[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabriel
Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Cam asa ceva. Daca NOPOx-ul nu va functiona atunci nereducand nutrientii lumina mai putina sau deloc nu va face decat sa le incetineasca un pic cresterea.
Cu alte cuvinte degeaba stingi lumina daca nu ai inlaturat cauza.

Am patit si eu o chestie asemanatoare cu un peppermint care mi-a mancat un vierme care tocmai ce-si lepadase coroana. Nici eu nu-mi dau seama cum a fost posibil din moment ce au o viteza fantastica atunci cand se retrag in tub.

Algele astea filamentoase au nevoie, in afara de azot si fosfor, de fier si de potasiu ca sa creasca accelerat.
Stiu ca acum folosesti Phosguard si as zice ca e bine sa mergi pe el o vreme.
Sarea aquavitro e si ea bogata in fier si potasiu.

Stiu ca iti "permiti" sa ai un program de iluminat mai redus sau "deloc" dar daca algele nu au o rata de crestere mare as zice sa astepti inca doua saptamani timp in care adaugi NOPOX si monitorizezi NO3 si PO4.

O zi placuta
Gabriel
Eu totusi i-as fi prins un pic degetele la usa - ashea sa se invete minte si sa nu se mai dea la viermi jigodia req
Sebi,

Nu trebuie sa-mi multumesti .
Hai sa rezolvam "problema" mai intai

Ti-am raspuns pe pm.

O seara buna,
Gabriel
Super. Multumesc Dragos.
Voiam sa renunt la epoxy-urile pe care le folosesc asa ca o sa-mi comand si eu AMA Reefbond.
Eu am lipit pietrele, udate in prealabil, afara din apa asadar nu am avut probleme.

Multumesc Dragos.
Dragos de unde ai luat DT Phyto si Coral Food. Stiu ca DT Phyto trebuie tinut la rece 0-4grC. Gasesc asa ceva la capetala ???
Eu numai cimentul de la KorallenZucht l-am folosit pentru a-mi lipi pietrele.
In afara de o imbinare unde a fost neaparat necesar sa folosesc bride zip ties din cauza inaltimii si a greutatii coloanei toate lipiturile au iesit foarte rezistente.
Nu-mi aduc aminte sa scrie pe prospectul din fiecare cutie ca lipeste sub apa.
Nu am folosit AMA Reefbond dar nu cred ca fie ceva diferit in afara de eticheta de pe cutie.

Arata mult mai bine acum.
Daca mai vrei piatra uscata mai am eu insa bucatile sunt cam mari dar o poti sparge.

Sebi,

Spune-mi dimensiunile pieptanului (o schita ar fi super) si-ti trimit eu unul taiat cu router-ul laser transparent, negru, alb cum il doresti.

E pacat sa faci un bazin de sticla ultraclara cu un pieptan taiat la mana.

O zi buna
Gabriel
Iulian,
Pool sau nu eu sincer admir - am mai spus-o si nu mie teama sa ma repet - toata munca pe care o depui cu bazinul asta dar sunt convins ca aceeasi munca si aceeasi dedicatie ar servi mai bine unui scop mai nobil = un bazin mai mare
Salutare dom' Costi,

Nu va mai alintati atat ca bazinul arata foarte bine si o sa arate si mai bine pe masura ce va imbatrani. Si pozele-s reusite daca stam sa ne gandim ca sunt facute sub leduri

Iar cyano fie am avut (cei mai multi dintre noi) fie o sa avem (cei mai multi dintre noi ) la un moment dat. Important este sa-i dam de cap.
Coloana din dreapta atrage privirea.
Ceva trebuie modificat.
Mi se pare cumva ca se repeta un sablon de la stanga la dreapta iar coloana din dreapta e cumva "scapata" acolo.
koala wrote:
- Am luat si SpecialBlend (MicrobeLift)... am si pus o prima transa, 120 ml solutie... pute de-ti rupe nasu', a mort furat din cimitir si uitat apoi in gara

Ma scuzati domnu' da' Special Blend miroase a kk american un miros suav, fin ce numai cei special antrenati il pot percepe
Dupa mine la cat hranesti si fara niciun schimb de apa otetul isi cam face treaba
Salut Andy,
Imi place mult noul acvariu si imi pare rau sa citesc ce ti s-a intamplat.
Observ ca ai primit sfaturi bine documentate si pertinente asa ca nu am ce sa adaug.
Intamplator am citit despre cateva accidente similare si din cauza carora oamenii au cam renuntat la dsb.

Daca il desfiintezi in zona respectiva poti pune un reactor cu matrix. Neaparat reactor inchis ca sa poata lucra anaerob daca asta iti doresti.

O zi buna
Gabriel
Dom' Koala - o mica intrebare am si eu si e cam off-toopic. De ce nu folosesti o sare mai ieftina din moment ce nu tii decat corali moi. Mi se pare o risipa.

Dragos,
Clar temperatura scazuta a apei face ca dizolvarea sa fie mai usoara/rapida.
Eu doar potrivesc salinitatea cu cea a acvariului si nu o mai incalzesc inainte de a o adauga in acvariu. Nu zic ca e bine asa dar pur si simplu nu am chef
O sa urmaresc la urrmatorul schimb ce variatie de temperatura am dar nu am vazut vreo reactie a coralilor. Dar eu nu schimb mai mult de 10% asa ca la un schimb
mai mare probabil ar fi nevoie sa fie potrivita si temperatura.

Si ca o nota particulara sarea Aquavitro are o reactie exoterma cu in contactul cu apa - nu stiu de ce. Asa ca indiferent ca eu tin apa de osmoza la 20grC dupa adaugarea sarii temperatura creste oricum spre 22grC ceea ce face ca diferenta de temperatura intre apa de schimb si cea a acvariului sa fie minima.
@Iulian
Raspunsul este unul foarte simplu. Atat bacteriile denitrificatoare si cele care absorb fosfatii (unii le mai numesc PHB = phosphate harboring bacteria si am mai scris despre ele) sunt bacterii anaerobe si au nevoie de o sursa de carbon = biopeletele. Marind debitul prin reactor procesul devine aerob asa ca ambele tipuri de bacterii isi micsoreaza numarul sau dispar.
In plus marirea debitului face ca ciocnirea biopeletelor sa disloce acel mulm bacterian ceea ce face ca populatia de bacterii de pe biopelete (de orice tip ar fie ea/ele) sa se micsoreze foarte mult si implicit procesul este mult incetinit.

In timp ce bacteriile denitrificatoare sunt mai/foarte eficiente in reducerea nitratilor bacteriile absorbante de fosfati au un "randament" mai scazut. In teorie pentru ficare 1ppm de NO3 doar 1/16ppm PO4 este/sunt redus/i = ratia Radfield. In practica ratia este diferita din numeroase motive.

Asta face ca nitratii sa fie redusi la zero intr-un timp foarte scurt in timp ce fosfatii sufera o scadere mult mai mica. Daca sistemul are acumulari de fosfati in piatra/substrat ce se pot elibera treptat sau daca sistemul genereaza fosfati atunci acestia tind sa creasca in absenta totala a nitratilor.

Partea interesanta este ca ambele populatii de bacterii sunt regulate de existenta si concentratia de nitrati. Cu alte cuvinte in prezenta nitratilor creste atat numarul bacteriilor denitrificatoare cat si cele ale bacteriilor ce absorb fosfatii.

Sunt in a patra zi in care dozez amino acizi (150% din doza zilnica recomandata) si deja fosfatii s-au redus la jumatate iar cantitatea de lichid skimmat a crescut. In tot acest timp am hranit de doua ori pe zi in loc de o data pe zi (de fapt in utimele 3 saptamani am hranit o data la fiecare doua zile de frica fosfatilor).

Sarea de la Tropic Marin se amesteca clar indiferent de temperatura dar probabil din cauza ca are calciul destul de scazut comparativ cu alte saruri.

Am amestecat-o si la 28 de grade (ca atat aveam in casa fara A/C si atat avea si apa) si am trantit practic 1kg de sare in 25litri de apa cu un powerhead + venturi.
S-a dizolvat in max 30min si apa a fost intotdeauna perfect limpede.

Producatorul nu spune cate grame de sare sa pui intr-un litru de apa asa ca a trebuit primele trei schimburi sa masor si cu refractometrul si cu densimetrul.
Mie imi place sa tin bazinul la 35ppt pentru care a trebuit de fiecare data sa pun 40g sare la un litru de apa. Ceea ce este foarte mult.
Stiind de discutiile despre separarea ingredientelor am avut grija si am rostogolit caldarea de multe ori inainte de a o incepe si toti parametrii au iesit ok
(am masurat doar la primele trei schimburi apoi am renuntat avand in vedere ca ieseau ok de fiecare data).

Sare de la Aquavitro e altceva La 20-22grC se dizolva si apa ramane limpede, orice grad peste aceasta temperatura si apa e laptoasa indiferent cat o lasi sa se amestece.
Chiar turnata incetul cu incetul in decurs de o ora si tot iese laptoasa la peste 22grC indiferent ce i-ai face. La fel am rostogolit-o si testele ies perfecte.
La sarea asta pentru 35ppt trebuie sa pun 35grame per litru in loc de 36gr per litru cat indica producatorul.

Intr-un final cred de vina ar putea fi continutul de calciu al sarii respective si de kH-ul rezultat al apei reconstituite. Tropic Marin fiind saraca in calciu si cu un kH sub 7.5 probabil de aceea se amesteca bine indiferent de temperatura.

Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Go to: