[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Completare: Un filtru EXTERN! Dar nu in 200l.
Am vaxut si eu acum 12 ani 2 piranha maturi in 180l,iar de atunci fac spume la gura cand aud/vad/prevad teroare asupra acestor pesti magnifici si neintelesi.
Vrei piranha ??? Ia acvariu mai MARE si filtru extern CAT MAI MARE !!
pe mine nu ma deranjeaza reactivarea topicurilor vechi,ci dimpotriva deoarece astfel userii noi vor citii si ei despre diferite aspecte bune sau rele iar noi ne reamintim in caz ca uitam. Ce ma deranjeaza este neascultarea,mai precis: Aquael turbo 1500 e super,dar e un RAHAT pe langa ce au nevoie piranha. Mai mult decat atat,am repetat de 3 ori ca acvariul va fi mic,filtrarea insuficienta,mancarea trebuie alternata iar astfel trebuie filtrare superioara. Urmatoarea intrebare e daca awuael turbo 1500 e bun pt piranha in 200 l.... VREI MAI MULTE RASPUNSURI LA FEL sau astepti UN RASPUNS DIFERIT INCAT SA ITI CONVINA ???? Vrei sa ti se zica :"Da,acel filtru e bun pt 10 piranha in 100 de litri,iar tu ai mai mult decat suficient "???
Daca nu ma crezi pe mine si tot astepti alte pareri,cauta pe Google si iti vei da singur palme.
Pe acvarist.ro daca nu ma insel,era un super tip ce a luat 5 piranha si a facut un black water ce m.a bagat in boala(de aici si pasiunea mea pt blackwater si hardscape) insa asta cu ceva ani in urma si in urma unor documentari din simplul fapt ca ii PASA de pestii lui. 3 piranha sunt prea putini pt aceasta specie sa coabiteze in pace si prea multi pt acvariul tau. Vrei sa experimentezi cu 3 piranha neaparat ? Ia acvariu mai mare si suplimenteaza filtrarea,dar tu nici macar nu te.ai documentat cu ce se hranesc piranha. Adevarul este ca am fost cat pe.aci sa iau piranha de pe nevertebrate si sa ii fortez a se hranii doar cu ce se gaseste in comert la categoria hrana pelete/bobite/fulgi/etc si cateodata inima de vita,(pt ca notiunea de feeder mi se pare stupida intr.un acvariu,unde pestele vanat nu are nicio sansa iar astfel natura nu are nicio treaba cu ce se intampla acolo) ,insa mi s.a parut ca acvariul meu de 330l va fi mult prea mic pt cei MINIM (cu indulgenta) 5 piranha cat mi.ar fi trebuit sa isi disperseze agresivitatea dar si pt a nu se stresa si a nu fi speriati,(sunt pesti eztrem de speriosi si sfiosi,de aceea au nevoie de minim 5/6 parteneri altfel de la srres se mananca intre ei)pt ca la litrajul meu as fi putut tine 4,insa de indata ce ar fi crescut,bataile pt liderul "turmei" nu ar fi fost destul de impartite,fiind mai putin de 5/6,ar fi luat mereu pe cel mai mic la bataie pana ar fi fost ucis,ar fi ramas 3 si tot asa pana cand mi.as fi batut joc de pasiunea mea,lucru pe care tu vrei sa il incerci in 200l. Sti cat creste un piranha ? Sti macar SIGUR 100% ca ai piranha si nu pacu?
Acest Raspuns este pt Mihai sau cum l.o chema pe cel ce vrea sa tina piranha in 200l cu un aquael turbo 1500 care ocupa UN SFERT din spstiul de inot deja limitat pe care il vor avea in mai putin de 6 luni(asta in cazul in care vor traii atat).
cred ca am mai precizat acest lucru.Problema ta nu e doar filtrarea,ci si acvariul mult prea neincapator. Da.le hrana normala,cateodata si ceva rame sau inima de cita dar ai grija de unde iei sa nu ii intoxici. Suplimenteaza filtrarea cat si acvariul,iar daca nu poti,doneaza.i si reorienteaza.te. Oricum ar fi,acel filtru este doar pt filtrare interna(si putin biologica daca pui ceva material filtrant biologic in cilindrul acelaal lui)
aia maro sunt bacteriile din substrat,practic acolo sunt bacteriile ce stabilizeaza apa in cazul unui schimb masiv de apa,totusi daca se acumuleaza prea mult in substrat si nu sunt aspirate acele bacterii elimina gazele de care sti si tu si devin extrem de nocive,iar la o ravasire a substratului,toate noxele pot fi imprastiate prin tot acvariul. eu am 2 modalitati de a ma confrunta cu astfel de situatii: ori aspir des si peste tot cu furtun de la Sera(are palnie generoasa si pot intra mult in substrat), ori evit sa rascolesc prea tare substratul pana nu fac un schimb masiv de apa cu tot cu sifonat substrat (asta in cazul in care nu am mai aspirat demult substratul)
pestele cel mai probabil are paraziti intestinali,subtierea abdomenului indica chestia asta...dar nu vbesti cu cine trebuie,nu prea am avut pesti bolnavi,iar cei ce i.am avut si.au dat duhul repede(cu exceptia acelui caras) si a celor 7 colisa cobalt blue ce s.au infextat de la niste cory(3) achizitionati din petshop care au murit pe rand la diferenta de 1 saptamana.

acel maro(daca e pe geamuri) e de la ciclarea inca in curs a acvariului,iar daca nu e pe geamuri,nu stiu la ce te referi inca,caci poxa nu e concludenta....oare incep si eu sa fiu batran si obosit ?^^
pozele pe mine chiar nu ma prea ajuta ) fa.i una mai de sus. as zice ca ancistrusi la prima privire mai rapida,dar la una mai amanuntita as zice ca pleco,mai ales dupa bot si varful cozii. am mai dat de curand un sfat putin eronat,nu vreau sa repet greseala,asa ca o sa ma concretizez dupa o poza mai .....graitoare
sera flagellol(sper ca nu zisei iar baktopur- desi baktopur a salvat vieti)
eu personal nu pot sa il omor cu mana mea,asa ca incerc mereu salvarea pe cat posibil...
intr.adevar, am dat un raspuns eronat cu sera baktopur, cel cu intestinalii e sera flagellol.
Pe sera baktopur totusi scrie paraziti interni/externi. Nu este valabil si pt intestine ? Intreb, fiindca nu sunt adeptul medicamentatiei.
nu o tine izolata chiar daca este gestanta. vei avea pui destui Pe viitor daca ai grija de acvariu
ambii cresc enorm de mari(daca nu au acvarii corespunzator,vor muri prematur cu organele marite normal dar corpul mic). Suspectez ca acela cu coada rosie este de fapt un rainbow shark,un sanitar dragut ce nu are treaba cu altii,insa daca este black shark,de indata ce se va marii va incepe sa fie teritorial. bala shark va fi pasnic,dar daca nu ai cel putin 200l pt el,o sa inoate de colo colo in curand nemaiavand loc.
pe profilul meu exista un story numit "Vesti bune".... exista posibilitate de vindecare.
da,daca se sfarama usor,arunca.l...daca e doar prafuit,clateste.l bine.
gibicepsii se bat ?
o sa iau si eu
nu stiu cu 3 piranha,sunt pesti f speriosi,cel mai probabil vei ramane cu 2 sau chiar 1,tocmai din cauza faptului ca se streseaza si se ataca. sa speram ca nu vei avea probleme,incearca. Totusi,filtrarea va fi curand deficitara,eventual ia un Resun 2500,dar conteaza si marimea acvariilui,sper ca e cel putin 200...
mersi de raspuns ^^
filtrul ala e un nimic. Daca iti permiti,ia.ti un extern,ne anunti daca ai pe undeva la 300 ron. daca nu,suplimenteaza cu un alt intern,oridecare ar fi el,cat mai maricel. Neavand filtrare buna,va trebui sa faci schimburi de apa mai dese. Nu stiu ce substrat ai tu acolo,dar daca e substrat fertil,intr.adevar iti trebuie substrat inert. Recomand quart negru,contrasteaza bine cu majoritatea culorilor pestilor.
Pune butucul dupa o prefierbere minora,pt ca acea culoare este benefica atat vizual cat si pt pestii de apa mai acida,acea culoare se numeste tanin,eu il iubesc ^^ (in anii de demult se puneau pliculete de ceai negru pt a imita efectul taninos al lemnului).
Plante pune orice vrei,in special plante easy ce pot fi crrscute usor,jn functie de ce vezi in petshop,cauti pe google si vexi daca ti se potriveste chiar acolo la fata locului.
Da,vei mai putea pune bolovani,insa nerecomandati fiind calcarosi.(se pune otet pe poatra,iar daca sfaraie(face bule) e calcaros. acestia sunt buni la ciclide africane,dar presupun ca vrri altceva daca vrei plante.

Pestii se pun abia dupa MINIM 3 SAPTAMANI de la umplerea acvariului.
intr.adevar a fost stresat acolo,punctele rosii sangerii pot indica o chimie a apei foarte proasta. Acele puncte ar fi putut aparea chiar de la bolzinsa s.au manifestat mai puternic cand a facut socul trecerii de la un ph al unei ape la altul. Recomand achizitionarea/confectionarea unui acvariu10/20l cat si a unei solutii Sera baktopur sa zicem care sa il ajute la regenerare. o filtrare corespunzatoare cat si schimbul a 10/20% din procentul total al apei la fiecare 2 zile ii va prelungii viata.
Unde gasesc si eu blue acara sanatosi prin ardeal ?

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: