Message |
|
Toate bune si frumoase in bazinul meu cu o exceptie. M-am procopsit de vreo 2 saptamini cred cu alga asta . Ma puteti ajuta cu identificarea ei ? Eventual extirpare ?
Momentan o elimin manual . Poate fi de la un exces de nutrienti/lumina ? Apare in special in zonele luminate ale bazinului.
Multumesc.
|
 |
|
Si mie imi place bazinul. Si imi place mult nisipul folosit la carare.
|
 |
|
Mult mai elegant pusila ca si gazon .
|
 |
|
La faza asta nu m-am gindit ...
|
 |
|
inca una care mi-a placut .

|
 |
|
Imi place cum ti-a iesit. Poate ar merge o piatra doua in singa intre valisneria si radacina verticala ?
|
 |
|
Silviu Man wrote:Sufla in morisca, avem si noi o limita a rabdarii!
 Acu ce sa zic... astept si eu sa-l vad in maxim . Pina atunci o poza de azi. Mi-ar fi placut sa nu fie in cadru al patrulea neon ( cel din background ) .

|
 |
|
Multumesc mult domnilor. Per ansamblu bazinul merge bine . De azi incep aditia de macro de la Aqua Rebell.
Ce ma bucura este ca am scapat si de algele paroase.
Sper ca intr-o luna asa (maxim doua ) sa fie in maxim de forma bazinul .
|
 |
|
Multumesc mult Alex. Cred ca ce ai scris e valabil in aceiasi masura si pentru tine. 
|
 |
|
O poza de azi . Nu mare schimbare - tuns rotala , plus adaugat ceva moss ( desi nu prea se vede inca ) pe radacina din dreapta.
Neonii mei cei mici si timizi halesc creveti . Azi i-am vazut prima data facind asta dar sint sigur ca o fac demult ca mi-a scazut septelu de crevti la greu .
Sper sa va placa poza.
|
 |
|
Noroc ca exista google translate .
|
 |
|
|
 |
|
De cite pareri ai avea nevoie sa te convingi ca nu e folositor? 
|
 |
|
Cilindrul din stinga eheim este sterilizator UV ? Nu ai nevoie sau nu este bine sa folosesti asa ceva in bazin plantat.
|
 |
|
Foarte faine rotalele tale !
Din ce imi aduc aminte am avut si eu citeva close upuri cu rotala asta dar in setupul trecut unde am folosit tubul cald dennerle . Intradevar culorile se apropie mult de ce ai tu in poza .
Ma gindesc ca daca voi reusi sa le dau o forma rotalelor sa le pastrez scurte pentru o poza finala sa ramina mult liber pentru radacini in partea de sus , altfel le eclipseasa complet . Poate ca ar mai merge un plan indepartat cu ceva plante stem de un verde neutru ( desi deja am 3 plane de adincime ... ar mai veni un al patrulea ) .... vedem .
Trebuie sa pun moss ul pe radacina mare din dreapta si ma gindesc ceva moss si pe cea din dreapta mare care e mai centrala in poza .
|
 |
|
Multumesc Rodo de raspuns.
O poza de azi. Nu foarte profi dar na de gura Faraonului cu rotala sus la oglinda apei .
Ce ma bucur ca bazinul a intrat in normal . Miine am sa tund si rotala si sa incep sa ii dau o forma. Cred ca am sa adaug tubul Dennerle de lumina calda ( la el am avut cele mai frumoase culori la rotala ).
Saptamina trecuta am tuns tot moss ul si plantele stem din zona din spate ( exceptie rotala ).
Mi-ar placea la un moment dat sa mai refac sweet bat si sa-l duc pina la capat .

|
 |
|
Deja e altceva nenea Silviu. Mult mai bine.
Subscriu la faza cu crenguta de vita de vie . E prea singulara in peisaj .
Dupa " capu meu " la genu asta de pietre merg plante de un verde deschis .
|
 |
|
Skija - pe flacon scrie asa : 2 ml/50l inseamna : NO3 1ppm, PO4 0,1ppm si K 1,3 ppm.
Mihai - am PO4 si NO3 de la Easy life separat. Daca e nevoie suplimentez.
Am vazut niste bolovani la Kolle .... nebunie de faini . Cred ca trag un iwagumi in toamna . 
|
 |
|
Nu stiu care e faza dar nu prea mai gasesc NPK Booster in petshopuri decit la cantitati foarte mici . Am fost si la Kolle Zoo care este cel mai mare petshop din Munchen si nu aveau deloc . In schimb aveau de la Aqua Rebell produse . Preturi nesimtit de bune . Am luat macro la litru la 19 euro pret de raft si au mai avut ceva reducere si l-au dat la 15 euro .  Specifiicatiile par bune ( ma refer la concentratia de N,P si K ) .
Il aveti careva produsul ? Sinteti multumiti de el ? De saptamina viitoare mi se termina si mie macro de la Dennerle si il testez. Daca sint multumit ramin pe el .
Miine cred ca mai fac o poza de ansamblu cu bazinul . Cum spuneam de cind am marit doza de macro plantele cresc foarte fain .
|
 |
|
Imi place aranjamentul . NU stiu cum va da piatra neagra in tot ansamblul ..... Eu nu as tine-o dar na poate te ajuta sa faci ceea ce doresti ca si compozitie . Oricum acum e prea in lateral ( mai ales ca va atrage atentia ) si se suprapune cu pietrele din spate .
|
 |
|