[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tree of changes - 390 l  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
andrei_dum
Member

IP:

Salut !
Ma numesc Andrei. Am prins si eu curaj pentru a posta aici noua mea incercare de a-mi amenaja livingul cu un colt de natura.
Am avut in trecut pe cand locuiam la Iasi un acvariu Juwel Trigon de 190 l apoi peste un timp am sarit la un acvariu de 490 l.
Fortat de imprejueari am aterizat in Craiova acum 3 ani si acum mutandu-ma la casa noua am decis sa-mi fac un acvariu cat de cat maricel.
De pe forum am reusit sa gasesc pe cineva care mi-a adus sticla si m-a ajutat la lipirea acestuia din Bucuresti. Aici nu se gasea stiucla de 10 mm si nici nu am gasit o persoana care sa ma poata ajuta la acest proiect.

Gata cu povestile

Acvariul meu are 390 litrii brut 130/60/50 inaltime. Sticla de 10mm si intaritoare desi nu era cazul am optat pentru o mai mare siguranta. Am o vorba "niciodata sa nu zici niciodata".

Dotari:

- Filtru extern JBL CristalProfi e1501 si un Jbl 901

- Surface skimer
- Iluminare : 4 neoane T5 de 54 w refletoare Jbl

- Butelie co2 de 5 litrii, reductor deocamdata industrial dar isi face bine treaba, difuzor ceramic atasat pe furtunul de
evacuare al filtrului cumparat de
pe ebay (dizolva foarte bine)
- Incalzitor JBL ProTemp S300 - 300W
- Substrat Jbl manado 45 kg
- Cioata radacina vita de vie cumparata acum vreo 5 ani de la Hornbach care mi-a facut multe figuri chair si dupa multiple
fierberi in apa cu sare si apoi lasata in apa si otet luni de zile (am avut 2 dar la una am renuntat)
- Fertilizare : fertilizantul macro (PPS-PRO) , fertilizantul micro si EasyCarbo si Jbl feropol 24

- Plante : Microsorium pteropus .Proserpinaca palustris cuba . Elatine hydropiper (Gazon nou). Hottonia palustris . Eleocharis parvula. Ludwigia glandulosa . Althernanthera Reinecki var. mini. Eriocaulon Cinereum. Cryptocoryne balansae . Didiplis diandra. Micranthemum Umbrosum. Staurogyne repens . Pogostemon erectus. Rotala macrandra varigated . Hydrocotyle sp. Japan . Rotala rotundifolia . Hygrophila corymbosa kompact (). Ceratotperis thalictroides . Microsorum pteropus windelow . Hygrophila polysperma rosanerving (). Anubias nana . Fissidens fontanus (Phoenix Moss). Red myriophyllum (Myriophyllum tuberculatum) . Barclaya longifolia . Ammania bonsai . Rotala walichii “long leaf”. Echinodorus radicans . Cryptocoryne parva . Elatine hydropiper . Rotala sp. Pearl . Rotala butterfly.

- Pesti : mai multe specii de dimensiuni mai mici si separat in 2 acvarii sterile 17 discusi (pusi la crescut pana se fac de 15 cm)

image

image

image

This message was edited 1 time. Last update was at 15/04/2013 11:28:07

Acvariul meu : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24583.page
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Domnule, foarte frumos e bazinul!
Emana sanatate prin toti porii, bravo!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
andrei_dum
Member

IP:

multumesc ma straduiesc si eu

stefanp
Moderator

IP:

Foarte frumos acvariul

Cred ca ar arata si mai bine daca ai tunde un pic plantele, mai ales tufa de proserpinaca din stanga. (ma refer la a doua poza).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

foarte frumos !

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

foarte frumos la fel si discusii
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Superb acvariul. Ai mana si talent, respect!

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
andrei_dum
Member

IP:

Dupa luni de zile de asteptari astazi am introdus 3 discusi (din cei aprox 40 pusi la ingrasat) mai maruti in plantat. Plantele nu sunt taiate pentru photo dar o sa-mi fac timp zilele astea. Noul gazon Elantine hydropiper a inceput sa se intinda binisor dupa o luna (am avut doar un pot micut) luand locul Parvulei. Mi-am luat si doua neoane giesemann si parca parca perleaza si mai bine plantutele.

Sper ca plantele sa se dezvolte la fel de bine ca si pana acum chiar daca am bagat o parte din golani. Ce sa fac incerc marea cu degetul cum spuneti voi dar... nu ma pot abtine. Asta imi doresc un colt de natura si discusi (preferatii mei).

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

frumos acvariul frumosi pesti dar deacum incolo incep bataile de cap, mult succes
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos ...ce sa spun ca si aspect un acvariu de note 10/10!!!!
[Email] [Yahoo!]
Technics
Member

IP:

Arata bine discusi in acest acvariu, dar cum spunea cineva mai sus acum incep bataile de cap, rabdare si spor la treaba.
Cristi88
Junior member
[Avatar]

IP:

Ai un acvariu jos palaria,foarte frumos

Ape limpezi tuturor!!!
Pretorians
Membru de baza

IP:

Foarte frumos acvariul ca si pestii - felicitari
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Superb acvariul
Ape limpezi

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Superb acvariu, respect

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
stefanp
Moderator

IP:

E frumos intr-adevar, dar din pacate colegul mai activeaza doar la "Vanzari" ...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: