[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

Aici gasesti "povestea mea" - acelasi gen de acvariu, tot 30 litri: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19467.page

- poti sa incepi cu acvariu + nisip + piatra.
- apa se prepara inainte, intr-o galeata... dozajul sarii este, in general, scris pe ambalajul cutiei.
- ca ordin general de marime, ai cam 1 kg sare / 30 litri apa...
- exista niste aparate cu care poti verifica salinitatea... cele mai ieftine (si eu am tot din ala) sunt sub forma unei eprubete gradate care pluteste... are indicatii, vis-a-vis de cat de mult trebuie "sa pluteasca"... nu e complicat. te uiti la ea si vezi daca s-a scufundat atat cat trebuie!
- sarea de bucatarie, de uz uman, NU e buna!... iti trebuie o sare special creata, doar pentru acvariile marine.
- aici gasesti o discutie despre sare: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23267.page
- un acvariu asa mic se poate intretine usor, cu schimburi saptamanale de apa (5-10% din volum).
- ca filtrare, poti folosi un filtru de tip Hang-on-back, in care sa pui 2 pumni de material filtrant (noi folosim matrix)... fara bureti, fara perlon!
- ciclarea dureaza 3-4 saptamani... cu lumina stinsa!... ca idee, tre' sa urmaresti cresterea-descresterea nivelului de nitrit (in prima faza) si nitrat (in faza finala).
- ciclarea se termina atunci cand nitratii iti scad spre o valoare de 10-15.
- lumina poate fi de orice tip, daca zici ca nu te intereseaza coralii "smecheri"... eu am 4 leduri x 10w (2 albastru + 2 alb rece).
- in acvariul acela iti recomand sa pui doar o pereche de clowni (ocellaris)... domnisoarele (damsels) sunt pesti carcotasi si rautaciosi... Yellow tangul se face mare, e exclus!
- mai poti pune melci, creveti, 2-3 paguri (crabi mici, in cochilie de melc).

In rest, nu e mai complicat decat la apa dulce... o sa vezi ca te descurci... iti mai explicam noi, mai citesti si tu .
Bah, moda cu usturoiul e luata de la discusi... da' aia sunt niste pesti figuranti, care se caca pe ei cand e vorba sa manance. In cazul meu, pestii au o mare pofta de mancare so, nu cred ca "mujdeiul" ma ajuta cu ceva.

- Anemona mediteraneeana s-a divizat... asa ca am 2 bucati, gemene .
Nici vorba!

- ma apuc sa calculez cotele exacte ale geamurilor,
- ma duc sa vad unde gasesc niste bucatele de piatra, ca sa incropesc backgroundul,
- tre' sa vad de mobila, sa o dau la facut,
- dupa ce e gata, tre' sa fac testele cu apa... sa vedem cum merge skimmerul, care e nivelul apei, unde montez senzorul ATO... treburi din astea.
- tre' sa ma apuc de circuitele electrice, lampa, ventilatoare, etc.
- mai curge apa pe Dunare, pana fac eu toate astea... deja s-a facut frumos afara si weekendurile incep sa-mi fie "programate in avans" .
Nu e gata nimic, nici nu m-am apucat...
A venit si pompa, acu' chiar ca nu mai am scapare... tre' sa ma apuc de treaba .
Lucian se refera la faptul ca acvariul tau va face burta... adica, geamul se va curba destul de tare, sub actiunea apei.
Te amagesti, ca sa zic ashea ... lucrurile merg intr-o anumita directie, iar tu o stii deja. Si eu o stiu .
Inghesuiala mare acolo, n-o sa mearga bine deloc!

- in bazinul ala poti sa tii cel mult o pereche de astronotusi.
- pestele ala mare o sa ii streseze pe ceilalti... aia mici nu vor creste bine, nu se vor hrani bine... o sa ai mereu conflicte intre ei.
Plantele "nu-s viata mea", asa ca n-o sa am ce comenta pe viitor... da', atentia pentru detalii + indemanarea + bunul gust, trebuie mentionate si felicitate indelung ...
Ultima tura de pesti (pomacanthus-ul si gobby-ul) + temperaturile fluctuante din ultimele zile (ba frig, ba cald) = gris pe (aproape) toti pestii.

- ma bazez pe mancarea buna si consistenta pe care le-o administrez,
- n-as baga chimicale... am melci, creveti, stele de mare, crabi, etc. pe care nu vreau sa-i omor,
- am auzit povesti despre "catei de usturoi, pisati in blender si aruncati in acvariu"... m-as feri de mujdei, probabil ca apa acvariului pute infiorator dupa aia
Frumos bazin!
Bun venit!
- Ti-am mai zis, bazinul e mic pentru ei... agresivitatea e mai mare, cand "e inghesuiala".
- Pestele ala mic poa' sa recupereze, daca e hranit si daca nu e stresat in permanenta.
- Tine temperatura asa pana dispare tot.
Ca sa zic ashea, foarte misto!
Este gris, 100%...

- perioada aceasta a anului, marcata de cresteri si descresteri bruste de temperatura, favorizeaza aparitia grisului. E valabil si la apa dulce, dar si la apa sarata.
- in mod normal, pestii sanatosi si bine hraniti nu prezinta decat manifestari usoare.
Foarte misto arata pozele alea!

- in mod normal, pigmentul se amesteca in praful de ciment... dupa uscare, nu se mai ia.
- nu pune rasina epoxi pe deasupra, deoarece o sa straluceasca nefiresc de tare si aspectul general o sa fie "sticlos".
- incearca sa amesteci, in ultima "mana" de ciment, si niste nisip fin... ca sa ofere "textura" peretelui.
- nu te ingrijora ca se dizolva putin culoarea, nu e nici o problema.
- oricum trebuie sa "speli" backgroundul cu cateva ape, pana sa poti pune pestii inauntru.
- in cateva luni, culoarea se va uniformiza (de la alge) asa ca nu te stresa prea tare pe tema asta.

- NU folosi tevi de cupru!... cauta furtun, e cel mai usor de curatat si inlocuit.
Eu am avut tevi de plastic si am renuntat la ele in favoarea furtunului obisnuit.

- Scalari + neoni + ancistrus + corydoras = combinatie castigatoare.
- Plante nepretentioase: Vallisneria, Echinodorus, Criptocoryne, etc... plus ceva Ceratopteris (plutitoare) pe sus, ca sa faca "umbre".
- cauta si o buturuga, e de mare efect!

Spor la treaba!
N-are nimic, stai linistit.
Aha, acum se vede mai clar... sa faci teste, cu el gol... ma tem sa nu fie prea inalt, acel perete.
Domnule, foarte frumos e bazinul!
Emana sanatate prin toti porii, bravo!
Nu vad foarte clar cat e peretele ala dintre camerele 2 si 3... cat de "inalt" este.
Multumim!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: