[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Dupa cum ziceam ieri, astazi am reusit o "mobilizare" de zile mari si am terminat placile de background:

Pe o placa de rigips am "creionat" dimensiunile viitoarelor placi... am facut "perimetrul" cu profile de tabla.
image

Plasa de plastic, intinsa peste o folie (tot din plastic)...
- folia ajuta la scoaterea corecta a placii (dupa intarire),
- plasa ajuta la ceea ce stie ea sa faca... "da" rezistenta ansamblului.
image

Prima mana de ciment (Ceresit CM-25)... am umplut forma cu un strat de ~ 1cm grosime.
image

Apoi am inceput sa asezam pietrele (sparte si spalate, in prealabil)... dupa gust si dupa pricepere.
- am cautat sa "dau" volum constructiei, incercand sa nu ingros prea tare toata placa.
image

Am incercat sa acoperim (cat mai mult din suprafata) cu spartura de piatra...
- intai am pus pietrele mai mari,
- apoi am venit cu bucatele mai mici...
- am umplut golurile ramase cu spartura mai fina... in asa fel incat sa intre o cantitate cat mai mare de piatra.
image

Cam asa arata peretele din spate.
image

================================

Pasii urmatori:

- se lasa placile la uscat, vreme de cateva zile.
- dupa aceea vreau sa le bag intr-un vas cu apa de osmoza, ca sa "se spele"... tot asa, vreme de cateva zile.
- intre timp, poate reusesc sa lipesc bazinul si sa le "ajustez" pentru a le fixa pe pozitia finala.

PS: Imi cer scuze pentru calitatea pozelor (sunt facute cu telefonul, undeva intr-un subsol).

viulian wrote:... Si despre vacoote, ok - am inteles! smilie Nu o sa public pozele

Trimite-mi mie, pe PM... promit discretie totala .
@brutusanf & edyr: Azi am vorbit cu mesteru' si l-am rugat sa-mi caute 3 bucati de gratar: 60*50 cm... mi-a promis ca se uita si ca ma anunta. Va tin la curent.

Cu ajutorul unui prieten, am demarat operatiunea "backgroundul":

- am reusit sa rup 3 dinti de la peretele despartitor... nu ma intrebati cum
- noroc ca sunt chiar de la margine, si o sa acopar "paguba" cu backgroundul,
- incerc o metoda noua, cu plasa de plastic si adeziv Ceresit CM25 (folosit la placari cu piatra, in mediu foarte umed),
- pe o bucata de gips carton se prind niste profile metalice... la dimensiunile finale ale placii (in cazul meu, 40x43 cm).
- se "tapeteaza" fundul cu o bucata de folie... ca sa pot scoate usor placa finala, dupa uscare.
- se "aseaza" plasa de plastic in forma respectiva si se toarna cimentul... apoi vin si "infig" pietrele in pasta umeda.

Azi am carat materialele si am facut planul... poate maine ma apuc de treaba . O sa fac si ceva poze, sa vedeti "trasnaia".
5 minute de viata marina... un clip realizat in stramtoarea Lembeh, Indonezia:

http://vimeo.com/59168847#
Salut!

- daca vrei sa-l faci tu, ai grija sa iei geam de 12 mm... fund dublu si ranforsari la buza superioara.
- din combinatia aia de pesti, scoate carasii... ei sunt pesti de apa rece, nu se potrivesc cu restul de specii enumerate...

In rest, mai vorbim cand te-apuci de treaba.
Succes!
Foarte misto pozele! Iar comentariile? Delicioase
Up?
Doamna Romica Jurca (de la Meteo) a fost sensibila la rugamintea mea, asa ca cerul e senin si pasarelele canta voios ... ma retrag la o casuta pitita-n margine de Bucuresti, acolo unde fumul gratarului nu deranjeaza vecinii si unde vinul sta la rece in fantana. Am inchis frigiderul cu lacat, de teama ca Suri sa nu dea iama in proviziile familiei ...

PS: Nu ma asteptati prea curand!

Luciene, sa stii ca ai dreptate ...

Crabul mancator de polistiren... se poate vedea grota pe care si-a "facut-o".
image

Anemona de Mediterana - asta e "puiul" anemonei originale... de fapt, cred ca sunt identice dpdv genetic (anemona s-a divizat, asa ca exemplarul al 2-lea e rezultat prin split-uire).
image

Cu gandul la mancare
image
La asemenea treburi, "asaltul" dureaza ore intregi... Steaua de mare secreta niste sucuri gastrice care "dizolva" materia organica, astfel incat prada e halita de vie... eu am vazut-o ca sta pe jumatata ingropata in nisip, si putin "cocosata", dar mi-am inchipuit ca a gasit vreo bucata de carne din aia de care le dau pestilor... cum o fi simtit ea scoica, in nisip, habar n-am!
Acu' vreo 2 saptamani, usor amuzat, koala wrote:... Steaua africana (Suri) s-a cuibarit pe un exemplar de Kenya tree si probabil ca roade la el. Nici eu n-am chef sa o dau la o parte, nici ea nu se arata prea rusinata de situatie ... pana acu', mi-a "ros" niste parazoanthusi si un melc, sunt curios ce-o sa mai infulece ...

Ei bine, curiozitatea mi-a fost rasplatita... mai tineti minte scoica "saltareata"? Aia pe care-am adus-o din Grecia, anul trecut?

In seara asta, Suri "i-a facut felul"... ca la un ordin, dupa ce scoica a fost deschisa si mirosul hoitului s-a imprastiat in apa, au aparut la interval si alti profitori: steaua de nisip, goby-ul, un crevete gunoier de Marea Neagra, un melc carnivor...

image
image
image
image
image

Fac mentiunea ca o hranesc pe Suri, cu bucati de crevete/calmar, la fiecare 2-3 zile... idem pentru cele 2 anemone mediteraneene... idem pentru crabul "mancator de polistiren" .
Salutare,

- nu stiu ce sa zic, bucatile astea provin de la niste lampi din alea "cu neon", vechi, de tip industrial.
- luni o sa-l sun pe nenea ala si o sa-l intreb ce dimensiuni mai sunt disponibile... eventual, te satisfac 2 bucati de 65x60 cm? Sau vrei neaparat sa fie bucata intreaga?

Daca mai este careva amator, sa faca bine si sa-mi spuna zilele astea... nu prea pot sa-l fut pe ala la cap, in fiecare zi, mai ales ca omul nu cere bani pe ele.
- Daca "frumusetea aia" e o simbioza intre un burete si niste parazoanthusi,
- Daca parazoanthusii sunt hraniti "ca la balamuc", din dorinta de a-i vedea "mari si frumosi",
- Daca parazoanthusii aia se inmultesc mult mai mult / mai repede decat poa' sa creasca buretele "gazda",

... ei bine, treaba asta duce la "sufocarea" buretelui... zic si eu, nu ma bagati in seama.
@Ciprian: O trimit cu masina de marfa... nu tre' sa decontezi nimic, sa fii sanatos!
@brutusanf: Se vedem, daca mai e marfa disponibila si daca sunt bucati asa mari... te anunt eu.
@Darius: OK, vorbim...

@Ciprian: Am in fata o bucata de gratar, de aproximativ 30*60 cm... sa-mi zici cum vrei sa facem cu transportul.

@Severus: Sa treci pe la mine, ca o sa iau acasa bucata ta: 40*50 cm.
ARTIFICIAL BACKGROUND

- topic bogat in informatii si poze,
- modele, idei, realizari...

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1438807

Lasa vrajeala si spune-mi daca ai apucat sa intrebi de geam ... gratarele "mele" au dimensiuni mai mari.
@pc.ciprian:

- azi vorbesc cu omul si il intreb exact care-s dimensiunile gratarelor... din ale mele s-a taiat ceva (ca sa ajung la 400x450), deci cred ca nu e o problema dimensiunea.
- vorbim mai incolo, cand am raspunsul exact...

@Severus:

- spune-mi ce dimensiuni aproximative ai nevoie...
- daca e "pe stoc", o sa ramai dator la mine .
@Ciprian: Iti trimit eu o bucata, numai sa-mi zici cotele aproximative...
@Darius:
Parca ziceai ca vii in tara, luna viitoare... daca vrei, am si pentru tine o bucata de gratar din asta.
In tarile cu apa calda, astfel de gratare se numesc "eggcrate" si se gasesc pe la magazinele de bricolaj... la noi nu se gasesc.

- se gaseste, ceva similar, pe la crescatorii de porumbei... sunt gratare de cusca.
- astea ale mele provin din niste lampi vechi cu neoane (industriale)... cel care mi le-a dat mi-a spus ca mai are cateva bucati.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: