[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
La odihna..... Probabil una din ultimele poze din actualul setup .

image
Impresionanta lista de plante. De urmarit jurnalul si numai pentru plantele alese.
Legat de ultima postare a lui Batman . Cum ar fi sa aiba jurnalul unul din alea doua nume ? Ar fi cel mai vizualizat ....
Din tot ce ai tot oscarii imi plac cel mai mult .
Am folosit si eu aquabasis de la JBL. Foarte multumit de el .
Hai cu ala nou odata , nu mai pierde vremea !
Foarte fain Hardscapele ! Il vad cu multe plante impletite pe si linga radacini .

Off topic . Am vazut zilele trecute filmul Qvo vado. Mie mi-a placut la maxim.Mai ales faza cu plecatul de la semafor cind se face verde. Din plictiseala am inceput sa ii cronometrez si eu pe astia de aici dupa cit timp pleaca dupa ce s-a facut verde. Dureaza intre 2si 4 secunde pina pleaca prima masina .....
dan.pavelescu wrote:Cum ziceam, de aia nu e bine sa umbli la acvariu, mai ales cand merge bine..

Asta cam asa e. M-a mincat . Ce ma oftic asa e ca deja luase " avint " si se prezenta foarte bine.
Simbata am fost pe la Koole Zoo. Mi-an luat 2 endleri masculi .Erau ltimii varietatea asta. M-ar bate gindu sa iau si vreo 2 femele si sa deschid un nano sa-i impuiez . Vedem acu daca-s capabil sa mai deschid un bazin.
Nu vai. Nu s-a stricat . Dar am "comis-o" . Am vrut sa vad rotalele rosii si am pus neonul cald Dennerle imreuna cu cel rece Dennerle . Sint mult mai puternice ca cele JBL pe partea de lumeni .
Intradevar am vazut la rotale ca dau niste culori de parca sint pictate.
Partea negativa este ca eu nu am mai urmarit cit CO2 intra in bazin. Setasem acu ceva timp la 120bule/min.
Dupa ce am pus neonul asta cald m-am trezit cu DGA gramada plus cred spyrogyra . Plus gazon care a inceput sa putrezeasca pe alocuri ca si cum ar fi dat cu easy carbo.
Duminica zic hai sa verfic CO2 iul . Intrau cca 60 bule/min . ...
Am redus acu lumina, am crescut CO2 si astept sa-si revina. Sau sa dau reset .
Am gasit problema dezechilibrului din bazin.
Acum seara mi-a dat prin minte sa verific numaratorul de bule de CO2. Fusese setat acum ceva timp la 120 bule/min. Nu stiu cum oi fi miscat sau atins surubelul ala de la regulator dar ideea e ca aveam cca 60 bule/min .
Bun asa.
Personal consider melcii cei mai eficienti cind vine vorba de mincat alge.
Cred ca as baga si un mic cird de lemon tetra.
Un feedback pozitiv colegului Rodoselada.
Multumesc mult pentru sonda !
Nici la mine nu se mai face deloc . Cred ca la mine a aparut in setupul trecut cind am avut cele 2 tuburi Dennerle . Exces de lumina si probabil fertilizarea nu a fost corelata cu lucrul asta.
Cred ca poti baga ceva melci sa scapi de mizga. Altfel imi place cum arata .
Azi am vazut la un petshop un Dennrle trocal led 78-95 cm si 42w. Era la oferta la cca 90 euro . Nu stiu daca sa-l iau in vederea unui upgrade ulterior la un open top .....
Arata foarte sanatos bazinul .
Exceptind alga asta totul este ok in bazin . Tund tripartite tot la 3-4 zile , rotala saptaminal ....
Multumesc de raspunsuri. Sper sa nu ajung la faza de reset la bazin . Cum ziceam e relativ sporadica in bazin si o elimin manual. Faza e ca tot apare . Asa nu mi-e lene la 2-3 zile sa scot cele citeva fire de alga din apa . Acum am cele doua tuburi Dennerle pe bazin . Am trecut practic de la 3800 lm la 4600 lm . Rotalele se simt mai bine dar si algei ii merge mai bine cu lumina mai multa din cite vad.
ce mai citeam de spyrogyra este ca adera destul de puternic la substrat sau planta de care este atasata. A mea se desprinde extrem de usor .
Seamana cu syrogyra . Nu stiu acu daca e fix aia . Cind o scot din apa e senzatia ca tii in mina un fir de ata . Sint rare in bazin , in sensul ca nu e gen ghem si in general in zona moss ului .
Faini pesti sint oscarii !

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: