Cu teama incepatorului, o sa incerc sa descriu noul meu proiect... mini canionul.
Scopul proiectului este de a invata cat mai multe despre nano acvarii plantate, provocarea fiind spatiul redus, si de a creste in el ceva creveti si/sau pesti de talie mica.
Totul a inceput aici...
Un nano cub de la dennerle de 20l, (Lxlxh): 25x25x30 cm, cumparat second.
In pricipiu, este pachetul Dennerle Nano Cube Complete+ 20 L, mai putin substratul si pietrisul. (nano filtru intern si lampa de 11w)
La capitolul substrat, m-am decis la pietris curtos negru 2-4 mm, si nisip. Montajul a aratat asa:
Partea de canion, a fost formata de un dragon stone spart la dalta. Deja incepea sa prinda contur:
Acum, sa dam viata acvariului:
- am folosit anubias nana si anubias nana bonsai
- putina pistia si lintita la suprafata
- cu scuzele de rigoare, habar n-am cum se numesc plantele de pe fundal
Ce se vede in imagini, este un proiect in curs de desfasurare cu urmatoarele mentiuni:
- este in saptamana 2 de ciclare, deci cel putin inca o saptamana va merge fara vietati
- sunt 2 termometre pentru a verifica termometrul cu care a venit dennerle (indica cu vreo 2 grade extra) + pentru a verifica incalzitorul aquael easyheater 50W (ca dimensiune este identic cu cel de 25W)
- intentionez sa mai adaug mici copaci (radacini) pe care sa ii ornez cu moss sau riccia
- nu as vrea sa acopar prea mult roca, avand in vedere ca un dragon stone e frumos asa cum este
- intentionez sa mai adaug ceva plante de prim plan. Am un pot de Eleocharis (poate am nimerit-o, arata ca iarba) si vad ce mai gasesc.
- fertilizarea o voi face cu easy carbo si profito. CO2 este urmatorul nivel la care inca nu sunt.
Tot ce am prezentat a fost si va fii facut cu buget redus. (Recunosc, am vazut plante frumoase, gen bucephalandra, dar depasesc bugetul)
In final, astept parerile/intrebarile/sugestiile voastre la ce as putea face mai bine si o sa incerc sa actualizez jurnalul pe masura ce evolueaza.