[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
dan.pavelescu wrote:Yoosa should follow you now, okeeday?

Misa spoke, yoosa right!
Daca ai inlocuit filtrul, va mai dura putin ciclarea. Chiar daca merg in paralel si cu toate bacteriile adaugate, eu as astepta inca trei saptamini
de acum incolo. Nu este numai o chestiune legata de prezenta NO2 sau absenta lui; acvariul nu este echilibrat, inca nu poate prelua si prelucra
un plus de materie organica, odata cu adaugarea vietuitoarelor. Mai multe plante suport ar ajuta. Pentru chestia de pe sticla, Spiral Horn si Oto
sunt preferatii mei.
Dupa cum unii stiu, am avut un proiect numit Wabi Kusa - Dutch Style. I-a venit sorocu' si va fi desfintat.
Am inteles de la Dorin ca el o va inunda si va continua cu un nano-dutch. In al meu va lua nastere un proiect nou.

Asadar, avem :
Acvariu Dennerle Scapers 35 litri
Substrat : DeponitMix + Tropica Soil + spartura de lemn fosilizat
Pietre : lemn fosilizat
Radacini de salcie + colecta de pe malul Siretului (cadou de la Andrei Cristian).
Filtrare : Nano Dennerle corner cu modul intern si extesie pline cu mediu filtrant Dennerle
Lumina : lampa led la comanda (Dan Barabas) cu doua zone de iluminare (pe laturi).
Fertilizare : Tropica + Masterline + Ferropol + Kalium-potasium
CO2 : Tropica 60 (deocamdata)
Plante : HC, Staurogine Repens, Alternanthera mini, Lobelia, Fissidens, Coral moss.

image

imageimage

imageimage

Si bineinteles, personajul principal!

image image
Liv wrote:Daca tot iti plac Bucephalandra uite cum arata la ele acasa:

https://www.youtube.com/watch?v=WTcpr9wqP7s

Stiu, le-am vazut pe toate. Merci!
Iti mai trebuie material filtrant. Filtrul vine doar cu un cos echipat cu MicroMec. Ti-ar mai trebui doi litri de material pentru filtrarea biologica, cu care sa inlocuiesti buretii din celelalte doua setare. De ex. Siporax, Matrix, Eheim Substrat Pro, ...
Niste bBucephalandre pe capete de radacini, pozitionate atit cit sa se iteasca pe creste.
Arata foarte bine. O singura remarca: nu as folosi plante inalte in spatele pietrelor decit ca suport in perioada ciclarii. Apoi, ceva mai discret.
Ce-ti mai place sa te balacesti ... in lucruri frumoase!
Picatura gel. GEL!
Frumoasa comoda!
Am inteles, eu doar comentam, am vazut “quote”! Adica te intaream, te imputerniceam, ...

Uite si un articol intetesant:

https://www.petcha.com/aquarium-cryptocoryne-plants/
De acord cu tine, Dan. Spuneam numai ca Crypto rezista mai bine in aceste conditii tocmai pentru ca valorifica mai bine ce ia eolul din apa si din descompunerea substantelor din substrat. Crypto are o evolutie diferita : intii se inradacineaza bine apoi isi dezvolta frunzisul. Alternanthera se dezvolta exact invers. Si daca ambele plante depind mai mult de hranirea prin radacini... de aici diferenta. Ca dupa 5 ani in sol nu mai sunt nutrientii de la inceput, asta e clar. Ca sunt difetente intre cele doua plante si ca pot fi relatii antagonice ... nu e imposibil. Eu am vorbit strict pe baza observatiilor mele legate de comportamentul Crypto si Alernanthera. Ia-le ca ipoteze de lucru!
Gata, te-ai contaminat! Acestea sunt primele semne ale “bolii”. Urmeaza unul de 60 de litri, apoi unul de 120 de litri, filtru mai bun, lumina mai buna, CO2 profesional .... Si pe noi, tot asa!
Posibil, insa Cryptocorynele au un sistem radicular atit de complex si intins in substrat incit acopera o suprafata mare de absorbtie si rezista. Acum, ca ai sesizat acest lucru (eu nu am remarcat-o) ma gindesc daca nu cumva chiar radacinile ei au sufocat Alternanthera. Cred ca radacinile Crypto ajung pina la peretele din fata. Cind am dat reset la acvariul de 100 de litri, am scos o Crypto care avea radacini intinse pe jumatate din suprafata substratului, era imensa. Si a disparut tot ce crestea in apropierea ei : Staurogyne, Helferi, Alternanthera mini. Pur si simplu se topeau de la baza. Poate fi si asta o explicatie.
Numai cind il apesi! Si eu ma asteptam sa aiba si alte setari (inourare, inseninare) dar nu are.
Artur wrote:Astia is buni de mancat )))))))

Mai, n-am incercat da’ daca te tenteaza ... iti trimit prin FAN! Da datele in pm
MihaiF wrote:
Silviu Man wrote:Mie imi este drag! Singura problema e ca sapa prin nisip, mai ales ca am doi si sunt extrem de teritoriali. Pina si-au gasit locul ... au “forat” pe sub toate pietrele si radacinile.

Ce animal este ? E un rac mic ?

E crevete: Atyopsis Gaboensis.
sclau89 wrote:Tu cred ca vrei sa renunti la filtrarea mecanica din filtru !

Are si el un job : prefiltru!
Mie imi este drag! Singura problema e ca sapa prin nisip, mai ales ca am doi si sunt extrem de teritoriali. Pina si-au gasit locul ... au “forat” pe sub toate pietrele si radacinile.
Pai e simplu atunci : trei bidoane de 10 litri cum sunt cele de prin magazine. Le umpli cu apa de retea luni si schimbi linistit apa in week end. Eu car in fiecare saptamina cite 6-7 bidoane cu apa OI de la birou, nu ar fi un efort asa mare sa umpli 6 bidoane si ai rezerva doua saptamini.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: