Super tari pestii astia, Gibbiceps. Sa-ti povestesc ceva , chiar daca sunt putin offtopic. Am tinut unul, impreuna cu o pereche de cichlidae americane (cichlasoma nigrofasciatum). Il vedeam f rar prin acvariu, statea mai mereu ascuns dupa pietre. Intr-o zi am aruncat o pastiluta de spirulina, pe care au "atacat-o" toti 3 pestii deodata

. Gibbiceps-ul s-a pus pe ea, incercand s-o protejeze si sa ramana doar pentru el, in timp ce Nigro dadeau tarcoale in jurul lui si cateodata se repezeau sa-l ciupeasca, incercand sa-l inlature. Si acum partea care m-a lasat masca:

Dupa ce a rabadat pret de cateva minute ciupiturile celor 2 nigro, sanitarul a facut o miscare brusca intr-o laterala si cu ajutorul tzepilor de langa branhii s-a infipt efectiv in abdomenul unuia dintre nigro. A ramas asa cateva secunde, timp in care nigro alerga de nebun prin acvariu incercand sa scape de lighioana de Gibbiceps
Asa ca daca pestele mic nu reuseste sa-l inghita pe cel mare, cel putzin il inteapa :-) Btw, ca si comparatie, Nigro avea cam 10 cm iar Gibbiceps avea 4-5cm.
....ah o singura dilema am si in ziua de azi, nu sunt f sigur daca era Gibbiceps sau Plecco...un vecin care se pricepe ceva mai bine ca mine la specii de pesti zicea ca-i plecco...eu zic sia cum ca-i gibbiceps