[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Pune apa de la retea dupa ce o tii la declorinat. E mai simplu si majoritatea acvaristilor fac asa.
Asta daca nu esti dispus sa investesti intr-o instalatie de osmoza inversa!
image

Se vad aici clar si radacinile aeriene, ceea ce arata ca este o planta care se hraneste mai cu seama prin radacini decit foliar.
Humbert wrote:
Silviu Man wrote:Asa creste Alternanthera Lila. Ale mele ajung si la 30-40 de cm. Se hraneste mult prin radacini, care sunt foarte bine ramificate. Asadar, ai substrat fertil? Vad ca cea din dreapta merge mai bine.

Am substrat fertil desi are 5 ani. Poate fi deci o cauza.
Filmul are vreo 2 saptamani, astazi aia din dreapta arata mai rau :-)

Edit: "asa" cum? Asa inalta sau asa cu gauri?

Asa de inalta si carnoas, cu tulpina groasa si cu frunze mari. Singurele frunze cu probleme sunt la baza plantei unde se autoumbreste. Substratul fertil e dus de mult, eu as pune niste capsule fertilizante la baza plantei. Sigur vezi diferenta.

image
dan.pavelescu wrote:Iiiijjj.. scirbos! Am avut si eu bamboo shrimp, ma uitam la el ca la rusii de bucatarie

Vezi ca se uita la tine!
Asa creste Alternanthera Lila. Ale mele ajung si la 30-40 de cm. Se hraneste mult prin radacini, care sunt foarte bine ramificate. Asadar, ai substrat fertil? Vad ca cea din dreapta merge mai bine.
O tin la 60% deocamdata. Cred ca o ridic putin cind face o luna.

Plantele incep sa creasca, moss-ul a fost mai indaratnic. Legat de curentii de apa, sunt suficienti, daca Aty nu protesteaza!
Salut!
Gasesti comode rezistente in multe locuri. Important este sa aiba perete despartitor pe mijloc, sa ai sustinere pe toata suprafata, desi punctele de presiune maxima sunt pe laterale.
Si un filmulet ...
Noutati :
Iluminare : NemoLight (AcvaConcept - Dan Hincea). Nota : 10!
Fertilizare : fertilizanti de la Mihai Daniel Istratie. Nota : 10
Prefiltru (AcvaConcept) si upgrade de la e901 la e902 (schimbat cos prefiltrare).

MihaiF wrote:Foarte frumos bazin Silviu. Aranjat , elegant.

Multumesc, Mihai! Abia astept sa vad cum evolueaza.
Am glumit cu “nimeni”!
Nu mai comenteaza nimeni pentru ca nu prea mai sunt comentarii pina nu rezolvi cu ciclarea. Iti recomand sa te documentezi putin in legatura cu asta, eventual sa cauti niste plante si sa faci un mic plan de plantare. Intra pe “Acvarii plantate” si gasesti acolo destule postari din care sa te inspiri.
miky1 wrote:Buna seara,desi nu e nimeni care sa vorbeasca si cu mine

Deci, eu ma numesc "nimeni" ...?!
Plantele pe care le ai sunt plante de fundal. Eu le-as grupa in spate-stinga iar in mijloc as adauga ceva pe radacina sau piatra, un Anubias poate... Chestia aia din plastic, din mijloc ... e din alt film. O piatra cu personalitate ar da mult mai bine.

PS Nu mai schimba substrat pina nu se finalizeaza ciclarea. Poti adauga orice dar nu mai tulbura substratul.
Gabi C wrote:Mult Mai bine. De abia astept sa dau si eu restart la al meu.

Intre timp am impins radacina mai aproape de pietre, era cam atirnata si lua din vederea spre partea din spate.

Hai cu resetu’!
Acum e mai bine, cred ....
Apa e putin in ceata, efectiv, pentru ca am cam tulburat substratul si a trebuit sa bag o doza de Filter Medium.

image

image image

image image
rodoselada wrote:Felicitarile mele pentru implicarea de care dai dovada.
Am o mica obiectie la partea din fata, anubias-i si buceplalandrele care sunt prea mari schimbai cu pagolino respectiv bucephalandre cu frunze mici.

Multumesc, Dorin!
Da, gold pleaca in acvariul de la birou iar in loc sosesc Bucephalandre. La asta ma gindeam si eu, e prea mare pentru zona aia.
dan.pavelescu wrote:M-am uitat nitel pe comenzile tale de acolo. Pe langa rabdare si pasiune, ai investit si niste ruble serioase in hobby-ul asta, iar ce am vazut eu e doar o parte mica.
Deci, congrats!

Chiar azi vorbeam cu colegul de birou ca nu prea mai exista entuziasmul de alta data.
Tin minte ca m-am dat peste cap, abia asteptam sa ma duc la munca in Austria, mi se rupea ca munceam pe rupte, tot ce-mi doream e sa pot comanda din Germania (nu prea livrau in RO si daca da, era scump) diverse "scule". Mi-am luat cu entuziasm instalatii CO2, filtre bune si puternice, tuburi Dennerle, Giesemann (mega-raritati pe vremea aia), alte jucarii scumpe si greu de gasit. Ma chinuiam sa fac filtre cu Purigen, reacotare de CO2, incercam sa-l depasesc pe Bitanu si sa fac ceva mai bun, mai performat, mai safe. indiferent de costuri, instalatie de injectare automata a solutiilor, automatizari, etc, etc.
Acum, mi-e sila cand vad topicuri in care se cauta neoane ieftine (dar bune nene, sa explodeze plantele sub ele..), ma uit cum se improvizeaza chestii, cum se face totul la futu-i ma-sa si nu se mai respecat nici o regula si nici un sfat. La fel de mult urasc "cometele" - acei indivizi care vin, urla ca vor sa faca, te moot la cap o saptamana apoi renunta si dispar pur si simplu.

Imi place ca nu renunti, ca duci totul la extrem (extremul ala bun), chiar daca probabil la un moment dat vei avea parte de probleme - certuri cu familia, datorii pe care nu le vei putea justifica, reprosuri din partea cainelui ca i-ai ocupat cusca.

Io iti zic doar vorba mosneagului Koala: chapeau bas

Maestre, multumesc pentru comentariu. M-a uns pe suflet! Si ca sa-ti raspund ...

Da, imi place si, din fericire, acum am suficiente resurse ca sa pot sa-mi satisfac aceasta mica pasiune. Nu am timp cita dorinta sa fac ceva nou, sa evoluez.
Nici mie nu-mi plac improvizatiile si nici SH-urile. Cind eram copil, apoi tinar, nu am avut parte de prea multe. Ai mei aveau o situatie destul de modesta.
Primul meu casetofon a fost Grunding SH si prima caseta cu "The Wall" a fost tot SH. Asa am invatat sa urasc SH-urile si mi-am dorit tot timpul ca, daca imi iau ceva,
chit ca mai astept si adun bani, macar sa fie nou. Din fericire, acum imi pot permite acest lucru. Nu am nici o problema cu sotia din perspectiva cheltuielilor cu acvariile,
poate doar cind ii "fac deranj" prin casa. Comenteaza, ma toaca la cap putin ... apoi vine si ma ajuta, urmarim impreuna pestisorii, se bucura cind vede "ventilatorii" iesind
din ascunzatori si sufera la fel de mult cind aduna creveti de pe linga acvariu. Caricaturile pe care le fac sunt ceea ce sunt, nu au legatura cu situatia mea, dovada ca prima
care le avizeaza spre publicare e chiar Denis, sotia mea (ca si cea pe care urmeaza sa o postez imediat).

Asadar, multumesc inca o data. O reala placere sa cunosc un om de bun simt si care are un simt al umorului sanatos!
dan.pavelescu wrote:Pe cuvantul meu, ma macina rau invidia pe voi, gradinarii.
Nu-mi pare rau ca am trecut la marine, reef-urile au un farmec unic, dar sa mor daca nu jinduiesc dupa niste verdeata si un scape cat de cat corect si corespunzator

Pai si ce mai astepti ...?
Arata foarte bine asa. Eu as pastra stincaria mai libera de plante, probabil asta e si viziunea ta.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: