[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

- cati pereti interiori?
- ce distanta ai lasat?
- ce cote exacte are bazinul?... mie mi se pare ca displayul ramas nu e un cub.
Salut,

Poti sa uiti de astronotus, in bazinul acela... e prea mic.

- poti sa te orientezi catre 1-2 perechi de cihlidae sud-americane...
- poti sa incerci 2 familii (1 mascul + 4-5 femele) de cichlidae africane de Malawi.
- si unele, si celelalte, pot fi tinute cu catfish.

Daca vrei neoni, ar merge un card de 20-30 bucati... + 3-4 ancistrusi... + 5-6 corydoras.
Hehe, nu te-ai lasat!
Misto treaba, felicitari!
Userul realmode a fost debanat.
@Dragos

Misto puriul ala... cine e?

@YDarius

Poti sa copiezi ce vrei, ca de aia ne tot sfatuim si tot postam public...
- La ce fel de manson te referi? Daca e vorba de sistemul de prindere al pompei pe geam... NU... o sa vad la fata locului cum fixez pompa, probabil cu ceva cauciuc, nu stiu inca.
- Am comandat pompa si un deflector care-mi permite sa "orientez" oleaca jetul de apa.
Este foarte clar ca ai gandit-o bine...

- acvariul are acum "o rama" care impiedica lumina sa se "reverse" aiurea,
- privirea este atrasa catre bazin, in mod firesc... ca un tablou,
- habar nu am cum arata bazinul anterior, da' mie imi place lucrarea asta!

PS: Pozele sunt la o rezolutie destul de mica, asa ca nu se intelege mare lucru din "finetea" lucrarii. Oricum, good job!
Eu am facut schita asa:

image

- prima camera = skimmer
- peretele incepe de la o distanta de 8 cm, fata de geamul de fund
- camera a 2-a = sac cu matrix (nu sunt convins ca trebuie, da' nu vreau sa ma cert cu lumea )
- al 2-lea perete incepe chiar de jos si se termina in dreptul gaurii unde vine pompa.

Circuitul apei se realizeaza prin pieptanul cu gauri de 100x5 mm (10-12 bucati).... apa spala skimmerul - trece apoi prin saculetul cu matrix - urca pe deasupra si este trasa de pompa.

- peretele despartitor principal (ala cu pieptan si gaura) este mai "scurt" cu 2 cm decat inaltimea peretilor acvariului (45 cm)... in caz ca se intampla ceva, apa nu are unde sa se verse.
Ultimele modificari

image

- in prima camera (de la stanga, la dreapta) va veni montat skimmerul Tunze 9002
- peretele se termina la o distanta de 8 cm de fundul bazinului.
- in a 2-a camera, voi putea pune un saculet de matrix... apa vine si-l spala de pe dedesubt... trece prin el si se varsa in compartimentul 3.
- al 2-lea perete incepe de jos si se termina in dreptul axului pompei.
- pompa vine infipta in gaura aia, din camera nr.3

Pieptanul are dintii lungi de 10 cm, la interval de 5 mm ... pe o lungime totala de 15 cm (deci, am un "gol" de 100x75 mm). Sper ca e suficient pentru debitul pompei.

image
Salut Radu,

- Piatra vie nu am avut... pot sa-ti ofer (cadou) un bolovan de vreo 6-700 gr. care sta degeaba la mine in acvariu.
- Chaeto - nu e pe stoc!
- Pot sa te ajut cu matrix... nu am in plus dar, daca vii cu matrix "nou" la schimb, iti dau aceeasi cantiate ("gata rodat"), din canistrele de la bazinul mare...
Nici mort!... acvariul cel mic e "de corali"... asta e "de pesti"!
Scoate coralii d-acolo si dup'aia poti baga ce vrei
De fapt, sunt fro' 15 bucati...

- adusi din Grecia si Bulgaria... similari cu cei care se gasesc pe litoralul romanesc.
- extrem de vioi si de tupeisti... nu au teama de nimic, se baga si fura tot ce pot sa prinda.
- sunt foarte utili ca si "sanitari", nu le scapa nimic din vedere.
Dom'le, da! Frumos!
Anemona asta e un mare mister pentru mine... se muta de colo-colo, la fiecare cateva zile.

- cand e "la vedere", o hranesc destul de regulat (2-3 ori/saptamana) cu bucatele de crevete, caracatita, calmar.
- acum s-a ascuns iar (a vazut-o Dragos, aseara) intr-o crevasa la care mi-e imposibil sa ajung... asa ca o sa faca iar foamea .
- cei 2 Clarkii nu o baga in seama, deci e inutila din acest punct de vedere.
Parerea mea este ca te complici inutil cu acele flanse... eu sunt adeptul solutiilor simple si comode.

1) Daca vrei sa faci sump, atunci fa-l ca la carte... cutie de overflow externa, sistem BeanAnimal cu 3 tevi, etc.

- Dragos te poate sfatui in sensul acesta,
- sumpul iti va permite sa bagi in el tot felul de "acarete" ulterioare,
- in functie de nivelul la care vrei sa ajungi cu acel bazin, sumpul iti ofera o "elasticitate" mai mare.

2) Daca vrei sa mergi pe canistra, nu ai nevoie de gauri si flanse.

- 2 litri de Matrix sunt mai mult decat suficienti pentru bazinul acela.
- bazinele mici pot fi tinute din schimburi de apa regulate... o pompa de valuri si Matrixul din canistra fac tot ce trebuie.
- daca faci decorul interior cu cap, atunci poti sa maschezi teava de la canistra intr-un colt.

Eu am folosit Seachem Aquavitro o buna bucata de timp... e o sare scumpa, dar am prins o promotie buna si mi-a convenit. Acum folosesc ATI Ocean Plus.

- la 5 litri de apa preparata (schimbul saptamanal) iti trebuie ~ 180 gr. sare,
- nu e o avere si poti sa iti permiti orice fel de sare.
Ancistrusii devin "teritoriali" doar daca depun icre, iar masculul le apara... in rest, ancistrusul e un peste care nu interactioneaza cu ceilalti colocatari ai bazinului.
Eu as mai baga si 4-5 corydoras, pentru substrat... in rest, e echilibrata alegerea ta!
* E clar ca lumina zilei... in loc de Valenciennea sexguttata, am cumparat Cryptocentrus leptocephalus

- si-a facut "cuib" sub o piatra si scoate capu'afara ca o gaina curioasa,
- e "cu ochii" dupa mancarea care pluteste in apa, nici nu vrea sa auda sa puna gura pe nisip

* Pomacantu' s-a integrat in grup, vine la masa si nu mai are probleme cu nimeni... sper ca nu ii tine minte pe bulangii de pesti care l-au atacat in primele zile ...
Da, o sa i se refaca aripioarele fara probleme... lasa-l singur, intr-un bazin cu apa curata si cu ceva plante.
Vai, cat de misto e filmuletul!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: