|
|
|
Avand in vedere ca pestele e de la mine, ma simt nevoit sa intreb si eu... Nu poate fi de la stres? Stiu ca unii pesti fac gris din cauza stresului si daca se elimina aceasta cauza el dispare de la sine atat timp cat pestele este sanatos.
Eu am pestele asta din primavara anului 2016 si nu a facut niciodata gris. Ba mai mult... nici un peste din bazinul din care l-am scos nu are... Printre ei este un hepatus care a fost luat in acelasi timp (prin Martie cred) care este mult mai sensibil din cate stiu eu... Mai am un zebrasoma, un cleaner wrasse, un gramma loreto si doi ocellaris care traiesc impreuna de prin August si toti sunt sanatosi tun... Nu stiu ce sa zic... poate alta este cauza?
|
 |
|
|
maruska wrote:Ne-ar ajuta daca ai putea sa faci niste poze mai de aproape.
In primele poze par a fi albi. Daca nu se misca de acolo si au o forma de spirala atunci foarte posibil sa fie Spirorbid Worms (cauta pe google poze cu ei ca sa ii compari). Sunt niste viermi care isi construiesc un tub alb, sunt inofensivi si se hranesc cu chestii din apa. Ii poti razui de pe geam dar sunt sanse sa apara iar in ceva timp daca nu ai corali cu care sa concureze pentru hrana.
In ultima poza par a fi Collonista snail (google pt poze si compara cochiliile), sunt inofensivi, ies numai noaptea, mananca microalge (putine) si nu se fac mai mari de atat. Probabil ies din apa in cautare de alge. Nu o sa poti sa ii scoti pe toti pentru ca ziua stau in piatra, poti sa reduci populatia dar se vor multiplica cat timp gasesc de mancare.
Mi se umpluse la un moment dat spatele de viermi (spirorbis) dar i-am curatat. Tot apar dar ii razui tot timpul.
Melcii intr-adevar par a fi collonista snails - multumesc pentru identificare. Ma bucur ca nu e ceva nasol
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:O parte tine-i pentru mine, te rog. Cand mai trec pe la mama, imi spui pretul si o rezolvam
Hahaaa! Ce pret?? Eu vreau sa scap de ei si dumneavoastra ma intrebati de pret?  Vi-i dau pe toti  GRATIS! Imi spuneti cand si vi-i aduc!
Dar acum pe bune... Nu e nasol ca sunt asa multi???
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Noroc cu melcii, ca ti-am vazut si noi acvariul. Ai o bijuterie acolo, de ce-l tii ascuns privirilor?
Nu il tin ascuns... numai ca nu am ce sa arat momentan... Este la inceput.
Dar sincer... Sunt melci peste tot dupa blackout... Mi s-a parut contrastul prea mare intre normal si acum cand am inchis lumina... E ok sa fie asa multi?? Ce fac cu ei??  )
|
 |
|
|
|
Si melci pe afara...
|
 |
|
|
|
Inca o poza
|
 |
|
|
|
De cateva zile au inceput sa apara ceva ciano si am decis astazi dimineata sa inchid lumina complet pentru a vedea ce se intampla.
Seara cand am ajuns acasa am aprins lumina si am observat ca acvariul este plin de pui de melc peste tot! Cred ca sunt cateva sute! Inclusiv pe pietre.. chiar si pe sticla in afara apei...
Sa ii curat curat cu magnetul? Sa mai arunc din ei?
|
 |
|
|
|
Ma bucur ca i-am gasit o casa si un stapan bun!
|
 |
|
|
|
Se poate inchide, multumesc!
|
 |
|
|
|
Eu sunt plecat pana luni din Bucuresti.
Daca nu rezolvi pana atunci te ajut eu.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:In speranta ca nu citeste Koala topicul, il vreau eu
In regula. Rezervat dlui. Dan.
|
 |
|
|
|
Nu il vrea nimeni?
|
 |
|
|
|
Am vazut in descrierea multor corali ca prefera kH intre 8 si 12... sa incerc sa ma duc undeva la 10 in cateva zile?
|
 |
|
|
|
In regula.
Dauneaza cuiva kH-ul asta mic? Pesti sau corali?
|
 |
|
|
|
Multumesc!
Incerc diseara. O sa cresc treptat si vad ce se intampla. Se modifica cumva alte valori odata cu cresterea alcalinitatii?
|
 |
|
|
aurecj wrote:Cea mai simpla metoda este cea cu bicarbonat de sodiu. Cauta pe forum, ca a fost explicat de multe ori modul in care poti face asta.
O alta metoda este sa-ti cumperi ceva kH buffer, dar in principiu este/face acelasi lucru ca si bicarbonatul: este un praf ce se amesteca intr-o anumita cantitate intr-un anumit voum de apa de osmoza si din solutia rezultata se adauga in acvariu in functie de volumul acestuia si de necesar, dar in asa fel incat sa nu depaseasca 1dKh pe zi.
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Salut tuturor,
Ieri seara am facut ceva teste de apa si am observat ca valoarea kH-ului este 6...
Restul valorilor ar fi:
NO2 - 0
NO3 - 5ppm
PH - 8
Ca - 500
Ma puteti sfatui cum sa cresc corect aceasta valoare?
P.S.
Acvariul este un Red Sea Reefer 250 (244 litri total bazin + sump)
|
 |
|
|
Ar mai fi si http://www.echipamenteacvarii.ro
Am luat de la el o gramada de echipamente, inclusiv acvariul (Red Sea Reefer 250).
Recomand!
by koala: Am adaugat la lista de pe prima pagina.
|
 |
|
|