Sarea de la Tropic Marin se amesteca clar indiferent de temperatura dar probabil din cauza ca are calciul destul de scazut comparativ cu alte saruri.
Am amestecat-o si la 28 de grade (ca atat aveam in casa fara A/C

si atat avea si apa) si am trantit practic 1kg de sare in 25litri de apa cu un powerhead + venturi.
S-a dizolvat in max 30min si apa a fost intotdeauna perfect limpede.
Producatorul nu spune cate grame de sare sa pui intr-un litru de apa asa ca a trebuit primele trei schimburi sa masor si cu refractometrul si cu densimetrul.
Mie imi place sa tin bazinul la 35ppt pentru care a trebuit de fiecare data sa pun 40g sare la un litru de apa. Ceea ce este foarte mult.
Stiind de discutiile despre separarea ingredientelor am avut grija si am rostogolit caldarea de multe ori inainte de a o incepe si toti parametrii au iesit ok
(am masurat doar la primele trei schimburi apoi am renuntat avand in vedere ca ieseau ok de fiecare data).
Sare de la Aquavitro e altceva

La 20-22grC se dizolva si apa ramane limpede, orice grad peste aceasta temperatura si apa e laptoasa indiferent cat o lasi sa se amestece.
Chiar turnata incetul cu incetul in decurs de o ora si tot iese laptoasa la peste 22grC indiferent ce i-ai face. La fel am rostogolit-o si testele ies perfecte.
La sarea asta pentru 35ppt trebuie sa pun 35grame per litru in loc de 36gr per litru cat indica producatorul.
Intr-un final cred de vina ar putea fi continutul de calciu al sarii respective si de kH-ul rezultat al apei reconstituite. Tropic Marin fiind saraca in calciu si cu un kH sub 7.5 probabil de aceea se amesteca bine indiferent de temperatura.