[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Toate bune si frumoase in bazinul meu cu o exceptie. M-am procopsit de vreo 2 saptamini cred cu alga asta . Ma puteti ajuta cu identificarea ei ? Eventual extirpare ?
Momentan o elimin manual . Poate fi de la un exces de nutrienti/lumina ? Apare in special in zonele luminate ale bazinului.
Multumesc.

Si mie imi place bazinul. Si imi place mult nisipul folosit la carare.
Mult mai elegant pusila ca si gazon .
rodoselada wrote:Vezi ca asta cu placutu se incadreaza la zoofilie

La faza asta nu m-am gindit ...
inca una care mi-a placut .

image
Imi place cum ti-a iesit. Poate ar merge o piatra doua in singa intre valisneria si radacina verticala ?
Silviu Man wrote:Sufla in morisca, avem si noi o limita a rabdarii!

Acu ce sa zic... astept si eu sa-l vad in maxim . Pina atunci o poza de azi. Mi-ar fi placut sa nu fie in cadru al patrulea neon ( cel din background ) .

image
Multumesc mult domnilor. Per ansamblu bazinul merge bine . De azi incep aditia de macro de la Aqua Rebell.
Ce ma bucura este ca am scapat si de algele paroase.
Sper ca intr-o luna asa (maxim doua ) sa fie in maxim de forma bazinul .
Multumesc mult Alex. Cred ca ce ai scris e valabil in aceiasi masura si pentru tine.
O poza de azi . Nu mare schimbare - tuns rotala , plus adaugat ceva moss ( desi nu prea se vede inca ) pe radacina din dreapta.
Neonii mei cei mici si timizi halesc creveti . Azi i-am vazut prima data facind asta dar sint sigur ca o fac demult ca mi-a scazut septelu de crevti la greu .
Sper sa va placa poza.

image
Noroc ca exista google translate .
Pe forumu asta tre sa ai mare grija ce si cum spui .... orice spui poate fi folosit impotriva ta ........
De cite pareri ai avea nevoie sa te convingi ca nu e folositor?
Cilindrul din stinga eheim este sterilizator UV ? Nu ai nevoie sau nu este bine sa folosesti asa ceva in bazin plantat.
Foarte faine rotalele tale !
Din ce imi aduc aminte am avut si eu citeva close upuri cu rotala asta dar in setupul trecut unde am folosit tubul cald dennerle . Intradevar culorile se apropie mult de ce ai tu in poza .
Ma gindesc ca daca voi reusi sa le dau o forma rotalelor sa le pastrez scurte pentru o poza finala sa ramina mult liber pentru radacini in partea de sus , altfel le eclipseasa complet . Poate ca ar mai merge un plan indepartat cu ceva plante stem de un verde neutru ( desi deja am 3 plane de adincime ... ar mai veni un al patrulea ) .... vedem .
Trebuie sa pun moss ul pe radacina mare din dreapta si ma gindesc ceva moss si pe cea din dreapta mare care e mai centrala in poza .
Multumesc Rodo de raspuns.

O poza de azi. Nu foarte profi dar na de gura Faraonului cu rotala sus la oglinda apei .
Ce ma bucur ca bazinul a intrat in normal . Miine am sa tund si rotala si sa incep sa ii dau o forma. Cred ca am sa adaug tubul Dennerle de lumina calda ( la el am avut cele mai frumoase culori la rotala ).
Saptamina trecuta am tuns tot moss ul si plantele stem din zona din spate ( exceptie rotala ).
Mi-ar placea la un moment dat sa mai refac sweet bat si sa-l duc pina la capat .

image
Deja e altceva nenea Silviu. Mult mai bine.
Subscriu la faza cu crenguta de vita de vie . E prea singulara in peisaj .
Dupa " capu meu " la genu asta de pietre merg plante de un verde deschis .
Skija - pe flacon scrie asa : 2 ml/50l inseamna : NO3 1ppm, PO4 0,1ppm si K 1,3 ppm.
Mihai - am PO4 si NO3 de la Easy life separat. Daca e nevoie suplimentez.
Am vazut niste bolovani la Kolle .... nebunie de faini . Cred ca trag un iwagumi in toamna .
Nu stiu care e faza dar nu prea mai gasesc NPK Booster in petshopuri decit la cantitati foarte mici . Am fost si la Kolle Zoo care este cel mai mare petshop din Munchen si nu aveau deloc . In schimb aveau de la Aqua Rebell produse . Preturi nesimtit de bune . Am luat macro la litru la 19 euro pret de raft si au mai avut ceva reducere si l-au dat la 15 euro . Specifiicatiile par bune ( ma refer la concentratia de N,P si K ) .
Il aveti careva produsul ? Sinteti multumiti de el ? De saptamina viitoare mi se termina si mie macro de la Dennerle si il testez. Daca sint multumit ramin pe el .

Miine cred ca mai fac o poza de ansamblu cu bazinul . Cum spuneam de cind am marit doza de macro plantele cresc foarte fain .
Imi place aranjamentul . NU stiu cum va da piatra neagra in tot ansamblul ..... Eu nu as tine-o dar na poate te ajuta sa faci ceea ce doresti ca si compozitie . Oricum acum e prea in lateral ( mai ales ca va atrage atentia ) si se suprapune cu pietrele din spate .

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: