| Message |
|
|
|
Atentie ! De indata ce se limpezeste apa si se face super cristal,sa nu crezi ca gata,apa ta e mai speciala si s.a ciclat mai repede. In 2/3 zile o vei avea limpede,dar amoniul din ea iti va otravii pestii in caz de ii vei pune. Cu rabdarea treci si....ciclarea ! (minim 3 sapt). O ciclare totala a apei poate dura chiar si un an,in functie de materialul filtrant,pestichipamente,etc
|
 |
|
|
lasa dreaqu plantele,ca sunt prea putin importante  glumesc,daca mie nu imi pasa de ele(le am wild prin acvariu,ce traieste traieste ce nu,nu)si nu am program de iluminat nu trebuie sa fie toata lumea ca mine ^^
Totusi,pestii sunt cei importanti si daca ei traiesc si sunt fericiti,totul e bine. In acvariile mele simt ca nu au loc pestii sanitari in acvariu daca am plante bagate in substrat  .
Adevarul e ca am si 2 bunocephalusi ce mi le dezradacineaza ocazional
|
 |
|
|
|
hehe frumos acvariu,ma bucur ca ne.ai ascultat ^^
|
 |
|
|
|
haha sa vii sa imi faci si mie ramele ^^ .
p.s.: nu.mi place substratul; nu vbesc de culoare ci de granulatie
|
 |
|
|
|
da.le seara,iar dupa ce stingi becul urmareste.i cu o lumina difuza
|
 |
|
|
|
sau astea,cele mai uzuale. 1 pastiluta la 3/4 zile e mai mult decat destul
|
 |
|
|
|
bai si eu,sunt fericit de faptul ca faci tot felul de experimente si incercari,afli plaja de suportabilitate si adaptabilitate a plantelor/pestilor,etc iar asa invatam si noi odata cu tine. Altceva in afara de ce zisei pana acum si un simplu Multumesc,ar fi de prisos personal vbind. Multumesc ^^
|
 |
|
|
|
ia ori pesti mici si multi cu ceva sanitari ori 2/3 bucati medii cu ceva sanitari....recomand filigera sau red nose tetra(sau orice de la tetra ce iti place de pe nevertebrate) ori ca bucati medii recomand Blue acara
|
 |
|
|
|
se numesc sewelia lineolata
|
 |
|
|
|
asigura.te ca le oferi si lor mancare,nu prin hranire abundenta ci prin pastile din alea pt pleco si ancistrusi la 3/4 zile...sunt pesti sfiosi in general si nu prea prind mancare
|
 |
|
|
|
da,intr.adevar negrul contrasteaza cel mai bine,culorile pestilor iesindnin evidenta,mai ales la o lumina de calitate.
Felicitari pt lipirea acvariului totusi,eu nu am avut inca tupeu de a ma baza pe fortele proprii cu privire la de.astea;pur si simplu sunt anti talent cand e vba de homemadeuri sau dyi...
Pe viitor,recomand a iti face latimea acvariului mai mare,chiar si in ciuda inaltimii,un acvariu mai "adanc" in spate,iti da impresia ca este mai mare,mai frumos,plus ca le ofera pestilor spatiude inot,vei vedea diferenta,te asigur. Acvariile inalte si inguste sunt pt scalari,discusi,etc...
|
 |
|
|
|
posterul acela te va deranja pe tine in curand,pt ca ai apa dulce iar delfinii si coralii....sti tu. Plus ca o sa contrasteze foarte aiurea cu pestii si culorile lor,o sa iti fie greu sa ii urmaresti,sa le vezi culorile reale pt a vedea cat de sanatosi sau fericiti sunt,etc. Consider ca fundalul Negru simplu mat este cel mai potrivit. Daca nu ai de unde sa achizitionezi si nu ai chef de a da comanda pe net,ia cea mai mata folie de masina si lipeste.o pe spate; in caz ca nu e suficient de mata,mai pui un strat ^^ Asta in cazul in care am dreptate si vei regreta posterul pus.
|
 |
|
|
|
ia tu si ne spui si noua ^^ din ceea ce am vazut,seamana perfect cu SunSun-urile,doar ca e pe negru ^^
|
 |
|
|
|
ce ai patit tu,am patit cu totii la un moment dat: achizitionat pesti din petshop posibil sanatosi,apoi infectarea lor cu altii din alt petshop sau chiar si acelasi. Ai paraziti,vezi Sera baktopur sau nu mai stiu cum de la Jbl cu incepea...manopur aau ceva de genul..
|
 |
|
|
ce consider eu ca iti lipseste din acvariul acela sunt niste synodontisi si ceva botia frumosi,dar frumosi si diferiti nu macracantha,ca aia ii vezi peste tot...pune in plan daca tot ai venit sa faci ceva frumos din acvariul asta,ceva crengi,pestisori sanitari maricei si alte idei....mai am,dar te las pe tine
ce mai fac africanii ?(ma refer la scammeri)
|
 |
|
|
|
clsr este ceba in neregula,cel mai probabil paraziti. o sa moara din pacate. Partea si mai proasta este ca daca nu depistezi/tratezi boala,or sa mai urmeze decedati
|
 |
|
|
|
sa vedem cat de mult a mai crescut Blue ^^
|
 |
|
|
|
imi cer scuze,in timpul discutiilor am uitat de precizarile tale. Din pacate,se prea poate sa fie acea problema xu parazitii,speram sa fie doar din cauza vezicii. Putem doar spera ca organismul nu ii va ceda
|
 |
|
|
|
da,carasii sunt stiuti ca niste pesti prosti si halapi,unde daca li se da mancare granulate plutitoare sau fulgi,pot face chestii din astea. In loc de srringa,il puteai pune pe o suprafata plana(tip tocator) unde il lasai sa se zbata putin aprox 10 secunde,pt a isi elimina aerul din vezica,iar daca nu se zbatea,trebuia ajutat/impuns cu degetul pt a se zbate,astfel eliminand aerul. Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare la tine,e faptul ca nu se ridica la suprafata,ceea ce inseamna ca e cel putin o derrglare la nivelul vezicii,daca nu chiar ceva mai grav,nu stiu cum faci schimburile de apa,ce temperaturi ai avut toata vara asta(lucru ce afecteaza carasii enorm de mult ei fiind pesti de apa rece),etc.
Cel mai probabil il vei avea asa pe veci in cazul in care nu isi va revenii singur sau nu vei gasii pe cineva in masura sa il opereze. Sa speram totusi ca e doar atat si nu paraziti sau alte chestii ce il perturba. Ceea ce ma face sa cred ca este o chestie permanenta este faptul ca este asa de 2 saptamani,asta insemnand si o veste rea si una buna:
-cea rea este ca va ramane asa cel mai probabil
-cea buna este ca daca nu a murit inca,se prea poate sa o duca asa pana la sfarsitul zilelor,adica peste ani si ani daca este jntretinut cum trebuie.
Personal,atat pt tine cat si pt cei ce citesc acest topic,consider ca un acvariu cu carasi trebuie sa aibe neaparat un chiller,deoarece verile in Romuia depasesc bariera temperaturilor la care carasii se simt confortabil,iar de aici apar problemele. Cand aveam carasi,cum trecea temperatura de 26grade,incepeau sa se uite urat la mine(si la tot ce e in jur),motiv pt care am renuntat la carasi si pt care NU RECOMAND carasi incepatorilor.
P.S: Chillerele sunt mai scumpe decat mi.am putut imagina
|
 |
|
|
|
nu se ridica la suprafata ? Adica poate sta intr.un singur loc,doar ca sta cu capul in jos ? Daca da,cred ca e de la vezica innotatoare,ceva dereglare ce nu poate fi indreptata decat prin operatie. Din pacate,Romuia nu are medici pt pesti la tot pasul,sincer nici nu cred ca stie vreun veterinar de boala vezicii innotatoare
|
 |
|
|