Salut !
Ma numesc Andrei. Am prins si eu curaj pentru a posta aici noua mea incercare de a-mi amenaja livingul cu un colt de natura.
Am avut in trecut pe cand locuiam la Iasi un acvariu Juwel Trigon de 190 l apoi peste un timp am sarit la un acvariu de 490 l.
Fortat de imprejueari am aterizat in Craiova acum 3 ani si acum mutandu-ma la casa noua am decis sa-mi fac un acvariu cat de cat maricel.
De pe forum am reusit sa gasesc pe cineva care mi-a adus sticla si m-a ajutat la lipirea acestuia din Bucuresti. Aici nu se gasea stiucla de 10 mm si nici nu am gasit o persoana care sa ma poata ajuta la acest proiect.
Gata cu povestile
Acvariul meu are 390 litrii brut 130/60/50 inaltime. Sticla de 10mm si intaritoare desi nu era cazul am optat pentru o mai mare siguranta. Am o vorba "niciodata sa nu zici niciodata".
Dotari:
- Filtru extern JBL CristalProfi e1501 si un Jbl 901
- Surface skimer
- Iluminare : 4 neoane T5 de 54 w refletoare Jbl
- Butelie co2 de 5 litrii, reductor deocamdata industrial dar isi face bine treaba, difuzor ceramic atasat pe furtunul de
evacuare al filtrului cumparat de
pe ebay (dizolva foarte bine)
- Incalzitor JBL ProTemp S300 - 300W
- Substrat Jbl manado 45 kg
- Cioata radacina vita de vie cumparata acum vreo 5 ani de la Hornbach care mi-a facut multe figuri chair si dupa multiple
fierberi in apa cu sare si apoi lasata in apa si otet luni de zile (am avut 2 dar la una am renuntat)
- Fertilizare : fertilizantul macro (PPS-PRO) , fertilizantul micro si EasyCarbo si Jbl feropol 24
- Plante : Microsorium pteropus .Proserpinaca palustris cuba . Elatine hydropiper (Gazon nou). Hottonia palustris . Eleocharis parvula. Ludwigia glandulosa . Althernanthera Reinecki var. mini. Eriocaulon Cinereum. Cryptocoryne balansae . Didiplis diandra. Micranthemum Umbrosum. Staurogyne repens . Pogostemon erectus. Rotala macrandra varigated . Hydrocotyle sp. Japan . Rotala rotundifolia . Hygrophila corymbosa kompact (). Ceratotperis thalictroides . Microsorum pteropus windelow . Hygrophila polysperma rosanerving (). Anubias nana . Fissidens fontanus (Phoenix Moss). Red myriophyllum (Myriophyllum tuberculatum) . Barclaya longifolia . Ammania bonsai . Rotala walichii “long leaf”. Echinodorus radicans . Cryptocoryne parva . Elatine hydropiper . Rotala sp. Pearl . Rotala butterfly.
- Pesti : mai multe specii de dimensiuni mai mici si separat in 2 acvarii sterile 17 discusi (pusi la crescut pana se fac de 15 cm)