| Message |
|
|
Blue14 wrote:  Acum am aflat si eu!
"Miezul" stie tot.... ;) Apoi, apoi isi da seama ca "nu stie nimic". Cam asa si cu informatiile de care zicea Mugurel. Eu raman la ideea ca "la practica e greu cu tine", Bubule ;)
|
 |
|
|
BratuAlexandra wrote:trebuie sa caut o rigla...
Mai bine cauta o ruleta. Din poza pusa de tine estimez dimensiunile: 70cm lateralele si 50cm geamul frontal....
|
 |
|
|
Blue14 wrote:Acvariul cu piatra este stabil doar ca salinitatea de 1.020, daca e schimb apa in ala, pun lampa si pompa de valuri si ma apuc de restartat acvariu me, arunc tot ce insemna piatra, apa, nisip si il curat bine apoi imi iau piatra vie (am deja 2 kg de piatra vie ciclata in bazinul ala si as mai lua inca 2, faca quasce-ul frumos plus bacterii si piatra vie si in 2 saptamani sper sa pot muta la loc pestii si coralii!
Cu "teoria"... mereu ai stat bine! Cu "practica" e mai nasol/greu la tine! Iar partea inrosita... sunt "expresii" care nu le-am inteles. Deci si la gramatica/scris mai ai de umblat ;) Dar asta stii deja.
Spor in continuare cu proiectul....
|
 |
|
|
um02122:  +1000000000000000000000000000000000 la cele spuse ;)
|
 |
|
|
............ Google: Argulus - Lernea!......
L.E. Un link de ajutor, cu conditia sa intelegi engleza http://www.koicrisis.com/symptoms/body.html#.VVe7vvmqpBc
Ai poze si poti indentifica usor corespondentul de pe pestii tai.
Albastrul de metil....  Iaz 13MII LITRI.... ;)
Sfat: degeaba "tratezi pacientul" daca nu INLATURI CAUZA. Pe scurt: poti scoate pestii si sa ii tratezi, dar odata reintrodusi in "mediu" (iaz) intalnind aceleasi conditii ca inainte... boala reapare.
In fond... iazul este "gazda" problemei tale.... Deci in paralel cu tratarea pestilor, cauta sa indentifici si sursa problemelor. Eu unul... in locul tau, as incepe DE LA FILTRARE. Succes
|
 |
|
|
|
O amintire frumoasa... Sa il stapanesti sanatos! ;)
|
 |
|
|
 Cand iti "arde buza"... stii cum le gasesti? Imediat! ;)
|
 |
|
|
Am mai vazut "unul" pe FB... "disperat" dupa asasini.....  O fi acelasi?
Dar... ma intreb: unii chiar nu citesc DELOC rubrica de vanzari? Spun asta ptr ca eu unul.... sunt "satul" (la figurat) de cate ori citesc anunturile Alexandrei cu "vand melci asasini - tetra discus& etc"....
Oare e mai usor sa scrii in topicul propriu ca vrei melci sau.... sa dai un search?
Uite, suna aici, e din Colentina:
Vand melci asasini - 2 lei buc sau 12 buc - 20 lei.
Accept si diferite schimburi.
Astept PM sau telefon 0721225177
Sau suna la Alexandra si intreaba daca mai are de vanzare (din cate stiu avea permanent) tel 0721.900.961
|
 |
|
|
IwaGumiGUY wrote: Deci de tine pomenea mai devreme colegul Humbert ?
Ceva legat de un PH acid si cine stie ...
Nu, colegul "initial"... cel care a descoperit "hiba" la furtune si care ne-a dat tuturor rezolvarea (scapand pe multi de dureri de cap) a fost/este Marian.... (1234/4321) E meritul lui ca a dibuit problema.
La tine... legat de pH.... intreb:
- Cat CO2 bagi in reactor?
- Ce material folosesti in filtrul casnic ca sa sparga bulele?
- Ai spus ca "ai mai multe filtre"... ai mai multe legate in acelasi timp sau ai avut mai multe tipuri de filtre dealungul timpului? Daca ai 2 filtre separate in acelasi timp legate la acvariu.... adica unul cu "reactor Co2" si unul "fara".... pe care teava de OUT, a carui filtru ies bulele? RECITIT POSTARILE TALE... LAMURIT.
Eu unul inclin sa cred ca ceea ce vezi tu este Co2 nedizolvat sau.... verifica "stutzul" de la partea de jos si mai infileteaza-l o tura, usor...
Asta e rezolvarea...
Acel cot, pe care vine furtunul pe partea de jos a canistrei, se ataseaza de canistra prin infiletare... si are in capul lui o garnitura. Este posibil ca la curatat/manevrat... sa fi desfacut o juma` de tura si sa slabeasca garnitura... astfel prinde aer ;)
|
 |
|
|
kirucd wrote: to the club Sebi
Greu Dragos.... stii bine "de cand ma coiesc"... vorba liliacului.
Oricum, tot cel oval ramane, tot "coloane" si tot bengalezi ;) Sa vedem ce ne rezerva viitorul, "toamna se numara bobocii" ;)
|
 |
|
|
um02122 wrote:Draga Elven, Nimeni din Helsinki nu iti da dreptate
Si poze:....
Mno.... e timpul sa "imi inghit cuvinte"  Dat fiind ca am vazut pozele... zic: "amice, ai o problema"
Standul de jos NU se dezansambleaza, rama de sus de la avariu NU se dezansambleaza....
Dat fiind inaltimea de 70 a suportului... greu sa il bagi in masina cu bancheta pusa. Nu mai retin cat e acvariul inalt... dar nu cred ca intra din cauza latimii proprii (a acvariului).
Apoi am vazut pe net pozele cu masina ta ;) Merge!!!!!
Pui acvariul primul in masina (prin portbagaj).... cu "fundul" catre scaunul soferului si partea "bombata" in sus.... Operatiunea este "simpla" daca se face in 2: acvariul intra "pe lungime" in masina pana ajunge pe bancheta, apoi il virezi in pozitia dorita ;) Adica "pe romaneste": pui ceva de protectie pe bancheta rabatata, il iei in brate cu partea "bombata" in sus.... impreuna cu "ajutorul"... il bagi prin portbagaj pana ajunge un colt pe bancheta... apoi unul din voi 2 merge la portiera (in timp ce celalalt tine de capatul ramas suspendat in aer ;) ) si il trage catre laterala dorita in timp ce individul ramas la portbagaj il "vireaza" ca sa ajunga tot pe bancheta  ) Gura acvariului fiind libera catre portbagaj... pui un pad pe sticla si pui restul de acareturi in el... App: buna osmoza ;) am una la fel cu 4 stagii, configuratia respectiva scoate 100Gal / 24h ...
Apoi.... apoi te rogi la "barbosul" sa iti incapa standul pe latimea masinii... (100cm) si pe "lungimea" de 70cm.... adica pana in acvariu. Dat fiind ca este lat de 40... nu o sa ai probleme cu geamul si nici cu vizibilitatea....
Apoi... urmeaza sumpul: daca poti si ai loc.... il asiguri in interiorul "cutiei" standului" scotand usile standului inainte de a il pune in portbagaj cu fata (gaura) in sus... daca nu: "Poftiti in dreapta, la sofer", ca si asa e mic si ingust  )
Preventiv ia cu tine niste paturi (material textil) sau Pad/Isopren sau bucati de polistiren ("Just in case").... In rest: Drumuri line si multa rabdare.
Nu te chinui cu ventuze la latimea de 1m... mai mult te incurca. Succes
|
 |
|
|
|
Bre Dane.... acu` gata: TE URASC!
Ce metri cubi de plywood.... nimic! Fiti`ar bengaliii sa iti fie!....
Auzi la el "Nu fac poze ca e mizerie"... tace malc si nu zice nimic de pesti!!!!!!
Ps: frumosi "rau" cardinalii.... din cauza lor imi fac acvariu....
|
 |
|
|
Blue14 wrote:Astea sunt niste prostioare, uitati ce scrie varul tatalui meu despre tatal lui (faratele bunicului meu)
"BAI" frate..... Eu nu inteleg o treaba: DE CE DRACU`, MEREU VII CU EXPLICATII SI MOTIVATII (mereu off-topic si total in afara subiectului) ASTEA SERVIND "DREPT SCUZA"... IN LOC SA TACI SI SA ADOPTI UNA DIN CELE DOUA VARIANTE DE MAI JOS:
1- ORI TACI... SI IGNORI "AVERTISMENTUL" "ATENTIONAREA" COLEGILOR.... NEBAGAND IN SEAMA CE SPUN....
2- ORI "TACI".... SI ITI CORECTEZI IN TIMP GRESELILE!
Asta nu inteleg eu la tine.... Mereu tre` sa fii cu motz.... Tu chiar nu ai observat sau nu ai capacitatea sa sesizezi "ironiile fine" ale colegilor forumisti? Eu tind catre a2a varianta, dat fiind varsta ta.... dar iti spun un lucru: "Nu tot ce zboara se mananca"... iar asta o stiu cam toti colegii in afara de tine! Asta vis-a-vis de "povestile" si divagatiile tale.
Si ca sa ti-o spun franc: poate nu ai inteles.... dar PE MULTI dintre forumisti.... NU II INTERESEAZA: "mosia/terenul tatalui".... "Fiat-ul mamei".... "Cabinetul bunicii"....
Faptul ca tu esti simpatic tuturor si esti acceptat de comunitate "asa cum esti".... nu implica si obligatia cuiva de a asculta mereu "povesti off-topic" despre viata particulara. Iar sfaturile date in privinta scrierii - gramaticii si tot restul.... sunt in interesul tau! Ar trebui sa le iei in considerare... nu sa oferi scuze si explicatii!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Dan ti-a dat o "rezolvare" rapida la problema ta: melcii! Nimic mai mult ;)
In rest.... referitor la Botia: http://en.wikipedia.org/wiki/Clown_loach sau http://www.seriouslyfish.com/species/chromobotia-macracanthus/
- " It originates in inland waters in Indonesia on the islands of Sumatra and Borneo", deci nu au nici o treaba cu Amazonul sau caracteristicile respective de habitat ;)
- "macracanthus is found in riverine environments it is able to cope with good flow rates of water in the aquaria".... curentul de apa puternic NU este pe placul discusilor ;)
- "Appears to be chiefly carnivorous they will also eat vegetative matter if available!... dat fiind faptul ca "le place melcii"... de ce nu le-ar place si mucusul discusilor?
- "In captivity it’s a largely unfussy feeders but must be offered a varied diet comprising quality dried products, live or frozen bloodworm, Tubifex, Artemia, etc., plus fresh fruit and vegetables such as cucumber, melon, blanched spinach, or courgette.Home-made foods using a mixture of natural ingredients and bound with gelatin are also highly recommended" Prin pasajul acesta... poti intelege faptul ca Botia devin "participanti la masa" sau mai bine zis: principalii opozanti la impartinea cantitatii de hrana la discusi. Ecuatie simpla: discusii sunt mai "sfiosi din fire" iar in momentul in care ii hranesti... masa o sa ajunga in totalitate la Botia... discusii ramanand nemancati ;)
- inca ceva: "A tank with base measurements of 180x60 cm or equivalent is the absolute minimum required to house a group, and young specimens should only be grown on in smaller aquaria if several partial water changes are conducted each week." Notiunea de "grup" si dimensiunile acvariului... ar trebui sa te lamureasca asupra "dubiilor" in privinta: "De ce nu?"....
In rest, poti sa mai citesti si singur de ce "in general" nu se tin discusii cu Botia. In schimb, ptr o urgenta de genul problemei tale.... poti "imprumuta" de la un amic acvarist un Botia juvenil ptr cateva zile/saptamani... dar in nici un caz sa nu il iei cu intentia de "permanent resident".... Spor si ape limpezi
|
 |
|
|
|
Elven..... daca iti fac si poza... si video..... cu 4 acvarii + "stand aluminiu" (ceva gen rastel).... acvarii de 120x40x50 H... manevrate de "unul singur"... care au intrat si mai intra de cate ori vreau intr-un.... Renaul Megane COUPE... crezi ca acvariul de mai sus intra intr-un combi?
@UM...... ia-ti o bormasina "mobila" (cu baterii) la tine, un set de capuri care sa se potriveasca la mai multe tipuri de suruburi.... si ai rezolvat problema. Standul se demonteaza usor: are "eurosuruburi" cu cap hexagonal si dibluri de lemn.... Strangi toate colile frumos intr-o parte.... acvariul il bagi in portbagaj... iar sumpul pe bancheta in spate. Spor.
Ps: un Juwel Rio 180 are dimensiunile acvariului care vrei tu sa il cari. Eu l-am transportat in Coupe... fara se demontez bancheta. Mentiunez ca "gura" la portbagaj are 37cm inaltime.... deci nu intra nimic mai mare bagat in portbagaj ;)
Referitor la greutate: daca are 100cm.... te complici cu ventuzele, o sa fie mult mai greu de manevrat! Ia pereche de manusi 2de piele" sau cu ceva antiderapant" pe ele... si aplici principiul fizicii.... ;) Nu mai spun faptul ca la incarcat te va ajuta "probabil" fostul proprietar....
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Bun venit!
|
 |
|
|
|
Citez : "The carbon cartridge is small and must be substituted every 2/4 months, depending on the aquarium's characteristics."....
In rest pot sa spun atat:
- principiul electrolizei: anod - catod.... un electrod generator de Co2 care.... "se consuma" (de aici citatul de mai sus)
- produs "inutil"... datorita: marimii si spatiului ocupat IN acvariu /consumabile greu de procurat, asta implica "stoc" ( deci cheltuiala in plus, bani blocati) / cost destul de mare comparativ cu ceea ce face / Cei care l-au cumparat "de curiozitate".... am vazut ca l-au pus rapid la vanzare ;)
|
 |
|
|
|
Aliexpress este "principala sursa" de achizitie a finlandezilor acvaristi.... mai ales cand este vorba de componente electronice sau Led-uri...
Transportul este gratuit pana aici, reclamatii asupra calitatii nu am vazut/citit/auzit.... iar daca ar fi fost vorba de asa ceva, cu siguranta renii semnaliau imediat
In materie de acvaristica... "strada pestelui".... in caz ca nu se gaseste pe Aliexpress ;)
|
 |
|
|