[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nimeni
Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Sa fie cum or fi.... Limba "gimnastica" functioneaza oriunde ;) Sa fie "ceva de aratat".....
Ps: de parca noi întelegeam ceva din explicatii la filmuletele chinezului cu sump-ul?
In doua saptamani zici.....? (asta daca nu mai pleci iar pe undeva =)) )
Rabdare este destula nu-i bai. ;)
Finally..... !
Mi s-au cam lungit urechile dupa topicul asta...
Nu sunt carcotas ptr ca inteleg efortul din spate, dar m-a mancat in cur sa deschid gura prea devreme si au inceput unii sa imi ceara socoteala mai in gluma, mai in serios, pe motiv de "blana ursului".
Repet: un video "explicativ".... axat mai mult pe partea de setari/functionabilitate si scurta prezentare de componente face mai mult decat 10 pagini de forum cu intrebari ;)
Stiu ca e greu cu timpul dar am motivele mele sa spun asta. In rest, astept cu nerabdare discutiile si dezbaterile ;)
Mult succes
Iar eu completez la cele scrise de colegi mai sus: Momentan, WTS sunt singurii din tara care pot sa iti ofere o solutie la problema ta, Asa ca apeleaza cu incredere.
Sfat suplimentar : nu ar fi rau sa iti faci o analiza completa la sursa de apa la un laborator specializat. Astfel vezi clar ce contine apa si cauza duritatii pe un anumit component ;)
Cat despre osmoza: tot de la wts vei cumpara: au cele mai bine preturi si tot acolo gasesti consumabile si eventuale piese de schimb.
Bine, hai sa fiu scurt: NU TREBUIE SA CARI FILTRELE NICAIERI!
Eventual maxim odata pe an golesti si apa din filtru si clatesti matrixul. Tu nu ai citit pe DCR cand iti spuneau ca: LA MATERIALUL BIO NU SE UMBLA.?
colmatarea care ti se pare tie si debitul mic e din cauza furtunelor. Iar daca te preocupa mizeria care se aduna in canistra filtrului.... citeste de pe net despre MULM si beneficiile lui ;)
Cat despre "matse" stai linistit ca la tine inca este bine.
Hai sa iti zic o treaba: marti chiar am fost la tipul caruia i am vandut Eheimul si l- am ajutat sa faca mentenanta ptr prima data dupa 6 luni.
Are acvariu de 660litri net si tine 15 discusi din 25.decembrie. I-a luat la 7cm si acum au 15.... Nu asta e important ci "ritmul de crestere" : baga mixtura in ei de sparge, plus tetra si artemie.
Deci: dupa 6 luni omul ma astepta cu galeti lighene furtune... Eu m-am dus cu o sufa de aia de curatat furtunele in buzunar si atat. Operatiunea de curatat 2180 a durat 10 minute: am oprit filtrul, am desurubat dopurile la IN si OUT, am bagat peria pe acolo si am curatat furtunele fara sa le demontez, am dat drumu la filtru cateva secunde ca sa traga/arunce mizeria, am oprit filtrul, l-am desfacut, i-am cerut tipului chestia aia de plastic, cuva neagra care o pui sub capul filtrului sa nu curga apa. L- am trimis la baie sa spele rotorul si ce e pe acolo incalzitor etc.... Eu am revenit cu cu a respectiva, am luat primul compartiment cu burete albastru: iar la baie si cu jetul pe el.... Am scos primul cos de siporax si i-am schimbat perlonul cu unul nou. Intre timp tipul era uimit ca: asa usor? A revenit cu capul filtrului si buretele, le-am montat si am dat drumu la filtru! Si gata "backwash-ul" ;)

El in paralel mai are un 2028 la care are legat redactorul de Co2.... acolo a fost de treaba nu gluma.
Ce voiam sa iti zic cu asta: mentenanta este usoara la 2180 plus ca nu ai de ce sa umbli la cosurile de Matrix! Tie 24 litri matrix iti sunt suficienti.
Singurul lucru care trebuie sa il faci la filtrele tale este sa anulezi cate un IN la fiecare. In felul acesta amorsarea e mai usoara si filtrul lucreaza cum trebuie. Daca unu din cele 2 IN nu este la acelasi nivel de aspersie cu celalalt..... apa este trasa doar prin unul. Eu am luat un set de robineti Eheim, am taiat o bucata de furtun mai scurta am montato normal pe capul ala de prindere ce 3 furtune si in partea cealalta am pus robinetul pe inchis. Astfel circuitul apei e ok.
Tu cu doua incalzitoare de 500 tii lejer apa acum la 30.... Dar ce te faci cand vei folosi Hydor? Ca alea au 300W si nu poti monta decat unul... iar debitul cu care trece apa.... Nu are timp sa o înc?lzeasc? oricât m-ai convinge tu.
Asa ca... ma repet din nou: stai linistit cu ce ai acum ca e destul de ok..... Nu iti complica viata inutil, si-au complicat altii viata inaintea ta, iar acum scriu "epistole" ;)
Bre... ai apa cam tulbure, ai masurat fosfatii? Sa nu fie de la ei. In rest, am vazut ca il asteptai de la 5 sa vina =))
Salut si bine ai "revenit".
O simpla parere: uita de filtru sau uita de siporax! Stiu ca iti plac chestiile supertehnologizate dar..... ce vrei tu e imposibil si da dureri de cap.
Functia respectiva pare "frumoasa" dar.... Nu isi are locul la acvariul cu discusi!
In afara de asta: NU AI PREFILTRARE! Tu ai vazut cat de poros este Siporaxul? In cat timp crezi ca se colmateaza definitiv? Estimeaz? eu: intr-o luna.
Daca nu folosesti nisip, filtrul respectiv nu e bun de nimic. Iar nisip iti trebuie minim 50kg.... ca sa compensezi necesitatile acvariului tau. Iti stiu so scvariul si pestii.

Functia de prespalare este ca la filtrele lui Catalin de le foloseste la koi, numai ca acolo se folosesc niste bile SFERICE care nu sunt casante ca Siporaxul si care nu se faramiteaza.
Vrei sa vezi ce se intampla cu Siporaxul in filtrul de nisip? Ia 1litru, punem intr un saculet si bagal in masina de spalat ;)
Altceva: ziceai de incalzitor Hydor.... are teava de 16/22.... Nu vreau sa imi închipui cum trec 4/6000 litri de apa pe acolo.... Pot compara doar cu jetul unui hidrant!

In locul tau.... as tine 2 filtre 2180 si gata. Asta in caz ca nu ai inteles ca la 1000Lt sumpul este "musai"....
Exceptând consumul de curent de care zicea Dragos.... clatirea respectiva nu te scapa nici de schimbul de apa nici de nimic.
Daca tot tii neaparat sa folosesti monstrul ala.... cauta Kaldnes K1 cumpara 25-40 litri si il folosesti.
De amortizat nu amortizezi nimic, din contra: faci doar cheltuieli suplimentare.
Am vazut la cineva un filtru de nisip, il folosea la un acvariu de 1500litri, era cam scump deoarece era scula profil nu de piscina (gandestete ca piscina filtreaza apa curata si parametrii care trebuiesc tinuti sub control afecteaza eventual pielea nu viata pestilor) deci ziceam ca eram tentat si eu sa il folosesc dar dupa ce am analizat toate aspectele..... ce ma linistit definitiv a fost ZGOMOTUL. Ai auzit vreodata cum face o pompa de hidrofor? Gândeste-te ca asta face asa 24/24.... 365.zile pe an!

Dar.... succes in proiectul tau

LE: am recitit si am vazut ca e vorba de Matrix... E cam aceeasi treaba.
Cat despre folosirea lor la acvariu... de ce crezi ca NU le foloseste lumea? In piscicultura da se folosesc, dar costa cat 4 Eheim-uri un singur filtru ;)
All de 2180: Am avut si eu 2.... Dar am dat doar 840 pe ele ;) si tare m-am bucurat când am reusit sa le dau cu 600 pe amândou?.... iar unul dintre ele era nefolosit. Asta asa ca fapt divers... Si le am vandut aici in Finlanda, asta referitor la ideea ta de "amortizare": nu ai sa gasesti pe multi dispusi sa iti dea 20 mil pe un filtru uzat.... Cei care au acvariu mari.... isi fac sump, isi cumpara o pompa Jebao de 12.000 cu debit reglabil la 100 euro si au terminat cu filtrarea.....

Smf in ele diacritic... si autocorect )))
Blue14 wrote:Daca sunt putine si aveai po4 clar nu era 0....
De i nu ai fosfatii!
Succes cu bazinul si cu crescutul fosfatiilor pentru scaderea nitritiilor!
Intr-un timp bagam jbl carbon ultraactiv si nu mi se faceau alge, are asta vreo legatura cu algele sau asa mi se parea?

Mai Blue14: esti tu simpatic, dar.... am o rugaminte MARE: da-i in PLM de fosfati... abtine-te, macar in topicul asta! M-ai capiat de cap frate!
um02122 wrote:Pana si eu stiam ca T8 - din trecutul glorios al acvaristicii.

Nimeni, eu am crezut ca intrebi de alte dimensiuni, ma gandeam ca de asta n-ai primit raspuns.

E simplu sa masori fara ruleta: distanta dintre varful degetelor mijlocii cu mainile intinse in laterale e aproximativ aceeasi cu inaltimea. De la un deget mijlociu la stern (in mijlocul pieptului) e jumatate din inaltime.

Apoi daca ai o bucata de sfoara afli cat inseamna 60cm, 90cm etc.

Acvariul acela este mai degraba un pentagon de colt, decat un triunghi.

"Sofisticatule..." ;) Tu chiar vrei sa nu mai posteze don`soara? Bagi in ceatza cu "asa explicatii" ;)

Ps: si eu stiu ca este pentagon "dar"... e mai usor sa ii spun omului despre triunghi (sa stie despre ce vorbesc) Eu ceream dimensiuni, deoarece pot sa ii calculez volumul... si de acolo "restul".
Ps2: mai simplu decat treaba cu X ori Y minus Z... plus 2 degete etc.....: Un paghet de tigari are 8,5cm.... =))
Eu personal masor cu "mana": distanta dintre extremitatile degetului mare si cel mic este de +-20/23cm.... Iau o medie de 20 si gata, iese "din ochi".
Aici (in topicul acesta) insa problema e alta: banuiesc ca vrea sa ii intreaca pe Batman si Koala la una din "calitatile lor extreme", sau mai simplu: "`Muieti is posmagii???"

Eu unul.... zic: "Roger and.... OUT"
kirucd wrote:Nu, tocmai ca nu e asa. Pentru ca intre 0,02 si 0,1 nu e o diferenta mare, vorbim de numere mici,
dar in bazin e foarte mult.

Uite asa.... "ai bagat stresu` in Batman" ;)
dan.pavelescu wrote:Sa nu uit: mi-a tras niste roca uscata de nota 10 pentru viitorul acvariu, pun marti poze

Acela fiind "noul Scaper"? =))=))=)) Pai nu ziceai bre ca esti "la regim" si o dai pe verdeturi?
Am fost "carcotas" la inceput... Acum, pot spune ca imi place!

Suportul e lampa chiar este ok: se contopeste cu decorul, iar scopul acvariului/mobilierului parca asta era, nu?
O rugaminte insa: ai "uitat" sa pui o poza si cu partea de sump ;) Sunt curios cum te-ai descurcat acolo.... deoarece in ultimul timp "ai intrebat putin".... dar se vede ca "ai citit mult". Succes in continuare!
Intentia mea.... nu a fost cea pe care ai reusit tu sa o concluzionezi... dar trec peste asta si iti dau "o explicatie scurta":

Ieri cand "am repetat" intrebarea.... tocmai venisem de la un client, client care dorea 10 discusi....
Intrebat "telefonic" despre:
- volumul acvariului? raspunsul a fost: Aaaaa, are 350litri... nu-i problema!
- filtru? R: Am EHEIM.....
- temperatura apa? 30 grade, am incalzitor de 300W....
Buuun.... bat un drum de 300km si la fata locului cand ajung..... ghici?

Cer omului o ruleta... nu avea, a fost bun un metru de croitorie ;) Masor: 120cm lungime x 40cm latime x.... 40cm inaltime. Inaltime din care,la fel ca la tine, apa era cu 5cm mai jos.(deci cam 35cm "reali")
Nu mai spun de cei 8cm de nisip....
Zic: "Pai bine domle... acvariul asta, are "tras de par" 168L.... fara sa mai pun la socoteala backgroundul 3D... ce facem acum??? Omul... ca stai sa vezi... ca asa mi-a zis la magazin, etc

Pun testerul in apa.... 27grade! ???? Raspuns: Aaaaa, pai am scos incalzitorul ca "sfaraia". Ma uit, era logic sa sfaraie un incalzitor care sta 10cm afara din apa (datorita lungimii). Ii explic ca "poate fi pus si culcat" pana il schimba cu unul mai mic... daca tot tine neaparat sa aiba incalzitorul drept.
Ma uit inauntru: apa cristal.... Logic: avea doar 3 scalari...
Ma uit la filtru.... intradevar, "era EHEIM"... numai ca era un filtru INTERN Eheim 2012, practic o bucata de burete cu un motoras.... Dar omul "era mandru" avea filtru!

Acum, te intreb pe tine: in conditiile relatate mai sus.... pot trai linistiti 10 discusi? Pe baza informatiilor date.... DA. Pe baza "constatarilor" la fata locului... NU!

De aceea am "insistat" cu dimensiunile. Uneori socoteala de acasa nu tine cu aia din targ.... Iar ceea ce ai impresia ca stii.... poate fi "usor ireal" datorita unor imprejuari nedefinite ;)

Sa revenim la tine: ai un acvariu "triunghi"... de 200L (dupa cum afirmi)... ai achizitionat 120W lumina... (dupa lungimea tuburilor am inteles ca "undeva" ai o lungime de 120cm la acvariu).... Acesti 120 de watti pot fi multi... sau pot fi la fel de bine "putini".... ca tot spuneai ca doresti plante.
Cand ai sa citesti articolul referitor la lumina unui acvariu plantat si ai sa vezi acolo "raportul Watti-lor / litru"... ai sa tragi o concluzie singura daca ai destula lumina. Asta bineanteles, in functie de plantele pe care ti le doresti pe viitor.

In plus: daca ai fi intrebat "despre neoane".... poate multi colegi iti spuneau ca este mai bine sa iti indrepti atentia catre neoane T5: cele T8 "uneori, pot fi depasite". (Sunt insa colegi care sustin in continuare teoria neoanelor T8 Osram.... cu rezultate bune, dar ei au ceva experienta acumulata in timp. Si deja este alta polemica inutila.)

In afara de asta: neoanele T8 sunt mari, ocupa spatiu, te limiteaza la anumite chestii. Daca luai T5 scapai de "starter" si pozitionarea lui + riscul de curentare (umezeala etc)... T5-urile au drosere/balasturi electronice, mai au in plus posibilitatea de a pune "cate doua" neoane pe un singur balast. Deci iarasi: "economie spatiu" = posibilitate de montare a mai multor neoane. ;)

Ca tot vorbim de montaj: sunt "curios" cum le-ai dispus neoanele.... si cum ai reusit sa acoperi toata suprafata unui acvariu triunghiular (cea mai mare hiba a acestor tipuri de acvarii).

In caz ca ai nevoie de sugestii... uite aici una (cu neoane "mai scurte" dar "mai multe".... si care intradevar iti acopera tot acvariul):

image

Nu imi apartine ideea, este "impumutata/furata" de la un coleg forumist care construieste capace si... care a gasit solutia ptr "lipsa luminii in coltul acvariului"... Sper sa iti foloseasca.

Scuze ptr "povestea" de mai sus-... nu are legatura cu tine dar, uneori este bine de invatat din greselile altora.... pana ajungi sa le faci chiar tu!
Ps: articolul despre lumina, bun de citit: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/23751.page

Mai multe articole ajutatoare gasesti in sectiunea de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

Succes.....
kirucd wrote:In '72 Nokia nu facea telefoane mobile

True! in `72 renii deja faceau Nokia DX200 ;) Trecusera deja de "etapa": cizme de cauciuc ;)
=)) DIMENSIUNI LA ACVARIU?

Tu poate nu "intelegi" sau.... poate "nu vrei sa intelegi" faptul ca: sfaturile care le doresti "pe viitor" sunt legate de anumiti factori, iar unul dintre ei este dimensiunea acvariului, in felul asta te putem ajuta si iti calculam volumul de apa pe care il ai,
- in felul asta (stiind lungimea de exemplu) te putem sfatui asupra neoanelor/luminii etc
- in felul acesta (stiind volumul de apa) te putem sfatui asupra numarului de pesti care sa ii introduci in acvariu
- in felul acesta (stiind volumul de apa) te putem sfatui asupra sistemului de filtrare pe care trebuie sa il adopti....

Dat fiind ca tu vorbesti de ale tale.... iar noi/eu de ale noastre... nu imi ramane decat sa iti urez "O zi buna"...
Iar data viitoare cand vei cere sfaturi si nu primesti raspunsuri.... sa nu intrebi: nimeni nu ma ajuta?

Multe succesuri in continuare...
Sa nu uiti sa faci un video "demonstrativ" cand il ai pe mana ;) Eu asta asteptam....
Ceva noutati?
Voi faceti omul sa isi schimbe nick-ul....
Blue14 wrote:.....de atunci m-am maturizat .....

Iti dai seama de cate postari continui sa fii "off-topic" la TOPICUL: SALTY-BAT?

Mai am putin si "ajung sa iti cunosc toata familia"... sau, sa imi doresc lucrul asta, deoarece "imi sunt asa de familiari....." ;) Toata ziua aud/citesc despre ei.
Dimensiuni?

Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Go to: