[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: opincarul
Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Donez acvariul cu care am inceput acvaristica din motive de spatiu. Nu este in cea mai buna stare, dar merge pentru inceput sau puiet, chiar si sump. Se ridica din zona Aparatorii Patriei. Contact prin PM.
killi se impart in 3 ramuri mari si late: semi-anuali (se impuiaza in draci si dupa cateva luni mor), anuali (traiesc in jur de 1 an) si non-anuali. pe langa culorile extraordinare ale pestilor la cei semi-anuali si anuali e interesant ritualul de depunere.
cel mai bine trimite-i lui @Rick un pm in care sa il intrebi despre ce specie vrei tu sa cumperi si apoi verifici pm-ul de la mine sa afli de la cine poti sa comanzi icrele. iti spun din experienta personala ca e ceva fantastic sa astepti sa eclozeze icrele lor, sa vezi cum cresc piticii... si cresc destul de repede. unii sunt canibali (si ca pui si ca adulti), altii nu. unii sunt mai sensibili, altii nu. daca esti incepator iti recomand Fundulopanchax Nigerianus sau Aphyosemion Australe. Sunt destul de usor de crescut si inmultit. primii sunt agresivi si canibali, dar extraordinar de colorati si cu un dans de imperechere cum rar vezi. ceilalti sunt mai pasnici si poti tine in acelasi bazin mai multe generatii fara sa-ti fie teama ca se mananca intre ei.

nu sunt chiar ca ciclidele, adica nu-si aleg un teritoriu pe care il apara cu strasnicie. dar daca nu sunt suficiente femele in acvariu, raportat la numarul de masculi, vei avea probleme. in general sunt agresivi unii cu ceilalti si pentru ca sunt pusi mai mereu pe impuiat sunt destul de agresivi si cu femelele daca acestea nu vor sa depuna. de asta ziceam sa dai acvariul mare pe 3-4 de 30 litri in care sa pui cate un trio (daca ii comanzi destul de mari sa poata fi sexati si daca cei de la nevertebrate nu iti fac si tie o surpriza cum i-au facut unui coleg de forum acum cateva zile cand i-au trimis doar masculi dintr-o anumita specie.
hai sa lamurim o chestie, ce killi vrei sa cresti? ca sa nu-ti dau sfaturi eronate.
nu pune carasul impreuna cu killi. vei plange dupa ambele specio. killi vor ciupi inotatoarele carasului, iar carasul iti va manca killi.
@Humbert, nu esti zgarcit. nici eu nu as da 150 ron pe un filtru intern, indiferent de cate module are.
de ce nu ai spus de la inceput ca ai killifish. eu zic asa, valabil numai daca esti intr-adevar de ei, da acvariul mare pe 3-4 acvarii a cate 30 litri in care sa pui trio-uri de killi. niste moss sa depuna in el, iar ca filtru poti folosi orice bolborositor sau filtru ieftin.
bineinteles ca ceea ce am scris se poate aplica diferit, in functie de specia/speciile pe care le detii.
pentru situatia actuala iti recomand si eu un extern sh, sau sun-sun nou.
paradoxx wrote:nu,nu este necesara o pompa de apa.necesaraeste poate albastru de metil,ceva Bactosan de la Tropical,sau mancare mai putina si ....verificata temperatura.intreaba de albastru de metil la magazin de animale,nu poate fi mai mult de 4-5 lei.Tropical iarasi e ieftin,8-9 lei 100 ml

nu inteleg de ce ii recomanzi albastru de metilen, in conditiile in care nu stii ce boala au pestii.
mai mult de atat, are un acvariu de 25 litri (deci mic) cu 6 neoni si 2 zebre (compatibilitate zero) si un filtru intern care este mai mult decat ineficient in conditiile date.
car de dea schimbi apa si in ce cantitate? apa nu ai testat-o, asa-i?
mare grija cu proteina animala la ancistrusi. se pot imbolnavi de bloat si daca nu reactionati la timp le canta popa.
ancistrusii mei s-au impuiat fara sa stiu. m-am intors din concediu si cand am schimbat apa am dat peste nuca de cocos sub care statea masculul din greseala. acolo statea de paza mustaciosul.
apropo de inmultirea oviparilor, intrebarea se refera la depunerea “oolelor“ sau si ridicarea pontelor?
o fi mai buna reteta cu drojdie, dar daca nu ai temperatura constanta in camera e teroare. dai in alge care nu denumire stiintifica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17483.page
Uita-te peste primele poze din topicul lui viulian sa vezi cum arata un filtru intern intr-un acvariu mic. Tine cont ca acel acvariu are 30 litri, nu 12-14 cat are al tau.

Ia un hang-on sau o pompa de aer si un simplu burete.
Eu te-as intreba mai intai ce vrei sa tii in acvariu. Daca pui un betta, e suficienta o pompa de aer conectata la un burete.
Daca ai alte pretentii, atunci e mai bun un filtru hang-on decat un filtru intern pentru ca nu ocupa spatiu intr-un acvariu care e si asa destul de mic.
Totusi, filtrele hang-on sunt destul de zgomotoase pana reusesti sa le ajustezi.
Ai fost plecat o perioada. Cine a hranit pestii?? Intr-o perioada am neglijat puternic acvariul si sotia se ocupa de hrana. Nu-ti spun cate oratanii aveam in acvariu, in afara de guppy ei.
cocos wrote:acum urmeaza sa fac capacul dar nu stiu... din ce..pal sau pvc...astept pareri

ia suna la bajetii astia: http://www.geplast.ro/ si cerele o oferta pentru asta: http://www.geplast.ro/placi-pvc/placi-pvc-expandat-komatex
singura chestie e ca trebuie sa cumperi o bucata cu lungimea de 2metri, latime minima pe care o vand ei este 15-20cm... daca imi aduc bine aminte.
Andrei1234 wrote:Frumos, cumva e aparat foto mirrorless ?, ca seamana si nu prea cred ca e compact.

e compact, trust me
@cocos, cu Dan de la pepika ai vorbit? poate stie el care e problema. totusi, dow corning e cel mai recomandat silicon.
Uneori raman smilie cand ma uit la pozele cu acvariile tale. Foarte frumos aranjate plantele, microsoriumul e bestial.

PS: trebuie sa te chiorasti ca sa vezi aparatul, asa ca poti sa stai linistit.
Faye wrote:
Faye wrote:Lipseste la apel un cory mic.

S-a facut saptamana si cory mic tot nu a aparut, nici viu, nici mort. L-am cautat peste tot, am mutat toate pietrele, cioatele, pesterile de la locul lor, nici urma de mititel. Astazi desfac si filtrul extern, tot aveam de gand sa schimb materialul filtrant. Poate a ajuns cumva acolo, cand am scos buretele de pe sorb ca sa-l spal.

Este totusi posibil sa-l fi mancat ceva incat sa nu ramana nici macar scheletul? In bazin mai sunt carasi, nu suficient de mari sa-l inghita cu totul, ancistrusi, cory si 3 pomacea, nici aia foarte mari.

Cory au un schelet extraordinar de dur. Am gasit scheletul unuia in bazin, nu-ti spun ca era identic cu unul viu. Dar asta la 1-2 zile dupa ce l-am dat disparut. Daca il tii cu carasii, atunci nu mai e nevoie sa-ti spun ca porcusorii se mai infrupta din cand in cand si din fauna acvariului.
paradoxx wrote:haha chiar ai primit astfel de intrebari?

stai tu linistit, sunt useri care iau pestii donati pe un forum si ii vand pe un altul sub pretextul ca fac ce vor cu ceea ce primesc donatie.

Scuze @Andpop pentru off-topic
In afara de curier rapid mai poti trimite pe microbuz sau tren, daca exista cursa directa.

Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Go to: