Message |
|
Pe langa Centropyge loricolus vreau sa iau si Pseudocheilinus Hexataenia. Poate sa-mi spuna cineva daca acest peste este ok? O sa am probleme cu el ?
|
 |
|
Vreau sa mai iau niste pesti si primul pe lista este Centropyge loricolus. Intrebarea mea este daca poate sa convietuiasca si cu Centropyge bispinosus ?
|
 |
|
Acestea sunt ultimele doua achizitii
Acanthurus glaucopareius(nigricans)
Acreichthys tomentosus
Ieri au fost ceva conflicte intre flavescens si nigricans,dar acum sunt mai bine.Au inceput sa se ignore,atacurile fiind din ce in ce mai rare.Ma ingrijoreaza Nigricans pentru ca inca nu a pus botul pe mancare,doar ciugule din când in când de pe pietre.
Tomentosus,momentan nu are nici o treaba cu Aiptasia.In rest este OK.
Scuze de claritatea pozelor.
|
 |
|
Frumosi coralii.
Ce steluta ai acolo, cumva Fromia milleporella ?
|
 |
|
Poate sa-mi spuna si mie cineva daca Chaetodon Auriga poate sa convietuiasca cu crevetii(Lysmata Amboinensis,Lysmata Debelius) ?
Pot sa tin 2 Chromis viridis cu 2 Chrysiptera parasema ?
|
 |
|
Am dat comanda de
-1 Acreichthys Tomentosus
si
-1 Acanthurus glaucopareius(nigricans)
Acum,sa vedem daca al meu Tomentosus va face treaba sau nu.
ddsek , o sa iau si creveti,vreo 2 dar mai incolo.
|
 |
|
Am avut deja acest peste (nigricans), dar a murit acum 3 luni cand am avut probleme in acvariu si am pierdut aproape toti pestii.
|
 |
|
ok
O sa dau comanda cred ca azi de :
-1 Acreichthys tomentosus
si
-1 Acanthurus glaucopareius(nigricans) sau Centropyge loricolus
Alga pot sa o las sau trebuie sa o elimin ?
|
 |
|
Am facut repede cu telefonul 2-3 poze.
|
 |
|
Dupa 3 saptamani de concediu,m-am intors si eu.
In afara de geamuri murdare,am gasit in acvariu un fel de alga,planta sau ce o fi care arata ca niste ciupercute verzi insirate.Nu stiu ce este si o sa dau iama in ele.
Problema este alta,cred ca ultimul coral a venit si cu aiptasia. Acum am de la mica la mare prin tot bazinul. Oare ce metoda este mai buna pentru a eradica aiptasia ?
-un Acreichthys Tomentosus
-creveti Lysmata wurdemanni
-Red Sea Aiptasia-X
|
 |
|
Imi pare rau pentru cele intamplate Ricardo.Sper ca totul va fi bine.
Acum o sa stau si eu ca pe jar din cauza ca plec azi pentru trei saptamani in vacanta(in Romania).
"forza e coraggio"
|
 |
|
Si eu cred ca este el.Multumesc pentru informatie.
Cam asta am gasit despre acest crab :
Care Level: Easy
Temperament: Semi-aggressive
Reef Compatible: With Caution
Water Conditions: 72-78° F, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, sg 1.023-1.025
Max. Size: 4"
Color Form: Tan
Diet: Carnivore
Origin: Indo-Pacific
Family: Majidae
overview
The Spider Decorator Crab, also known as Camposcia Decorator Crab or Decorator Crab, is a member of the Majidae family of spider and decorator crabs. It decorates its brown body with sponges, shells, rocks, and other items as a method of camouflage.
It is nocturnal, hunting at night. In the reef aquarium, it harvests algae, soft corals, and invertebrates to adorn its shell. This activity may cause harm to some soft corals, but in the large reef aquarium, this activity actually helps spread and propagate these same corals throughout the aquarium.
The diet of the Spider Decorator Crab should include meaty foods such as chopped fish and clams.
|
 |
|
Frumosi pesti.Iar crabul este interesant.Cum se numeste ?
|
 |
|
Frumos!
Sa ai parte de ei.
|
 |
|
Am inceput sa ridic usor alcalinitatea cu ajutorul la Red Sea Coralline GRO .
Cum momentan nu mai iau pesti,pot sa pun in bazin 2 Lysmata Amboinensis si 2 Lysmata Debelius ? Sau iese cu cearta ?
|
 |
|
Am facut si eu o serie de teste in seara asta :
-temperatura 25,1
-salinitate 1025 (refractometru)
-PH 8,19
-NO2 0 (salifert)
-NO3 1-2 (salifert)
-PO4 0,006132 (Hanna)
-Alk 6,709 (Hanna)
-Ca 420 (salifert)
-Mg 1290 (salifert)
Cred ca nu am avut niciodata asa rezultate bune la teste.  Cei trei supravietuitori,2 chromis si un flavescens sunt bine,mananca si nu mai au nimic pe ei.Acum astept pana in septembrie cand o sa cumpar din nou pesti,iar pana atunci mai plantez cate un coral.
|
 |
|
Puteti sa-mi recomandati si mie din experienta voastra niste vitamine bune pentru pesti gen Seachem Vitality,MICROBE-LIFT/ Vitamins & Amino Acids ,etc ?
|
 |
|
Puteti sa-mi spuneti si mie ce coral este acesta(denumirea lui) si cam de ce are nevoie(lumina,flow,hrana) ?
Multumesc
|
 |
|
Multumesc frumos.Deci pot sa pastrez si viermele.
Dupa ce se deschide coralul,o sa pun o poza cu el.
|
 |
|
Am cumparat azi un coral ,iar la baza pietrei pe care este prins am gasit cateva vietuitoare,un vierme si vreo trei "stelute".Sunt reef safe sau nu ?
Inca am coralul in punga la aclimatizare.
|
 |
|