[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bulan77
Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Sumpul si tot sistemul de overflow este o banalitate dupa ce ai inteles principiul de functionare. La sump trebuie sa te gandesti ca totul trebuie sa mearga in cascada, sa dai cadere apei , sa nu aiba aceleasi dimensiuni foile de sticla din interior. Iti faci o idee cum vrei sa iti treaca apa prin medile ptr filtrate. Iar ptr overflow intern / extern trebuie sa sti ca inaltimea coloanei de apa este data de dinti piaptanului + aprox 1 cm (atat trece apa peste dinti piaptanului, iar gaurile sunt si mai banale , cauti ce fel de tank conector vrei tu si alegi ce tip de overflow faci , bean animal sau doar 2 tevi. O gaura trebuie sa fie cel mai jos -asta e full sifon , apoi faci 1 mai sus 2-3 cm asta e open sifon si a 3 poti sa o faci la acelasi nivel cu a 2a. Oricum tu vei avea teava pvc in interior , deci de acolo vei regla inaltimea tevi de siguranta.
Sper sa te ajute, oricum pe forum cat si pe youtube gasesti o gramada de exemple.
Carantina coralilor --> Nivel Profi
https://youtu.be/Kfic6nRTrxg
nu afecteaza chimia apei / corali?
Cum e tratamentul , ce cantitate etc
aici debinde de cat de bine te descurci la lucru manual
cel mai bine , dai o cautare rapida pe youtube si vezi ceva exemple , iti vei da seama imediat despre ce este vorba
Dupa cum spunea si maestru Koala , tu nu ai inteles principiul.
Nu vei avea probleme cu cantitatea de apa , in caz de pana de curent, in sump se va varsa doar apa pana cand se va dezamorsa sistemult, nu te gandi ca iti curge 50% din acvariu , asta e influentata de adancimea la care ai bagat teava prin care trece apa din display in sump, deci cu cat mai aproape de luciul apei cu atat mai putina apa va curge in sump in caz de pana de curent sau oprire a pompei de recirculare
nasol , sper sa nu ai probleme si cu restul
acolo am ramas si eu blocat , nu mai auzisem de asa ceva
eu bag kz direct in bazin , nu am vazut nici un efect negativ asupra coralilor
Face apa maronie in rest totul e ok , eu il pun noaptea , pana dimineata apa e destul de limpede
Poti folosi solutie ptr combaterea ich-ului , majoritatea folisim Kz resistant fish , in cele mai multe cazuri isi face efectul.
Poti sa ai o problema acolo din cauza prea multor pesti intr-un acvariu destul de mic

Arata foarte bine smilie
faina rama , acuma baga chinezu batran la treaba si asteptam poza finala
Salut, doresc eu magnetul tunze
Deja sunt client fidel )
CristiC wrote:Din cate vad,ai fluctuatii mari la fosfati. Ba 30,ba 50. Destul de mult dupa parerea mea. Coralii nu apreciaza fosfatul mare,dar nici scaderile bruste. Pe Seriatopore poti vedea cel mai bine lucrul asta. Apar exact simptomele astea,se desprinde tesutul pe bucati.
Fluctuatii de KH ai avut?

Pot sa confirm cele spuse, acum 3 saptamani am avut problema cu fosfati iar dupa scaderea lor acelasi tip de seriotropora isi pierde tesut. Ma asteptam sa vad la montipore simtome , dar par mai rezistente
Iti recomand sa cureti din timp algele, daca ele se descompun in acvariu intorc toti fosfati in acvariu.
Iara dati vina pe oamenii saraci )
si eu sunt multumit de Aquaforest Phosphate Minus , am folosit si ATI Phosphat Stop - isi face ok treaba dar nu are aceiasi durata de viata ca aquaforest
fain corali , fain pestani

Ai pe piatra din mijloc ceva alge sau ce falfaie acolo ?

Eu nu as face nimic sa cresc no3 , poate as baga niste hrana ptr corali

Forum Index » Profile for bulan77 » Messages posted by bulan77
Go to: