mane wrote:Mie mi se pare cu tu incerci sa pari interesant.
Oricum modific anuntul: Donez Cichlasoma Octofasciatum pentru chitron si Jack Dempsey pentru orice alt doritor.
Nu tati, noi p`acilica preferam sa se treaca denumirea in latina dintr-un singur motiv....denumirile populare creaza confuzii. Specii determinate, denumite latineste pot avea denumiri confuze la modul popular

.
Daca vroiai sa fi jmecher, te spargeai in figuri si ii spuneai supeior ca C. octofasciatuam se numea by the way(americane`) pe vremuri si Cichlasoma biocellatum...si atunci ne umpleai de respect....asa ai esuat in lipsa de bun simt fata de chitronescu`

.
Sa stii ca nentu`chitron e un tip interesant in felul lui (aici ai bunghit-o)

dar nu in sensul peiorativ pe care-l intuiesti tu.
Are el pacatele lui (ca noi toti) da la
Jack te bate la

, la greu. Nu de alta da a fost printre aia primii care i-a introdus si reprodus la greu in Romanica, din vremuri imemoriabile...
Acum ca sa revenim la denumirile latinesti versus alea americane:
Ca sa iti dau un exemplu asa pe intelesu` lu` matale si sa nu crezi ca are cineva ceva cu tine.... Vine unu` si zice, ca sa iti dau un exemplu, mai la indemana: mi-am luat niste
cardinal tetra....pai cardinalii sunt una , tetra sunt alta si de fapt
iera vorba ca sa ti-o spun tot pe
popularde
neste neoni.
Capisci?
P.S. Inca ceva ...la 19 postari macar un pic de respect, nu ar strica.
Stii de ce ?
Pai daca scri la fel ...la a 21...zbori catre un alt forum mult mai liber, mai democrat, mai uscat, mai curat...mai entuziast si ne iei la ....bip din ipostaza de membru acolo

.
Sanatate si ia-o ca pe un prim avertisment
P.P.S. Ti-am mai sters un topic deschis aiurea la rubrica de vanzari in care-l facei cu ou si cu otet pe om pentru ca te intreba daca iti e greu sa folosesti o denumire universal acceptata , cea in latina. NU am vrut sa fac tambalau si am sters sec dicutia, fara alte remarci. Ar fi trebuit sa apreciezi. In fond tu ce vrei sa faci la rubrica vanzari...sa vinzi sau sa faci tambalau pentru ca cineva ti-a facut o sugestie de bun simt?
Ca sa nu mai existe discutii sugerez sa foloseasca pm-ul cei interesati de cumpararea pestilor.