| Message |
|
|
|
Ce imparteala ai facut, pana la urma?
- cati pereti interiori?
- ce distanta ai lasat?
- ce cote exacte are bazinul?... mie mi se pare ca displayul ramas nu e un cub.
|
 |
|
|
|
Salut,
Poti sa uiti de astronotus, in bazinul acela... e prea mic.
- poti sa te orientezi catre 1-2 perechi de cihlidae sud-americane...
- poti sa incerci 2 familii (1 mascul + 4-5 femele) de cichlidae africane de Malawi.
- si unele, si celelalte, pot fi tinute cu catfish.
Daca vrei neoni, ar merge un card de 20-30 bucati... + 3-4 ancistrusi... + 5-6 corydoras.
|
 |
|
|
Hehe, nu te-ai lasat!
Misto treaba, felicitari! 
|
 |
|
|
|
Userul realmode a fost debanat.
|
 |
|
|
@Dragos
Misto puriul ala... cine e?
@YDarius
Poti sa copiezi ce vrei, ca de aia ne tot sfatuim si tot postam public...
- La ce fel de manson te referi? Daca e vorba de sistemul de prindere al pompei pe geam... NU... o sa vad la fata locului cum fixez pompa, probabil cu ceva cauciuc, nu stiu inca.
- Am comandat pompa si un deflector care-mi permite sa "orientez" oleaca jetul de apa.
|
 |
|
|
Este foarte clar ca ai gandit-o bine...
- acvariul are acum "o rama" care impiedica lumina sa se "reverse" aiurea,
- privirea este atrasa catre bazin, in mod firesc... ca un tablou,
- habar nu am cum arata bazinul anterior, da' mie imi place lucrarea asta!
PS: Pozele sunt la o rezolutie destul de mica, asa ca nu se intelege mare lucru din "finetea" lucrarii. Oricum, good job! 
|
 |
|
|
Eu am facut schita asa:
- prima camera = skimmer
- peretele incepe de la o distanta de 8 cm, fata de geamul de fund
- camera a 2-a = sac cu matrix (nu sunt convins ca trebuie, da' nu vreau sa ma cert cu lumea  )
- al 2-lea perete incepe chiar de jos si se termina in dreptul gaurii unde vine pompa.
Circuitul apei se realizeaza prin pieptanul cu gauri de 100x5 mm (10-12 bucati).... apa spala skimmerul - trece apoi prin saculetul cu matrix - urca pe deasupra si este trasa de pompa.
- peretele despartitor principal (ala cu pieptan si gaura) este mai "scurt" cu 2 cm decat inaltimea peretilor acvariului (45 cm)... in caz ca se intampla ceva, apa nu are unde sa se verse.
|
 |
|
|
Ultimele modificari
- in prima camera (de la stanga, la dreapta) va veni montat skimmerul Tunze 9002
- peretele se termina la o distanta de 8 cm de fundul bazinului.
- in a 2-a camera, voi putea pune un saculet de matrix... apa vine si-l spala de pe dedesubt... trece prin el si se varsa in compartimentul 3.
- al 2-lea perete incepe de jos si se termina in dreptul axului pompei.
- pompa vine infipta in gaura aia, din camera nr.3
Pieptanul are dintii lungi de 10 cm, la interval de 5 mm ... pe o lungime totala de 15 cm (deci, am un "gol" de 100x75 mm). Sper ca e suficient pentru debitul pompei.

|
 |
|
|
Salut Radu,
- Piatra vie nu am avut... pot sa-ti ofer (cadou) un bolovan de vreo 6-700 gr. care sta degeaba la mine in acvariu.
- Chaeto - nu e pe stoc!
- Pot sa te ajut cu matrix... nu am in plus dar, daca vii cu matrix "nou" la schimb, iti dau aceeasi cantiate ("gata rodat"), din canistrele de la bazinul mare...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
De fapt, sunt fro' 15 bucati...
- adusi din Grecia si Bulgaria... similari cu cei care se gasesc pe litoralul romanesc.
- extrem de vioi si de tupeisti... nu au teama de nimic, se baga si fura tot ce pot sa prinda.
- sunt foarte utili ca si "sanitari", nu le scapa nimic din vedere.
|
 |
|
|
|
Dom'le, da! Frumos!
|
 |
|
|
Anemona asta e un mare mister pentru mine... se muta de colo-colo, la fiecare cateva zile.
- cand e "la vedere", o hranesc destul de regulat (2-3 ori/saptamana) cu bucatele de crevete, caracatita, calmar.
- acum s-a ascuns iar (a vazut-o Dragos, aseara) intr-o crevasa la care mi-e imposibil sa ajung... asa ca o sa faca iar foamea  .
- cei 2 Clarkii nu o baga in seama, deci e inutila din acest punct de vedere.
|
 |
|
|
|
Parerea mea este ca te complici inutil cu acele flanse... eu sunt adeptul solutiilor simple si comode.
1) Daca vrei sa faci sump, atunci fa-l ca la carte... cutie de overflow externa, sistem BeanAnimal cu 3 tevi, etc.
- Dragos te poate sfatui in sensul acesta,
- sumpul iti va permite sa bagi in el tot felul de "acarete" ulterioare,
- in functie de nivelul la care vrei sa ajungi cu acel bazin, sumpul iti ofera o "elasticitate" mai mare.
2) Daca vrei sa mergi pe canistra, nu ai nevoie de gauri si flanse.
- 2 litri de Matrix sunt mai mult decat suficienti pentru bazinul acela.
- bazinele mici pot fi tinute din schimburi de apa regulate... o pompa de valuri si Matrixul din canistra fac tot ce trebuie.
- daca faci decorul interior cu cap, atunci poti sa maschezi teava de la canistra intr-un colt.
Eu am folosit Seachem Aquavitro o buna bucata de timp... e o sare scumpa, dar am prins o promotie buna si mi-a convenit. Acum folosesc ATI Ocean Plus.
- la 5 litri de apa preparata (schimbul saptamanal) iti trebuie ~ 180 gr. sare,
- nu e o avere si poti sa iti permiti orice fel de sare.
|
 |
|
|
|
Ancistrusii devin "teritoriali" doar daca depun icre, iar masculul le apara... in rest, ancistrusul e un peste care nu interactioneaza cu ceilalti colocatari ai bazinului.
|
 |
|
|
Eu as mai baga si 4-5 corydoras, pentru substrat... in rest, e echilibrata alegerea ta! 
|
 |
|
|
* E clar ca lumina zilei... in loc de Valenciennea sexguttata, am cumparat Cryptocentrus leptocephalus
- si-a facut "cuib" sub o piatra si scoate capu'afara ca o gaina curioasa,
- e "cu ochii" dupa mancarea care pluteste in apa, nici nu vrea sa auda sa puna gura pe nisip
* Pomacantu' s-a integrat in grup, vine la masa si nu mai are probleme cu nimeni... sper ca nu ii tine minte pe bulangii de pesti care l-au atacat in primele zile  ...
|
 |
|
|
|
Da, o sa i se refaca aripioarele fara probleme... lasa-l singur, intr-un bazin cu apa curata si cu ceva plante.
|
 |
|
|
Vai, cat de misto e filmuletul! 
|
 |
|
|